Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunțat că prin noua lege a educaţiei nu va renunţa la ora de religie și va cere să se insiste asupra valorilor morale în actul educațional.
„Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale. Fără aceste valori societatea nu are cum să fie o societate confortabilă pentru fiecare dintre noi”, a spus ministrul într-un interviu pentru HotNews.ro.
„Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să le aibă ca şi achiziţie din şcoala lui. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să fii generos”, a adăugat ea.
Totodată, Ecaterina Andronescu a subliniat că ora de religie se ocupă de sufletul copilului, iar „preoţii sunt profesori de suflet”: „Să ştiţi că sunt atât de mulţi preoţi care fac lucruri dumnezeieşti. Cum este cel de la Valea Plopului, care creşte 400 şi ceva de copii sau din Teleorman sau din Suceava. Adică nu putem să spunem că preoţii nu pot să fie profesori buni, pentru că sunt profesorii de suflet”.
Din acest an, înscrierea la ora de Religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se face o dată, pentru toata perioada de școlarizare sau până la schimbarea opțiunii, si nu anual, așa cum era în anii trecuți.
Ecaterina Andronescu a fost numit Ministru al Educaţiei în luna noiembrie a anului 2018. A mai condus Ministerul Educaţiei în perioada 2000-2003, 2008-2009 şi iulie-decembrie 2012.
O observație îmi pot permite, chiar dacă am o stimă deosebită pentru doamna ministru. Anume că, trebuia să specifice că se referă la morala creștină, deoarece există și altfel de morală. Și încă o altă problemă, toleranța este o consecință iubirii aproapelui, singura lege pe care ne-a lăsat-o Domnul nostru Iisus Hristos, fără de care nu putem accede la mântuire, la viața veșnică. Ura, antiteza iubirii trebuie să dispară dintre oameni, dar nu trebuie să tolerăm minciuna, adevărul trebuie să guverneze viața întregii societăți. Critica nu este ură, este un instrument de corijare a direcției în care au deviat unii de la calea indicată prin cuvântul lui Dumnezeu, singurul ADEVĂR exitent pe lume, de când există omul pe pământ, prin care primim indicații despre modul de relaționare a omului în societate, care este valabil și azi, după aproximativ șase milenii de la apariția omului, și va exista veșnic.
ca ce spui e ADEVARAT?
viata vesnica…mantuire?
maaaa ganditorule…..tu inca mai crezi in spiriduuusiiii!