Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul prin care un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a fost eliberat din funcție ca urmare a pensionării la 1 decembrie:
”Decret privind eliberarea din funcţia de procuror a doamnei Diana-Luminiţa Sipoş, procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, delegată în funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud – pensionare, la data de 1 decembrie 2020”.
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
Oare procurorii nu vad bisnitarii si valutistii din Decebal. Locuiesc peste calea ferata si trec zilnic prin Decebal iar pe camatarii de acolo nimeni nu-i deranjeaza. Schimba aia valuta zilnic pe trotuar si prin masini… procurorii nu stiu ca traficul cu valuta si camataria sunt interzise????
Politisti locali sunt ocupati cu virusul.
Se plimba doi cate doi cu masinile, unul ii suna pe carantinati celalalt notează in tabel.
Viata grea nenicule si cred ca iau sporuri peste sporuri, orașul e varza, gunoaie cat vezi cu ochii printre blocuri la containere, urbanism nu mai vorbim si asa au lucrat dupa dictare, pe bisnitari nu i stighereste nimeni.
Tara asta a noastra nu o sa si mai revina in veci, cu asa politicieni care se intrec in declaratii si promisiuni inainte de campanie, cu asa angajati la stat numai pe culori politice si cat de finuta le este limba.
Vai de noi, numai o revolutie ne mai scapa.
1. Fragmentul din poezia lui Mihai Eminescu („Scrisoarea III”) trebuia plasat între ghilimele, deoarece, din păcate sau din fericire, nu este compoziţia stimabilului domn de mai sus. Pe de altă parte, nu se potriveşte absolut deloc contextului acestei ştiri. Haideţi să nu cădem pradă dezbinării sociale promovate de cuceritorii politici pentru satisfacerea intereselor electorale. Fără o justiţie independentă şi incoruptibilă, dreptatea, adevărul şi bunăstarea în plan social, moral, economic, material, nu au nicio şansă (a se vedea interdicţiile şi incompatibilităţile impuse de statutul judecătorilor şi procurorilor).
2. Activitatea contravenţională a valutiştilor este de competenţa poliţiei locale şi municipale, nicidecum a procurorilor, ale căror atribuţii sunt în mod expres stabilite de Costituţie şi de Legea de organizare judiciară.
Are timp acum sa invete codul penal si codul de procedura penala, dar, din pacate pentru ea, n-o sa-l mai poata aplica si interpreta dupa bunul plac al ei si al prietenilor ei !
„”””””””””””””””””””””””””””’
Am uitat de ghilimele ! Ia-le pe toate !
Pensie de serviciu, nu specială. Pensii speciale au doar parlamentarii, aleşii locali şi alte categorii. În realitate, nu e nevoie de munca nimănui pentru plata pensiei altcuiva. Fiecare om îşi câştigă acest drept prin propria muncă, urmare a eforturilor, mai mari sau mai mici, pe care este sau nu dispus să le facă în viaţă. Toţi avem o şansă şi numai de noi depinde dacă o fructificăm sau nu.
Oricum i-ai spune, de serviciu, specială, e anormal că o pensie sa fie mai mare decât salariul. Și în privința scolii, de ce nu am avea toți pensii speciale sau de serviciu? De ce importanța activității unui procuror este mai mare decât a unui medic, inginer, profesor? Ca ani de studiu în facultate, tot acolo. Doar de munca mai puțini…