Social Sport

Procurorul a cerut instanţei pedeapsa cu închisoarea pentru Jean Pădureanu!

Preşedintele Gloriei Bistriţa şi-a susţinut nevinovăţia în faţa instanţei, în ”Dosarul transferurilor”, proces început acum mai bine de trei ani. Verdictul în cazul celor opt oameni de fotbal învinuiţi de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti se va da peste două săptămâni.

Jean Pădureanu a cerut instanţei să-l achite şi să i se ridice sechestrul pus pe apartament, singurul său bun. „Conduc clubul Gloria Bistriţa de 48 de ani, toate transferurile din această perioadă s-au făcut sub semnătura mea. Niciodată nu am adus vreun prejudiciu clubului. Mă consider nevinovat şi vă rog să fiu achitat şi să se ridice sechestrul de pe apartamentul meu, singul bun pe care îl posed”, a afirmat şeful clubului Gloria Bistriţa.

Jean Pădureanu este acuzat în cazul transferurilor jucătorilor Ionel Ganea – de la Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart, din iulie 1999 şi Lucian Sânmărtean – de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, din august 2003.

Procurorul Cristian Anghel a solicitat instanţei, în concluzia finală a procesului, dispunerea condamnării cu executare în regim de detenţie a tuturor celor opt inculpaţi în Dosarul Transferurilor.

Pentru Jean Pădureanu, procurorul a cerut condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către minimum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Iată ce pedepse a cerut procurorul şi pentru ceilalţi inculpaţi:

George Copos – condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către jumătatea maximă a pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Mihai Stoica – condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cristian Borcea – condamnarea cu executare în regim de detenţie către jumătatea maximă a pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ioan Becali – condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către maximum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Victor Becali – condamnarea cu executare în regim de detenţie orientată către maximum pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Gheorghe Neţoiu – condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei specificat de lege pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Gheorghe Popescu – condamnarea cu executare în regim de detenţie peste minimum pedepsei specificat de lege pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a anunţat că se va pronunţa peste două săptămâni în dosarul transferurilor de jucători, după ce marţi a finalizat dezbaterile, la mai mult de trei ani de la începerea procesului. Concluziile părţilor implicate şi ultimul cuvânt al inculpaţilor s-au încheiat marţi noapte.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Sursa: Mediafax

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.