Social

Prof. univ. dr. Tudor Cătineanu, originar din comuna Teaca, a trecut la cele veșnice

Profesorul Tudor Cătineanu, originar din satul Ocnița, comuna Teaca, a decedat vineri, 1 aprilie, la vârsta de 80 de ani. A fost primul președinte – director general al Societății Române de Radiodifuziune de după reînființarea instituției prin Legea nr. 41/1994. În mandatul său (1995-1999), Tudor Cătineanu a început, modernizarea radioului public și așezarea sa pe coordonatele europene ale serviciilor publice de radio.

Absolvent al două facultăți, Filologie și Filosofie, Tudor Cătineanu a fost profesor și șef al Catedrei de Filosofie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, jurnalist, redactor-șef al revistei ”Napoca Universitară” și titular al rubricii „Unghiuri și antinomii” la revista ”Steaua”, autor al multor volume de operă științifică, dintre care unul, ”Structura unei sinteze filosofice” (1981), a fost încununat cu Premiul „Vasile Conta” al Academiei Române.

Una dintre cele mai importante realizări de care și-a legat numele este înființarea, în 1997, a postului Radio România Muzical.

După încheierea mandatului în fruntea SRR, Tudor Cătineanu a reintrat ca profesor la Universitatea din Bucureşti, la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, predând aici cursurile de Retorică şi de Deontologia mass-media și obţinând dreptul de conducător de doctorate în domeniul Ştiinţele Comunicării.Etichete

1 comentariu

  • Prof.univ.dr.Tudor Cătineanu și-a început cariera ca profesor de limba română la Școala generală nr.5 din Sighișoara.Ca fostă elevă a Domniei sale,îi mulțumesc pentru faptul că ne-a insuflat gustul ptr.lectură și interesul ptr.istoria neamului!Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.