Sănătate

Produsele naturiste s-au scumpit. Unele pot fi considerate ”de lux”

Produsele naturiste s-au scumpit, iar unele au ajuns să fie considerate ”de lux”. Cu toate acestea, magazinele de profil nu duc lipsă de clienți care sunt din ce în ce mai bine informați în legătură cu beneficiile ceaiurilor, tincturilor și vitaminelor.

Magazine cu produse naturiste pot fi găsite în aproape toate zonele intens circulate din orașul Bistrița, dar rafturi întregi cu ceaiuri, tincturi și alifii se găsesc mai nou și în farmaciile clasice sau chiar în supermarketuri.

”Oamenii și-au dat seama că medicamentele naturiste sunt eficiente, nu au efecte secundare, iar dacă urmezi un tratament pe termen lung eficiența este mai mare decât în cazul unui medicament pe care îl iei pe moment. Am observat deja că fiecare farmacie alopată are un secor naturist. În urmă cu ceva timp, era cam 10-20%, dar acum 50% este naturist. Și farmaciile au cerere mare de produse naturiste. Oamenii știu că se pot trata cu un ceai, cu o tinctură, cu un supliment mult mai ușor. Într-o anumită perioadă, trebuia să îi explic unui pacient la ce folosește un anumit produs, acum vine el și cere produsul respectiv și nu mai e nevoie de explicații”, ne-a spus Raluca M., care lucrează într-un magazin naturist din Bistrița.

Cei mai mulți dintre clienții farmaciilor naturiste se documentează mai întâi pe internet, dar sunt și alții care cer sfaturi vânzătorilor în legătură cu eficiența anumitor produse.

Din păcate, scumpirile afectează și acest sector. ”De la începutul anului, prețurile au crescut chiar și cu 15% în cazul unor produse care astfel au devenit de lux. Este cazul unui sirop simplu din plante indiene”, ne-a mai spus Raluca M.

Utilizarea unui supliment alimentar este o alegere personală. Un sondaj a constatat că oamenii folosesc suplimente alimentare din multe motive diferite: menținerea sănătății generale; menținerea unui sistemul imunitar normal; energie; sănătatea intestinală/digestivă; sănătatea pielii, părului și unghiilor; sănătatea inimii/tensiunea arterială.

Înainte de a lua un supliment alimentar, este însă obligatoriu să citiți instrucțiunile de utilizare, doza zilnică recomandată, lista ingredientelor produsului, nutrienții sau alte substanțe din produs și cantitatea în care sunt prezente, orice avertismente care vizează anumite grupuri de persoane – de exemplu, femeile însărcinate sau care alăptează.

Dacă aveți îndoieli privind utilitatea unui supliment alimentar sau aveți nelămuriri legate de o potențială interacțiune cu orice medicament, consultați întotdeauna înainte de utilizare un profesionist din domeniul sănătății.

6 comentarii

  • Da, pentru orice boală, Dumnezeu a lăsat un leac, o rădăcină, un mugur, o plantă. Încă le mai găsim în natură, pe câmp, doar trebuie să le culegem, conservăm și folosim așa cum este indicat. În schimb, acele ,,suplimente alimentare” sub formă de capsule, prafuri, multe sunt …doar prafuri în ochi, scumpe și cu efect pentru sănătate zero, dar cu profit imens, cu multe zerouri pentru producători și farmacii. Așa că, usturoiul rămâne cel mai bun antibiotic, iar merele românești, netratate, nestropite, mierea, precum și alte fructe și legume, combinate cu mișcare, cumpătare și iubire, rămân leacurile de bază.
    PĂREREA MEA!

    46
    4
  • E o noua metodă de țepuire a populației, și asta în toată Europa, tot mai multe medicamente se dau numai cu rețetă și farmacistul îți recomandă naturiste de cîte 4-5 ori mai scumpe. Asta se întîmplă în special în Germania unde sistemul de sănătate se duce încet, încet pe copcă, au ajuns nemții să-și cumpere antibiotice din țările vecine.

    13
    4
  • Nea Ion,toate bune pana la un punct…..sa nu exageram! Sper sa nu ai nevoie sa iei usturoi pentru un abces perimandibular extern…..Eventual, iti scade putin tensiunea….Asadar,profilaxia este cea mai importanta! Si cu toata precautia,se mai intampla sa se produca boli grave,urmare a unor perturbari genetice….!Cu respect,Dr.MNPop

    20
    6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.