Actualitate

Judecătorul Alexandru Petrișor, președinte BEJ la locale. Start depunerii candidaturilor

Judecătorul Alexandru Petrișor a fost desemnat președinte al Biroului Electoral de Circumpscripție Județeană pentru alegerile locale din data de 5 iunie. Magistratul are experienţă la alegeri, el mai fiind preşedintele BEJ şi la alte scrutine, cum ar fi referendumul din 29 iulie 2012 pentru suspendarea preşedintelui de atunci al României, Traian Băsescu.

Numele judecătorului Alexandru Petrişor a fost tras la sorţi la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. El este președintele Secției Penale a Tribunalului. Locțiitorul său este Liliana Tertiș. BEJ va funcționa în clădirea Palatului Administrativ, sala de audiențe, camera nr. 6.

La Biroul de Circumscripție Municipală Bistrița, care va funcționa pe str. Nicolae Titulescu nr. 6, președinte este Mugurel Boțu, iar locțiitor Voichița Vrânceanu.

Beclean: Cătălin Croitoru – președinte, Vasile Sârb – locțiitor. Năsăud: Viorel Sârbu – președinte, Laura Pop – locțiitor. Sîngeorz-Băi: Adriana Ernst – președinte, Traian Șorecău – locțiitor.

Candidaturile pentru pentru consiliile locale, primării și CJ se pot depune în perioada 11-26 aprilie. Candidaturile rămân definitive cel târziu în data de 4 mai. Campania electorală începe oficial vineri, 6 mai, şi se încheie sâmbătă, 4 iunie, la ora 7:00. Votul va avea loc duminică, 5 iunie, între orele 7:00 şi 21:00.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud sunt organizate 313 secţii de votare, dintre care: în mediul urban – 83 secţii de votare, iar în mediul rural – 230 secţii de votare.

Bugetul repartizat de către Ministerul Afacerilor Interne Prefecturii pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din anul 2016, până la data de 05.04.2016, este de 508.000 lei.

S-a elaborat documentaţia de atribuire a contractului de servicii tipografice şi servicii conexe pentru tipărirea buletinelor de vot şi s-a publicat, în SEAP, documentaţia de atribuire a contractului de servicii tipografice și servicii conexe pentru tipărirea buletinelor de vot. S-au solicitat oferte de preţ pentru confecţionarea ştampilei pentru Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 6 Bistriţa-Năsăud, a ştampilelor birourilor electorale ale circumscripţiilor comunale, orăşeneşti şi municipale şi a ştampilelor de control ale secţiilor de votare. S-a întocmit documentaţia privind necesitatea achiziţionării staţiilor de lucru pentru dotarea Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 6 Bistriţa-Năsăud.

În data de 5 aprilie a fost organizată şedinţa de instruire a primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din anul 2016.

Cererile pentru înscrierea în corpul experţilor electorali, din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii Birourilor electorale ale secţiilor de votare, pot fi depuse până în data de 21 aprilie, la sediul Biroului Judeţean Bistriţa-Năsăud al Autorităţii Electorale Permanente, din municipiul Bistriţa, Piaţa Petru Rareş nr. 1, cam. 101.

1 instruire prefectura apr 16 2 instruire prefectura apr 16 3 instruire prefectura apr 16 4 instruire prefectura apr 16

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.