Un document plin de greşeli gramaticale întocmit de un expert al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) din Craiova a ajuns la Primăria Ilva Mică sub formă de notificare referitoare la respingerea unui cereri de finanţare europeană. Primarul Aurel Horea este revoltat.
„Sper că nu a făcut evaluarea acest individ. Am solicitat bani pentru circa 8 km de drumuri forestiere şi am primit acest răspuns revoltător din punctul meu de vedere. Nu sunt supărat că a respins proiectul. Probabil a greşit şi consultantul, şi proiectantul. Dar nu e posibil la ditamai Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la AFIR, să lucreze asemenea specimen. A greşit numele oamenilor, numele localităţilor, a scris Srâmba în loc de Strâmba, ca să vă dau doar un singur exemplu, ca să nu mai vorbesc despre alte şi alte greşeli. Poate că în pixul lui stau finanţări importante pe care unii nu le primesc. Eu sper că nu mi-a evaluat acest domn Dumitru Miron contestaţia”, a spus primarul din Ilva Mică.
Primarul a subliniat o parte din greşelile din document după care a renunţat să o mai facă fiindcă erau extrem de multe. Ca fost elev al unui profesor de română exigent, Aurel Horea spune că i se par inadmisibile greşelile gramaticale în general şi cele din documente oficiale în special. E motivul pentru care nu lasă să iasă din instituţia pe care o conduce nicio hârtie neverificată.
Notificarea este întocmită de Dumitru Miron, expert SIBA-CE CRFIR Craiova, dar la fel de vinovaţi pentru întreaga situaţie sunt şi cei care au contrasemnat documentul: Daniel Bărbulescu, director şi Adriana Biriboiu, şef SIBA CRFIR-Craiova, care, cel mai probabil, nici măcar nu s-au uitat peste el.
Domnul primar este supărat, nu că s-a refuzat proiectul prin care ar fi servit interesele localnicilor, dar şi al poporului român, de a exploata pădurea, de a face drumeţii în natură, a nu distruge ceea ce am primit în mod gratuit de la Dumnezeu şi pe care să-l lăsăm, pe cât se poate neagresat şi distrus înainte de vreme, urmaşilor noştri, ci modul în care îşi bat joc unii de limba maternă, cea oficială, chiar ocupând funcţii împortante, dovedind astfel incompetenţa care domneşte în forurile conducătoare ale „democraţiei” în care trăim. Felicitări domnule Primar Aurel Horea (cu P mare) exprimîndu-mi astfel aprecierea pentru exigenţa prin care ştie să servească comunitatea în fruntea căreia se află, demonstrând că mai sunt şi unii care se deosebesc de majoritate, care sunt conform prejudecăţii „că toţi politicienii sunt la fel” şi nu mă duc la vot, că nu am pe cine alege, iată că mai sunt! Felicitări domnule Aurel Horea.
Si ce salarii are acel „agramat expert” aveti curajul sa postati? Peste 10.000 net
Domnilor sunt un tinar fermier am suprafata de teren 50h 20 in propritate si 30 in arenda de 2 ani sunt in domeniu asta iar reclamele PROIECTE PENTRU TINERI FERMIERI SAU ALTE PROIECTE NU SUNT CHIAR ASA CUM LE VEDEȚI EU DEPUN DE 2 ANI SI NU IAU FINANTARE PE TINAR FERMIER DE OARECE CA TRE SA PLANTEZ 1H DE DOVLEAC SAU CIUSCA DUCE SAU etc. ALtu cu 2 h ma face praf de oarece isi depune proiectu in august cu 55 de puncte care trea sal puna in aprilie sa nui vina cintrolu p teren la depus in agust de oarece i vine controlu in septembrie sa vada aratura si hirtia igienica de factura.k iel makr nu semanase…..
DIn pacate ai mare dreptate ! Unul din doi, asa zisi „tineri fermieri” sunt ARTIFICIALI creati, prin acceptarea acestor culturi de „porumb zaharat”. Sunt zone in tara, judete, in care peste 60-70 din cei care au accesat masura 6.1, se bazeza pe aceaste culturi de „porumb zaharat” si in completare cu bostani / dovlecei. Acesti fermieri, in marea lor majoritate, nu au nici o treaba cu agricultura, dar au proiecte pe hartie BETON ! Ei vin cu mai putin de 2 ha de teren, DECLARATE la APIA, ca si cultivate cu „legume – porumb zaharat / dovleci” si castiga proiecte, deoarece ei au punctaj. Iar la verificarea facuta de experti, nu au ce arata in teren, decat o aratura proaspata si facturi de vanzare, facturi care in marea lor majoritate sunt niste falsuri grosolane. Multi experti isi dau seama de aceasta excrocerie, dar putini au avut curajul sa ia si masuri. Iar cei care au avut acest curaj, nu au fost laudati, nici de colegi si nici de sefi. De multe ori chiar au fost acuzati ca s-au opus absortiei fondurilor europene. Caci pana la urma, la cei de la Bucuresti, nu le pasa decat de „TARGHET”. Nu le pasa daca banii ajung la fermieri adevarati sau la smecherii si excroci.
De ce reclamam vin ai nostri pleaca ai vostri! Noi am votat oameni nepregatiti!
Omul ala isi bate joc de cineva ? Poate ii aratati cum se procedeaza ca la carte, ca sunteti expert, tovarasu. Si daca cineva inceteaza sa tuguie buzele pe fesieri, poate cand oboseste vede si mizeria ( averi, abuzuri, contracte dubioase, sistem clientelar, nepotism etc) . Pe gratis, ca altfel ,,plasticul,, acopera ochii.