Actualitate

Primarul Ovidiu Crețu: Dacă nu se împlinește ce au afirmat domnii miniștri, atunci închidem ușa!

Dacă Primăria Bistrița va primi bani la rectificarea bugetară de la sfârșitul acestei luni, promisă de Guvern, atunci vor mai putea fi făcute lucrări în oraș și în localitățile componente, în caz contrar existând o singură variantă: ”închidem ușa”!, a spus primarul Ovidiu Crețu la ultima ședință a Consiliului Local Bistrița răspunzând unor întrebări legate de investițiile din oraș.

Ovidiu Crețu a fost întrebat de unii dintre delegații sătești dacă și când va mai face Primăria Bistrița lucrări de asfaltare în localitățile componente unde sunt multe ulițe într-o stare mai proastă decât cele din mediul rural.

”Se asfaltează când vom avea bani. Avem niște promisiuni interesante la rectificarea care va fi prin HGR în 31 iulie a.c. și dacă ceea ce au afirmat domnii miniștri se împlinește, atunci lucrurile încep să se lumineze, dacă nu, închidem ușa. (…) Noi avem o problemă mare în Bistrița datorită dezvoltării nu de ieri de azi, ci de la început, prin extindere. Am asfaltat în anii de când sunt primar peste 40 de străzi de pământ. Mi se pare chiar 43. Dacă îmi spuneți un municipiu care a asfaltat 20 de străzi de pământ, mai asfaltez mâine eu alea 20 care lipsesc la noi. Nu există nicăieri – și toate le-am asfaltat din bugetul local, buget care, din 2018, a fost tăiat, ras. Dacă bugetul va rămâne acesta, municipiul nu o să poată să facă niciun fel de investiție decât dacă primește de undeva pomană, vorba cuiva”, a răspuns Crețu.

Potrivit primarului, Consiliul Local Bistrița va fi chemat în ședință de rectificare de buget ”undeva până în 14 august”.

Problemele financiare sunt din ce în ce mai acute din momentul în care au fost mărite salariile în Primăria Bistrița. Conform unor documente aprobate în Consiliul Local, primarul câștigă 18.720 de lei lunar, viceprimarii 16.640 de lei lunar, administratorul public 14.503 lei lunar, secretarul 13.363 de lei lunar, arhitectul șef 13.313 lei lunar, directorii executivi  circa 13.000 de lei lunar, adjuncții peste 11.000 de lei și șefii de birouri peste 10.000 de lei lunar.

15 comentarii

  • Marea problema în majoritatea administrațiilor: au marit salarii fără a se gandi ca nu le pot susține din încasările proprii. Da, trebuiau mărite, dar s-a exagerat puțin.
    Și așa, se trezesc in trimestrul 3-4 că nu mai au bani si așteaptă de la guvern, guvern care iarăși a împrăștiat banii aiurea și nu prea are de unde.

    • Sa lase masinile in garaj….sa vina cu masinile personale…sau cu bicicleta! Sa reduca facturile la utilitati si cele administrative…. Buget de austeritate…asta e…nu ca inchidem usa….daca inchizi usa….pleaca…nu mai consuma din buget.

    • Corect frate….mai faceti economie….cum naiba sa dai drumul la căldură in luna iulie …..cică n ea fost frig si am pornit căldura. Frate mai pune ceva pe tine ….se intampla intr o instituție a statului din bistrita.

  • Aceeași politica dusă de pesedisi…fara rușine….exact că atunci când nu era aprobat bugetul …dar știind că primarul e un politician care își târâie ultimele zile pe holurile primăriei
    ..atunci îl incadrez in categoria lui dinca

  • Puteti inchide usa pt ca oricum activitatea in primarie este zero pt viata orasului…. nu munciti nimic, asteptati doar salarul. Ne-am saturat sa tot platim incompetenta voastra. Nu avem iluminat public de peste 15 ani si voi va primiti leafa degeaba.

  • Ooooo tov primar ! Va rog nu inchideti usa pana nu finalizati proiectul NEWARLAND. Nu inchideti sandramaua numita Primarie pana nu mai aduceti niste custi cu VEVERITE si chiar niste STRUTI, cu pene cu tot ca cei din poliester nu arata bine deloc. Pe cei adevarati ii puteti amplasa pe axa pasajelor ca si asa este un esec proiectul respectiv.

  • Dupa 30 de ani de la Revolutia Româna si de la caderea comunismului România este inca un stat nereformat. Aceasta este principala cauza a prelungirii starii de tranzitie de la socialism la capitalism, cu consecinte dezastroase pentru tara, in plan economic social si cultural. România nu a fost in stare sa faca o reforma administrativ- teritoriala compatibila cu structurile europene. In prezent, este imperios necesară optimizarea structurii de personal, deoarece există prea multi tăietori de frunze la câini in administratia locală. Din păcate situatia din Primaria Bistrita nu face exceptie. În Primăria Bistrița lucrează, potrivit primarului, peste 700 de persoane.

    vezi: https://www.timponline.ro/prea-multi-sefi-in-primaria-bistrita-acuza-sindicatul-cretu-se-scuza-eu-am-facut-doar-doi/

    • Cam tot atâtia câti lucreaza (cu adevarat) în primaria Berlinului, ca tot ne dam burg cu staif sasesc.

  • sa le fie rusine..cu 90 de politisti locali platiti degeaba se duc mult peste 2 milioane de euro pe an in total……1,7 milioane sunt alocati doar pentru salariile acestor viermi, fara restul cheltuielilor

  • Ușile, ușile, să luăm aminte! Mulți bistrițeni afirmă că mandatele Crețu au transformat Bistrița în Caracalul României.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.