Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniu, la un operator economic tip Fast Food din localitatea Telciu, informează instituția într-un comunicat.
Ținând cont de neregulile constatate în 9 martie, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au aplicat: 2 amenzi contravenționale în cuantum de 40.000 lei, 2 avertismente, retragerea din circuitul consumului a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor de alimentație publică până la remedierea deficiențelor constatate.
Abaterile identificate au fost:
– folosirea unor materii prime și produse utilizate la pregătirea preparatelor culinare cu data limită de consum depășită
– folosirea la preparare a unor produse alimentare cu modificări organoleptice
– utilizarea unui cuptor neigienizat, cu urme de arsuri, cu depuneri grosiere de murdărie pe marginile agregatului
– neigienizarea corespunzătoare a mesei de lucru, în condițiile în care la ora controlului nu se pregăteamâncare
– utilizarea unui aparat pentru pregătirea cafelei neigienizat, cu urme intense de murdărie
– existența unor coșuri pentru resturi menajere fără pedală și capac
– depozitarea incorectă a produselor alimentare, cum ar fi materii prime depozitate lângă hârtie igienică, și depozitare direct pe paviment
– utilizarea unui cântar neverificat metrologic
– neafișarea în lista meniu a gramajelor ingredientelor fiecărui preparat, precum și a ingerdientelor cu efect alergen și a mențiunii “produs din produs decongelat”, acolo unde este cazul.
Comisarii CJPC Bistrita-Năsăud vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare, spune comisarul șef adjunct Stelian Dolha.
Foto-Video: CJPC BN
Vă da-ți seama ce activitate intensă și importantă are acest comisariat condus de ex-prefectul Dolha?A ajuns până hăt departe, tocmai în Telciu, să constatate o contravenție banală!Nu sunt în stare să-și intensifice eforturile, că la capitolul salarii stau super bine, P.N.L.-ul a avut grijă de omul său și să taie din rădăcină comerțul ilicit cu produse expirate și proveniență dubioasă…Sunt destule nereguli în municipiu legat de acest domeniu, rezolvă-le pe astea și nu te du la dracu-n praznic să te faci că lucrezi, jenant, mai dai și comunicat…
Tie ti se pare banal sa mananci oua expirate?
Acest comentariu nu are nici o legatura cu articolul de fond. E o sesizare catre Protectia consumatorilor si, sint convins ca managerul site-ului, Cristiana Sabau va sesiza pe cei vizati. in primul rind dragii nostri parlamentari !!! Am analizat putin factura lunara de la Aquabis ptr un consumator casnic. Am inteles, corect, ca toata cantitatea de apa contorizata o platesc si ca apa la canal, deci operatorul o preia, transporta si o epureaza cu costuri aproape egale cu cele cu care o cumpar. Cost apa/mc 6.24 lei /mc si 6.16 lei/mc canal, cf factura. Dar orice consumator nu cumpara apa de la Aquabis ca sa o returneze total in canalizare, si sa plateasca si transportul ei si epurarea. Fiecare client bea 1,5-2 lt apa zilnic. Mai dau la animale de casa, mai uda florile care sint prin casa, poate si niste legume prin solar, gradina. Folosesc apa la spalat gresia, parchetul, terasa etc. Dar ea nu merge in canalizare !!!!!!! Legea 241/2006, cred, nu este corecta si nici constitutionala. Nu poate fi, zic eu. voi ce ziceti? Apa cumparata, trecuta prin contor, dupa calcule sumare, dar destul de corecte nu se intoarce in canalizare decit max 65 %. Ce facem ?????