”Bugetul Agenţiei Naţionale, care va fi împărţit apoi agenţiilor judeţene, va fi mai mic cu 10 la sută. Chiar ni s-a atras atenţia cum vom cheltui banii. Singura şansă să supravieţuim pe plan judeţean sunt proiectele europene. Vom aplica pentru două proiecte majore: unul în domeniul asistenţei sociale şi celălalt pentru promovarea incluziunii sociale. Acesta din urmă este amplu şi vom avea mai mulţi parteneri, printre care ANOFM, Academia Română, Universitatea Danubius din Galaţi, Universitatea Camerino din Italia, Universitatea din Rennes (Franţa) şi o universitate din Grecia”, a spus Manea.
Aceste proiecte nu sunt câştigate sută la sută, totul depinzând şi de cofinanţarea din partea ANOFM. ”Pe 16 ianuarie voi fi la Bucureşti, va avea loc o evaluare a tuturor agenţiilor din ţară şi atunci vom vedea dacă vom obţine această cofinanţare”, a precizat el.
Valoarea primului proiect se ridică la 1 milion de euro, iar cel pentru promovarea incluziunii sociale la 5 milioane de euro.
”6 milioane de euro estimăm să aducem în total. Cofinanţare e nevoie la fiecare proiect, depinde şi de finanţarea pe care o asigură partenerii noştri. Am înaintat proiectele la ANOFM, acum să vedem dacă le vom şi câştiga”, a adăugat Adina Sigartău, purtătorul de cuvânt al AJOFM BN.
Alexandru Manea a subliniat că agenţia se va axa în 2012 pe formarea profesională, pe modificarea şi îmbogăţirea platformei de cursuri: ”Din cauza bugetului mai mic, va avea de suferit şi programul de ocupare. Cred că probleme vor fi cu subvenţiile”.
În ceea ce priveşte legea uceniciei, AJOFM BN va organiza marţea viitoare o întâlnire cu marii angajatori din judeţ. Societăţile care vor primi ucenici (vârsta de minim 16 ani), vor primi aproximativ 300 de lei/om.
În decembrie 2011, rata şomajului în judeţ a atins cota de 4,89 la sută, cu 6.541 de şomeri.
Adaugă comentariu