Social

Proiectul inedit al echipelor de robotică de la CN ”Petru Rareș” Beclean (FOTO)

Elevii de la Colegiul ”Petru Rareș” din Beclean, școală în care activează mai multe echipe de robotică și care a găzduit în vară două tabere naționale de profil, fac mai mult decât să construiască roboți și să-i pună în mișcare. Sub conducerea profesorului Cristian Nicula, directorul școlii, deja au integrat în grupul lor copii de la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean, iar acum sunt pregătiți pentru pasul următor.

Profesorul Cristian Nicula, directorul CNPR Beclean: ”O să vă uimim în perioada următoare. Am lansat un proiect chiar acum de Ziua Mondială a Educației. Vrem să ne ocupăm de copiii cu autism și o să facem LEGO therapy cu ei. Îi vom ajuta să construiască roboți. Noi deja lucrăm cu trei copii de la școala specială din Beclean, am creat pas cu pas niște construcții mai simple, după care trecem la lucruri mai complexe pe măsură ce evoluează și știu să conecteze între ele blocurile”.

Potrivit profesorului Nicula, copiilor le plac foarte mult roboții fiindcă pot îmbina cunoștințele de fizică, cu cele tehnologice și de matematică și realizează unele lucruri singuri, cercetând, studiind, colaborând în echipă, fără a le indica neapărat fiecare pas în derularea proiectului.

”După ce am citit definiția STEM, ne-am dat seama că asta am făcut și am făcut bine. Fiecare robot trebuie să îndeplinească anumite task-uri, iar copiii se străduiesc să-i facă în așa fel încât să poată face acele task-uri. Fiind roboți pentru competiții, acolo unde se punctează fiecare task, ei se străduiesc să-i facă tot mai performanți ca să obțină cât mai multe puncte”, a adăugat Cristian Nicula.

https://www.facebook.com/esentza.cnpr/videos/821713871564048/?__xts__[0]=68.ARDjv3hmee-huL2O6-AUbKHqAMdE8d5o9VgKB85n4B0sVqoAYi4L_uBLsEzCrMBXDAEl9ulCe9Ad-7Y9K-ph10FTEGnPTl0e7-D-6TfC1jT-ugqptDCN4WVD4Wn1dub8-R81hyehKXqfqEMqESO1oqHl3uI8W-Lp3GQ98tdx4OJmseNp5_EEvscjWL4HHb_wt5itpvJ2IvCBkuI-XjbuTseAgyE6blBJ3B2ItZZajvtoo85RpbD2l8BatZXA5bN7dhRFXDyaw1xvyThnzq6VX2lqAtp08MHHij2dzL1GYCn_IWp3be-tNCaJqV68A92EU3dgPDDVLo2IkkPMOLF_XHbLx7jEj4V6z3w&__tn__=-R

La evenimentul organizat de Inspectoratul Școlar Județean și Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud în curtea Complexului Muzeal cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, Esentza Robotics a adus mai mulți roboți care au încântat publicul cu ceea ce știau ei să facă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS