Actualitate

Primele curse din acest an cu Mocăniţa Transilvaniei, în weekend-ul 1-3 mai. Înscrieri online

Cei care doresc să urce în vagoanele Mocăniţei Transilvaniei, pentru o călătorie de aproximativ cinci ore între Teaca şi Comlod, dar şi pe ruta Râciu (Mureş) - Comlod, se pot înscrie online pentru cursele programate în perioada vineri 1 - duminică 3 mai, când mocăniţa va circula pentru prima dată în acest an.

După ce s-au făcut lucrări de curăţare a arborilor şi arbuştilor crescuţi lângă calea ferată şi s-a trecut la înlocuirea traverselor deteriorate, primele curse cu Mocăniţa Transilvaniei vor avea loc în week-end-ul 1-3 mai, după următorul program:

afis mocanita mai 15Vineri 1 mai – plecare cu trenul diesel din Gara Teaca la ora 11.00, pe ruta Teaca – Comlod şi retur

Sâmbătă 2 mai – plecare cu trenul cu abur din Gara Râciu la ora 11.00, pe ruta Râciu – Comlod – Râciu

Duminică 3 mai – plecare cu trenul diesel din Gara Teaca la ora 11.00, pe ruta pe ruta Teaca – Comlod şi retur; plecare cu trenul cu abur din Gara Râciu la ora 11.00, pe ruta Râciu – Comlod şi retur. Cele două trenuri se vor întâlni la Comlod

Preţul unui bilet este 30 de lei, iar călătoria durează aproximativ cinci ore. Înscrieri se pot face AICI.

Primele curse fuseseră programate iniţial de Florii (5-6 aprilie), însă din cauza vremii nefavorabile acestea au fost anulate.

Calea ferată cu ecartament îngust dintre Râciu (Mureş) şi Teaca este în momentul de faţă una din cele mai lungi linii ferate înguste funcţionale din România. Calea ferată are o lungime de 34,6 kilometri şi străbate şapte localităţi: Râciu, Sânmartinu de Câmpie, Crăieşti, Milaş, Orosfaia, Comlod şi Teaca. Dată în folosinţă între anii 1912-1914, calea ferată cu ecartament îngust Târgu Mureş – Band – Lechinţa a fost utilizată atât pentru transportul de marfă, cât şi pentru cel de călători. În 1997, Căile Ferate Române au sistat activitatea feroviară pe acest tronson, lăsând în voia sorţii cei aproape o sută de kilometri de linie ferată cu ecartament îngust. În anul 2012, administratorul unei companii mureşene a preluat în concesiune calea ferată Târgu Mureş – Band – Lechinţa, menţinând în stare funcţională tronsonul Râciu – Teaca.

Despre trenul de plăcere între Teaca şi Mureş Timp Online a scris aici.

Etichete

2 comentarii

  • Castelul din Comlod se afla pe traseul strabatut de Mocăniţa Transilvaniei care va reveni în weekend-ul 1-3 mai pe linia ferată ingusta ce leagă Teaca de Râciu. Lucrările de reabilitare ai celor 35 de kilometri de cale ferată au fost finalizate la începutul acestui an. Linia ferată cu ecartament îngust Râciu-Teaca străbate şapte localităţi: Râciu, Sânmartinu de Câmpie, Crăeşti, Milas, Orosfaia, COMLOD şi Teaca. In apropiere de Comlod, traseul traverseaza padurea deasa de foioase, prin superbe tuneluri de vegetatie. Astfel, Castelul Teleki ar putea fi integrat dupa reabilitare intr-un interesant circuit turistic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.