Recomandări Social

Produsele locale pot fi procesate cu bani europeni. Ce trebuie să facă ţăranii din zona de vest a judeţului

Ţăranii care doresc să obţină finanţare pentru procesarea produselor locale, vânzarea produselor agricole în fermă şi direct către consumator, ateliere meşteşugăreşti, locuinţă agroturistică, certificarea produselor prin scheme de calitate sau fermă pedagogică pot participa la cursuri organizate de Asociaţia Parteneriat  Grupul de Acţiune Locală Ţinutul Haiducilor

Înscrierile  se fac în perioada  8 mai – 8 iunie a.c. la sediul GAL Ținutul Haiducilor, Beclean, Zona de Agrement Figa, nr. 22, jud. Bistrița-Năsăud, de luni până vineri între orele 10.00-14.00.

Înscrierea se face în baza cărții de identitate și a Fișei de înscriere pe care doritorii o vor primi și completa în momentul prezentării la sediul GAL Ținutul Haiducilor.  Înscrierea se va face pe principiul ”Primul venit – primul servit” și în baza  punctajului obținut prin Fișa de înscriere cu respectarea principiilor egalităţii de şanse, incluziunii sociale: minim 50% dintre participanţi vor fi femei, minim 50% dintre participanţi vor fi tineri sub 40 de ani; ponderea participanţilor de etnie maghiară şi romă va fi proporţională cu ponderea locuitorilor maghiari şi romi în totalul populaţiei GAL-ului; minim 10 beneficiari din fiecare comună, inclusiv din zonele/satele marginalizate.

Deja GAL Ţinutul Haiducilor a lansat primele măsuri. Este vorba de Măsura 1–M1.1.a/1A Formarea de competenţe pentru înfiinţarea structurilor asociative “Țărani lideri”. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru un proiect este de 50.000 Euro. A mai fost lansată şi Măsura 1–M1.2.a/1A. Implementarea unor programe de formare aplicativă în ferme și ateliere didactice, pentru diseminarea unor tehnici și procedee tradiționale și/sau inovative de cultivare și/sau procesare a produselor agricole ”Activități demonstrative”. Alocarea financiară este de 150.000 Euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru un proiect este de 50.000 Euro. În ambele cazuri, beneficiari eligibili sunt entități publice sau private care activează în domeniul formării profesionale a adulților și care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și de selecție.

Sesiunea de depunere a proiectelor este deschisă până în 12.06.2017 ora 14.00. Anunțare rezultatelor pentru cererile de finanțare depuse în cadrul acestei sesiuni se va face după aprobarea Raportului de Selecție de către Comitetul de Selecție al GAL.

Aici găsiţi calendarul pentru lansarea celorlalte sesiuni de depunere a proiectelor.

GAL Ţinutul Haiducilor gravitează în jurul polului urban Beclean şi este format din 17 comune din zona vestică a judeţului Bistriţa-Năsăud şi o comună de pe raza judeţului Cluj. Printre acestea se numără: Chiochiș, Ciceu-Giurgești, Matei, Negrilești, Petru Rareș, Runcu Salvei, Spermezeu, Târlișua, Zagra, Ciceu Mihăieşti, Lechinţa, Petru Rareş, Spermezeu, Braniștea şi Nușeni

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.