Actualitate

PS Macarie, Episcopul românilor ortodocşi din Europa de Nord, în vizită la Penitenciarul Bistriţa

PS Macarie Drăgoi, Episcopul românilor ortodocşi din Europa de Nord, originar din Căianu Mic, a mers la Penitenciarul Bistriţa unde s-a întîlnit cu persoanele private de libertate, cărora le-a ţinut o lecţie de catehism. Vizita a avut loc în contextul programelor de susţinere moral-religioasă derulate în penitenciare.

”Preasfinţitul Episcop Macarie, în dialoguri duvovniceşti cu deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa. Miercuri, persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistriţa au avut ocazia de a se întâlni cu Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord. Preasfinţitul Episcop Macarie a fost prezent în Penitenciarul Bistriţa pentru a susţine o cateheză”, informează Penitenciarul Bistriţa.

Conform sursei citate, vizita a fost planificată în contextul activităţilor ce fac parte din programul de susţinere moral-religioasă derulat în aşezămintele penitenciare, fiind un prilej de apropiere de divinitate şi de reculegere: ”Apropierea de Dumnezeu şi nevoia de spiritualitate sunt mai acut resimţite în aşezămintele de detenţie, aducând mângâiere sufletească celor de dincolo de gratii, care învăţă că smerenia şi iertarea contribuie la eliberarea de povara greşelilor, la acceptarea de sine şi a aproapelui”.

PS Macarie s-a născut la 9 mai 1977 în localitatea Căianu Mic din Bistriţa-Năsăud şi a copilărit la Spermezeu. Din 2008, slujeşte în lăcaşe de cult ale românilor aflaţi în ţările scandinave.

Foto: Penitenciarul Bistriţa

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.