Social

Prognoza meteo pentru două săptămâni. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua până pe 17 septembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 4-17 septembrie, în fiecare regiune a ţării. În această perioadă, şansele de apariţie a precipitaţiilor sunt destul de reduse.

În Transilvania, valorile termice se vor situa uşor peste mediile climatologice ale perioadei în primele două zile, precum şi în a doua parte a intervalului. Între 7 şi 11 septembrie, un proces de răcire va determina coborârea maximelor spre 22…24 de grade şi a minimelor sub 10 grade.

În 6 septembrie vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar nu foarte importante cantitativ, iar în restul perioadei probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi destul de redusă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Seceta pedologică se va semnala în cea mai mare parte a regiunilor agricole ale României, în intervalul 3 – 11 septembrie 2012, în jumătatea de nord a ţării fiind prognozate ploi în general slabe cantitativ, potrivit unei informări privind fenomenul de secetă în România în 2012, postată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„În intervalul 4-10 septembrie 2012, prognoza meteorologică estimează că ploile, locale şi în general slabe cantitativ, se vor semnala cu precădere în jumătatea de nord a ţării şi vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în zilele de 6 şi 7 septembrie. În aceste condiţii, fenomenul de secetă pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv moderată, puternică şi local extremă se va semnala în cea mai mare parte a regiunilor agricole”, se arată în informarea ANM.

Potrivit ANM, rezerva de apă din sol se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a Munteniei, nordul Moldovei, centrul Dobrogei, local în sud-vestul şi sudul Transilvaniei, nordul Banatului.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS