”Sâmbătă 18 februarie ne vom întâlni în număr mare la Sărbătorile Zăpezii pregătiţi cu multe premii şi idei de concurs pentru tinerii care ni se vor alătura la acest eveniment.
Duminică 26 februarie, începând cu orele 18:00 organizăm primul campionat de biliard din Bistriţa la ,,The Office’’ (strada Zimbrului) unde se pot înscrie echipe de câte 2 persoane + cel puţin 1 membru al galeriei. Premiile sunt consistente şi vor fi acordate pentru cei mai buni jucători şi pentru cea mai frumoasă galerie (înscrierile se fac prin e-mail la adresa raulciprian00@yahoo.com şi telefon 0742.279.773 – Raul Ciprian).
Joi 8 martie, ne pregătim să surprindem momentul aniversar printr-o cabină pentru fotografii la minut amplasată în zona pietonală.
Activităţile noastre sunt organizate de şi pentru tinerii din Bistriţa, în dorinţa de a aduce plus valoare spaţiului în care ne desfăşurăm activitatea. Întrucât ne pregătim să fim vectori de dezvoltare pozitivă la Bistriţa, dar nu am ajuns încă acolo, noi, Clubul Studenţilor Liberali dezvoltăm în mod constant acţiuni punctuale din perspectiva educaţiei, a socializării, a culturii şi a timpului liber!”, anunţă preşedintele studenţilor liberali bistriţeni, Adrian Solcan.
Într-o ”Scrisoare către Bistriţa”, Solcan precizează că oraşul une la dispoziţia tinerilor un spaţiu limitat de oportunităţi de petrecere a timpului liber şi are un nivel scăzut de atractivitate din acest punct de vedere, în comparaţie cu oricare dintre reşedinţele de judeţ care ne înconjoară, lucru care are un impact major asupra modului de socializare.
”Acest fapt, pe cât poate părea de puţin important, are un efect economic profund şi de durată asupra dezvoltării armonioase a urbei. Lipsa de atractivitate a oraşului pentru tineri şi lipsa de activităţi de petrecere a timpului liber, conduce la plecarea unui număr mare de tineri către alte centre urbane (în principal pentru studii, dar care nu se mai întorc în Bistriţa) precum şi angajarea uneori, în activităţi cu caracter delicvent. Bistriţa va păstra acest trend în următorii 10 ani şi va dobândi profunde nevoi sociale, transformându-se dintr-un spaţiu productiv, într-unul asistat social. Bistriţa trebuie să acorde o importanţă mai mare tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani şi să faciliteze (aici mă refer la administraţia publică locală) dezvoltarea infrastructurii pentru învăţământul superior, pentru programele de petrecere a timpului liber şi a programelor de integrare pe piaţa muncii.
Clubul Studenţilor Liberali Bistriţa îşi manifestă îngrijorarea faţă de lipsa de preocupare privind cele trei elemente enumerate mai sus (timp liber, studii superioare, piaţa muncii) pentru tinerii bistriţeni (aici nu mai vorbesc doar despre administraţia publică locală)”, spune el.
Sa i-l chemi si pe Tintean are si bani si vreme si va serveste Raducu.
sa.fi si peste.zece ani………….