Social

Primul grup care parcurge călare ”drumul care unește”. Cel mai tânăr drumeț pe Via Transilvanica

”Ghidul drumețului pe Via Transilvanica” este o carte în continuă creștere. Cu cât este mai bătut drumul, cu atât mai mult feedback primim de la drumeți și cu atât mai multe completări putem aduce acesteia, servind ca o călăuză sau un sfătuitor pe al nostru drum. Mare bucurie a fost ziua când la Tășuleasa Social au ajuns 6 călăreți cu 6 cai frumoși, oameni care au parcurs traseul de la Putna până la Tășuleasa și vor continua până la final de județ Bistrița-Năsăud”, a postat pe Facebook Asociația Tășuleasa Social:

”Este un lucru foarte important faptul că acest grup numit „Bucovina Horse Trecking”, format din următorii oameni și ai lor cai: Dana și Mușa din Vâlcea, Vlad și Sasha din Suceava, Bogdan și Johnny din Bacău, Titel și Novac din Vâlcea, Remus și Jumper din Suceava și Nelu și Omar din Bacău, a fost primul grup care a parcurs trasee din Via Transilvanica pe cai. În Ghidul drumețului, Via Transilvanica este descris ca un traseu ce poate fi făcut pe jos, cu bicicleta și călare, iar acum va fi posibil să adăugăm capitolul „VT călare” mulțumită grupului de călăreți care l-au încercat. ”Bucovina Horse Trecking” este încântat de acest traseu și promite că îl va parcurge în totalitate călare, iar oamenii grupului sunt bucuroși să dea sfaturi pentru orice alt călăreț care dorește să pornească la drum.Luându-și rămas bun, și făcând o ieșire „ca-n filme”, călăreții noștri vor merge mai departe cu promisiunile făcute că își vor împărți toată experiența pe Via Transilvanica cu noi toți, aducându-și aportul la secțiunea din ghid dedicată acestui sport elegant și acestei relații frumoase dintre oameni și cai”.

În Bistrița-Năsăud, traseul amenajat pe 134 km trece prin comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor şi prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului.

https://www.facebook.com/ViaTransilvanica/posts/751914438684848

”Am aflat ieri două povești. Ambele pornesc de la Putna și încă se desfășoară. Iată prima poveste! Când satul se trezește timid, ea este deja pe traseu. Nu îi plac urcările, dar spune că merită pentru peisajele și frăguțele de la capăt. La popas îi place să mănânce din brișcă și cel mai bine doarme în cort ascultand sunetul ploii. Ea este Tania, are 10 ani și este, după știința noastră, cel mai tânăr drumeț care a mers deja 160 de kilometri pe Via Transilvanica. A pornit in călătorie de la Putna, alături de tatal ei Tudor. Ieri au facut un popas in campusul Tășuleasa Social, unde am avut plăcerea sa îi cunoaștem și să le aflăm povestea. Merg în medie 18-20 de km pe zi, în funcție de etape. Nu se grăbesc. Le place să fie pe traseu și să simtă toată experiența Via Transilvanica. Au parcurs 160 de km, iar ținta lor este să mai facă înca 100. Tania este eroina noastră!”.

https://www.facebook.com/ViaTransilvanica/posts/751773592032266

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS