Actualitate

Primarul le-a citit copiilor o poveste de Petre Ispirescu

În plină săptămână a familiei care se vrea anul acesta departe de televizor, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, și-a luat în serios rolul de părinte și le-a citit copiilor o poveste.

Povestea aleasă de primar a fost din volumul „Basme” al lui Petre Ispirescu și se numește „Fata moșului cea cu minte”.

Lectura a început la ora 9.00 și a avut loc în incinta Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud, un spațiu care devine, pe zi ce trece, tot mai animat și mai viu grație managementului noii conduceri.

Avându-l în fruntea ei pe Oliv Mircea, Biblioteca Județeană a lansat „Întâlnirile de luni”, poate cel mai vizibil eveniment care  atrage ca un magnet lumea literară, dar nu numai. O atenție sporită este îndreptată și spre copii și tineri, invitați tot mai des la Bibliotecă să ia contact cu lumea cărților.

De altfel, mesajul acestor zile în care se sărbătorește Săptămâna familiei tocmai acesta și este: adulții să folosească timpul pe care îl au la dispoziție atunci când copiii sunt mici ca să-i determine să interacționeze cu ei cât mai mult. O poveste este astfel o punte de legătură între un adult și un copil, o cale prin care poți dezvolta un dialog, o lecție esențială despre bine și rău.

Mulțumiri pentru fotografii domnului Ioan P. Alexa, bibliotecar cu state vechi la Biblioteca Județeană. Puteți fi la curent cu ceea ce face, dar mai ales cu ceea ce citește zi de zi accesându-i blogul la adresa http://www.delaomlaom.ro/

  

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS