Actualitate

Problema turmelor care distrug culturile oamenilor, în atenţia ATOP. Ce spune Alexandru Pugna

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, preşedinte al ATOP, a declarat că şefii de post trebuie să intervină acolo unde turmele de oi intră pe proprităţile private ale oamenilor fără acordul acestora şi să aplice sancţiuni. De asemenea, şeful ATOP le atrage atenţia şi primarilor că au responsabilităţi legate de respectarea dreptului la proprietate.

”În ultima perioadă am primit foarte multe sesizări de la cetăţeni care au problema că turmele de oi intră pe terenurile lor. Această problemă există de ani buni în satele noastre pentru că oamenii au proprietăţi şi cei care deţin animale nu întotdeauna au grijă ca acestea să nu ajungă pe proprietăţile oamenilor. Ca preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a judeţului Bistriţa-Năsăud voi pune în discuţie această problemă, este una importantă”, a spus Pugna.

Vicepreşedintele CJ consideră că ”toţi şefii posturilor de poliţie trebuie să-şi spună cuvântul în astfel de cazuri şi proprietatea să fie respectată”. ”Cei care până acum au încălcat proprietatea privată să încerce să înveţe că proprietatea este un lucru sfânt şi ea trebuie respectată. Primarii au şi ei un rol deosebit în rezolvarea acestei probleme deoarece primarul are cel mai important cuvânt într-o comunitate. Vom apela şi la primari, le vom cere să se implice mai mult decât au făcut-o până acum în respectarea proprietăţilor cetăţenilor”, a declarat Pugna pentru Timp Online.

Reamintim că fostul prefect Ioan Szilagyi, care deţine o fermă în satul Tonciu, ne-a semnalat abuzurile pe care le face un cioban din Sântioana care merge cu turma pe terenurile cultivate ale oamenilor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.