Cultură

Proiecție specială la Palatul Culturii Bistrița

Centrul Cultural Muncipal ”George Coşbuc” Bistrița vă invită la eveniment special: proiecția celui mai bun documentar european din 2023 (European Film Awards), propus de Estonia la Oscar 2024 și câștigător la Sundance: Smoke Sauna Sisterhood (Sauna secretelor) – regia Anna Hints, în 9 februarie, ora 18.30, la Palatul Culturii.

Proiecția va fi urmată de o discuție despre terapia cognitiv-comportamentală cu Simona Nicoleta Sasu, psiholog și psihoterapeut.

Filmul documentar este o abordare profund emoționantă, intimă și uluitoare. În întunericul unei saune cu fum, femeile îşi împărtăşesc cele mai ascunse secrete şi cele mai intime experienţe. Înconjurate de o vindecătoare senzaţie de apartenenţă, ele îşi spală ruşinea prinsă în corp şi simt că renasc. Nicio poveste nu este prea rușinoasă, nicio povară prea grea atunci când o împărtășești cu surorile tale. Cu o voce autentică și o autoritate născută din propria moștenire, realizatorul Anna Hints a creat o experiență transformatoare de a fi uman.

Aici trailerul filmului.

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-bistrita-sauna-secretelor…/

Peemii și nominalizări: Cea mai bună regie – Sundance 2023. Cel mai bun documentar european – European Film Awards 2023. Propus de Estonia la Premiile Oscar 2024. Nominalizat la Premiile Publicului Lux.

”Un film care țese o vrajă, camera de filmat mutându-se adesea nu pe femeia care se confesează, ci pe cea care o ascultă, creând astfel impresia unei experiențe universale a feminității” – The Guardian.

”Miracolul mic, aburind și încărcat de fum al acestui film este că reușește să creeze ceva atât de intangibil, de poetic, din ceva absolut elementar: foc, lemn, apă și pielea goală a femeilor” – Variety.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS