Recomandări Social

Primii miei din acest an i-au adus multă bucurie fermierului Grigore Creța din Ruștior

Mai sunt trei luni până la Paşte, dar primii miei au venit deja pe lume la Ruștior, la stâna lui Grigore Creța, fermier cunoscut pentru brânzeturile de calitate pe care le aduce săptămânal la piața locală.

Ciobanul a dorit să împărtășească această bucurie cu prietenii lui virtuali cărora le-a scris doar atât: ”primii bobocei, bucurie”. Filmulețul poate fi văzut pe pagina lui de Facebook dacă dați click AICI.


”Pasiunea pentru prelucrarea laptelui la stână am moștenit-o de la bunicii și părinții mei. Creșterea animalelor, în special oieritul – specific satului Ruștior, situat la izvorul Văii Şieului, la poalele Munților Călimani – a fost ocupația lor de bază; crescând alături de ei, de la fragedă vârstă și, în masura puterilor de copil, i-am ajutat la treburile gospodărești și am îndrăgit această meserie. În momentul de față, la stâna tradițională am 400 de oi și 11 vite”, spune AICI Grigore Creța, membru al Asociației Produs în Bistrița-Năsăud.

El vinde produse tradiționale, dar și cașcaval afumat, cașcaval cu afine, cu ardei iute, cu nucă, cu chimen și alte fructe și plante din grădina proprie.

În Calendarul Ortodox pentru anul 2022, Paștele pică pe 24 aprilie 2022. Paștele catolic se sărbătorește cu o săptămână înainte, pe data de 17 aprilie 2022.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS