Actualitate

Primarul a găsit vinovaţii pentru inundaţiile din Sigmir: oamenii care aruncă ”plăpumi” în canal

Inundaţiile dese din satul Sigmir se produc nu din vina Aquabis care a făcut o reţea de canalizare proastă, decretează primarul Ovidiu Creţu, ci a localnicilor care aruncă în canal "sticle, borcane, PET-uri, plăpumi". Ce l-a sfătuit edilul pe delegatul sătesc Gavrilă Gavrilaş, inundat la rândul lui cu ape reziduale.

Locuitorii satului Sigmir s-au plâns Consiliului Local Bistriţa prin vocea delegatului sătesc Gavrilă Gavrilaş că, în ultima perioadă, iar a ţâşnit apa reziduală din conducte şi mai multe case au fost inundate. Nu e prima oară când se întâmplă lucrul acesta. În iulie anul trecut,  Gavrilă Gavrilaş, aproape că şi-a smuls părul din cap de supărare după o ploaie torenţială. Atunci, conducta Aquabis care trece prin faţa casei sale s-a înfundat şi apele reziduale din canalizare i-au inundat parterul casei. Omul şi-a scos toată mobila şi chiar parchetul dintr-o cameră. Altfel s-ar fi umplut de mirosuri pestilenţiale, aşa cum Timp Online a  scris AICI. De data aceasta, povestea s-a repetat, însă cu alţi protagonişti.

„Am dat câte opt telefoane de fiecare dată. Am sunat, au închis telefonul. Ştiţi ce se întâmplă? Iese apa în şosea şi din şosea în casele oamenilor. Parcă era fântână arteziană, aşa ieşea din drum, de sub capac. Apoi a intrat la vecini care au venit la mine să mă întrebe ce să facă. Eu am sunat la Aquabis, şi la domnul Iosif Molnar. Nu mai ştim ce să facem. Până la urmă, am pus un sac de nisip peste capac”, a spus Gavrilă Gavrilaş.

În replică, primarul Ovidiu Creţu i-a răspuns: „Noi am transmis solicitările dumneavoastră, ale locuitorilor din Sigmir, către Aquabis, în scris, pentru că aţi făcut mai multe. Ei, la rândul lor, se plâng că această canalizare se înfundă cu sticle, borcane, PET-uri pe care nu le aduc ei în Sigmir, ci cetăţenii le aruncă. Atunci, eu cred că, la întâlnirile pe care le aveţi, trebuie să discutaţi cu cetăţenii să se deverseze ceea ce trebuie deversat în canal, nu PET-uri, nu sticle, nu borcane, nu plăpumi şi alte lucruri”, a spus Creţu.

Reamintim că prin proiectul „Reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în zona urbană Bistriţa”, Aquabis a cheltuit 29 de milioane de euro inclusiv pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în cartierele Bistriţei. Reţeaua de canalizare din Sigmir se întinde pe 12,5 km. În acest cartier, ca şi în celelalte ale oraşului, au fost construite şi staţii de pompare cu generator de urgenţă pentru a evita descărcarea apei neepurate în râul Bistriţa. Sistemul de canalizare din Sigmir a fost finalizat în urmă cu şapte ani, potrivit localnicilor, iar de atunci le-a făcut destul de des astfel de surprize neplăcute.

Foto: arhivă

4 comentarii

  • Pai daca asta este motivul refularii canalizarii primarul are dreptate. Oamenii care pana acum nu au avut canalizare si nu stiu ce se poate arunca in wc trebuie sa fie invatati si educati.

  • Daca e vorba de canalizarea care la inundat pe domnul consilier se face mare tam-tam dar ca nu avem trotuare la șoseaua principala si nu ai pe unde sa mergi la autobuz, la magazin,la grădinița si la școala sau la o slujba la biserica unde si acolo domnul consilier are o funcție asta dece nu se poate rezolva pt ca pe drumul secundar e o uliță mai mare asa si are trotuar pe ambele părți dar e bine de stiut ca pe acea ulița circula foarte foarte putine mașini di niciun autobuz si pe strada principala inafara de mașini si autobuzele locale trec si alte autobuze si autocare di chiar foarte multe utilitare cu autoturisme tractate remorcate si la o viteza foarte mare pt ca pe toate șoselele principale si DN-uri sunt restricții si limite de viteza dar ca la Sigmir nu e nimeni noi ca la nimenea au fost foarte multe accidente care cel puțin doua sau soldat cu moartea din cauza vitezei excesive si neavând trotuare pe sosea e foarte riscant sau poti sa mergi prin Șanț

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.