Parcul Municipal a intrat în renovare în data de 23 decembrie 2011 în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 17,6 milioane de lei.
La ora actuală muncitorii lucrează de zor pentru finalizarea montării rulourilor de gazon şi la instalarea întregului sistem de irigaţii. Majoritatea aleilor din parc au fost regândite, a fost amenajată o pistă pentru biciclişti, o oglindă de apă pe care edilul oraşului o doreşte populată cu peştişori şi un labirint vegetal format din plante cu talie joasă. În parc vor mai fi locuri de joacă pentru copii, 224 de bănci şi patru cişmele.
”În parcurile europene, lumea poate să intre pe iarbă, să se aşeze pe iarbă, să mănânce un sandviş sau să facă plajă pur şi simplu. Sigur, în momentul în care parcul se transformă într-un loc de plajă cu înghesuiala de la Mamaia, atunci s-a terminat cu parcul. Dacă vom şti să-l folosim în limitele bunului simţ, este voie să se calce pe iarbă. N-o să acceptăm să se joace fotbal sau volei, acolo nu e teren de sport, dar să intre pe gazon nu numai că este permis, este chiar indicat. Încercăm din răsputeri să ţinem termenul de 1 august pentru finalizare. Dacă nu va fi 1 august, va fi 3, 5, 6 august, în orice caz va fi în prima jumătate a lunii august. Sunt câteva lucrări care nu se vor finaliza la 1 august, dar parcul îl vom preda cetăţenilor, urmând să facem apoi ultimele retuşuri”, a spus primarul Ovidiu Creţu la AS TV.
El a precizat că luciul de apă va fi împrejmuit cu un gărduleţ: ”Vreau ca acolo nu să avem apă limpede fără nimic, ci peştişori roşii, aurii, variantele care se găsesc în general în iazurile sau fântânile japoneze. Trebuie să facem modificări la filtre, să tratăm apa. În jurul oglinzii de apă nu a fost prevăzut gard, eu nu cred că trebuie să avem neapărat gard. În parcul de la Cluj nu e gard şi nu e niciun fel de problemă. Am primit foarte multe sesizări să punem gard acolo, iar dacă n-aş pune şi ar apărea un accident, eu aş fi de vină. Aşa că vom aloca bani, şi nu puţini, pentru că nu se poate pune orice fel de gard”.
Edilul Bistriţei a subliniat că în curând vor fi montate băncile ”din lemn de stejar auriu, bine lucrate, cu picioare din fontă, cu spătar şi fără”.
Julia Popa
Deci in parc : este voie sa : te plimbi pe iarba, sa stai tolanit pe gazon , dupa cateva tavaleli poti sa mananci sa bei… sa faci plaja ( la umbra) … unde domnule primar ?
Parcul zis municipal este o mica” limba” de pamant care in decursul anilor s-a facut tot mai mica….
Culmea este ca parcul nu este dotat cu WC-uri publice !
In schimb va fi dotat cu garduri scumpe pentru …tarcuri care sa apere pe cetatean de inec sau sa apere pestisorii rosii de consum …. hidoasa poveste !
Sifonarea banilor publici ….continua cu succes !
Domnului care semneaza ˝Cetatean˝:eu am semnat cu acest alias cand am inceput sa comentez pe acest forum in legatura cu terenul de sport de pe Trandafirilor.Poate ca dumneavoastra ati comentat mai demult sub acelasi alias si v-am impersonat din greseala.Sau poate ca dumneavoastra sunteti cel care impersonati, semnand cu aliasul folosit de mine.
Pt. a evita orice confuzii, va rog fie sa nu mai semnati cu acest nick name, fie daca insistati sa-l folositi, imi voi schimba eu aliasul sub care postez.
Impersonarea este un procedeu destul de des folosit pe net pt. a posta opinii in numele altuia.Astfel de procedeee se numesc operatiuni ˝false flag˝ sau operatiuni sub steag strain si de la un anumit punct incolo stau sub semnul diversiunii.In timpul actiunii cu terenul de sport s-au mai postat in scop diversionist – pe alte forumuri- commenturi semnate cu aliasul pe care l-am folosit eu, in speta ˝Cetatean˝.Am vazut ca si pe acest forum au mai aparut commenturi semnate diversionist cu numele altui comentator, in speta Comandorul.
Prin urmare, daca sunteti de buna credinta si nu va jucati de-a comentatul sub steag strain, fie nu mai semnati cu acest nick, fie anuntati si imi voi schimba eu nickul.
Daca ati semna cu numele real, ar fii mult mai simplu. „Cetateni” suntem cam 80.000 in Bistrita. Bineinteles, asta nu ar impiedica vreun idiot sa comenteze in numele meu (Stere Doru), dar e putin pueril sa iti asumi exclusivitatea numelui „cetatean”, e mai simplu si de bun simt sa-ti asumi exclusivitatea propriului nume.
As vrea sa stiu cum si prin ce mijloace sunt/vor fi puse in practica atentionarile care exista si care vor exista-probabil- de acum inainte. Intreb acest lucru deoarece la locul de joaca din capatul parcului(de langa Metropolis) exista o astfel de atentionare-in sensul ca obiectele de joaca instalate acolo sunt destinate copiilor pana la 14 ani. Ieri dupa-amiaza pe leagane se dadeau doi „copilasi” avand undeva la 30 ani, cu multe tatuaje si avand undeva la 100 de kg, nestingheriti de nimeni(oare cine ar fi indraznit dintre parintii copilasilor care asteptau un leagan liber pentru cei micuti ?). Eu cred ca in acel loc de joaca nu se va putea face ordine niciodata, date fiind „vecinatatile” lui.
am fost ieri in parc dar din pacate aleiile sunt pline de rahati de caine , si din pacate e plin de posesori de caini in parc si nu au nici o jena cand animalele lor isi fac nevoile pe alei.nu poti merge prin parc decat in cisme de guma, luati masuri
Trec zilnic prin parc. Lucreză nişte muncitori harnici, fără să aibă un minim echipament de muncă, sunt în hainele de stradă. Pâlcuri de gazon nou se usucă, buruienile curăţate de puşcăriaşi s-au revigorat, barzi păziţi în iarnă de politia locală noapte de noapte înaintea Crăciunului s-au uscat o parte dintre ei. Ţâşnitorile stropesc stâlpi de beton paraleli cu tribuna de care nu s-a ocupat nimeni să-i îndretpe. Sunt udaţi cu spor şi stâlpi de iluminat, să sperăm că va rezista instalaţia electrică până se face recepţia.
EXplicabila situatia si bine punctata. Primarul ales este construit intr-o epoca in care cincinalul se realiza in 4 ani. Cand se raportau cantitati enorme si irealizabile la hectarul cultivat cu grau, porumb sau altele. Cand secretarii de partid luau locul directorilor de productie iar ziua avea 25 de ore.
Nu e de mirare ca reintalnim situatia in care gazonul se va vopsi cu verde pentru receptie, frunzele se vor fixa cu agrafe de crengi iar puscariasi deghizati vor lua locul fericitilor trecatori prin parc.