Economie

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 76.000 de lei şi a oprit de la comercializare carne şi suc

Luna trecută, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud a verificat 118 operatori economici, în 33 de cazuri fiind descoperite nereguli. Comisarii au dispus oprirea de la comercializare a 616 kg de produse din carne şi 14.500 de litri de băuturi răcoritoare. Pentru încălcarea prevederilor legale au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 76.800 lei.

În perioada 1-31 august, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud a desfăşurat acţiuni de control la operatori economici de pe raza judeţului.

”În timpul verificărilor efectuate s-au constatat deficienţe privind comercializarea produselor alimentare, servirea produselor culinare sau nerespectarea condiţiilor de păstrare a produselor: erau păstrate în frigidere produse preparate (ciorbe, sosuri), semipreparate (şnitele) fără etichete privind data preparării, 12 kg pui fără nici un fel de etichetă şi 35 kg mici cu starea termică schimbată. Urmare a deficienţelor constatate a fost dispusă oprirea temporară de la comercializare a 616 kg produse din carne în valoare de 7.064 lei, până la eliminarea respectiv remedierea deficienţelor. Au mai fost oprite temporar de la comercializare 14.483 litri băuturi răcoritoare cu deficienţe de etichetare-informare şi opriţi definitiv de la comercializare 35 litri băuturi răcoritoare cu data durabilităţii minimale depăşită. Au fost controlaţi 118 operatori economici, ocazie cu care au fost identificate abateri de la legislaţia în vigoare la 33 dintre ei. Pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 76.800 lei”, se arată într-un comunicat al CJPC Bistriţa-Năsăud, semnat de comisar şef adjunct Iuliana Deneş (foto).


Controalele au avut ca obiect: modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare şi publicitate a băuturilor răcoritoare şi a sucurilor şi nectarurilor din fructe; respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare şi etichetare, prezentare şi publicitate a apelor minerale naturale (ape minerale naturale, ape de izvor); protecţia consumatorilor la comercializarea ochelarilor de soare; verificarea modului de respectare a calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a legumelor si fructelor în pieţele agroalimentare din judeţ (s-au efectuat controale comune cu funcţionari din cadrul Direcţiei Agricole BN, Gărzii Financiare BN, Poliţiei Economice BN); tematica naţională privind modul de respectare a conformităţii, calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a produselor alimentare comercializate în pieţele agroalimentare şi unităţi de alimentaţie publică; verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată: carne, peşte, legume, fructe, îngheţată, etc; control operativ cu ocazia “Zilelor municipiului Bistriţa”  în colaborare cu funcţionari din cadrul DSVSA BN; supraveghere piaţă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS