Actualitate

PSD Bistrița inițiază Dialogurile stângii ca să șteargă eticheta comunismului

Deputatul Daniel Suciu, președinte executiv interimar al organizației municipale a PSD, a declarat că, în perioada următoare, vor avea loc ”Dialogurile stângii”, un demers prin care social-democrații vor să arate ”ce înseamnă cu adevărat stânga”, ce vrea și ce susține PSD Municipiul Bistrița.

”Cred că nu am vorbit în ultima perioadă sau nu știu dacă le-am vorbit cu adevărat despre ceea ce înseamnă cu adevărat stânga și PSD în municipiul Bistrița. În perioada următoare vom iniția un proiect numit Dialogurile stângii. De acest proiect răspunde mai noul nostru coleg Raul Gălan. Vom face dialoguri cu oameni, cu meserii, cu tineri, cu mai puțin tineri, cu zona de business. Ne prezentăm ce înseamnă cu adevărat stânga, ce vrem noi și ce susținem noi, PSD municipiul Bistrița în perioada imediat următoare. Nu suntem nici comuniști – probabil am plătit nemeritat pentru niște etichete pe care prin acest demers vrem să le înlăturăm, vrem să și reușim – până la urmă este politică, iar în politică se poate spune orice despre orice partid politic, dar eu am foarte mare încredere în capacitatea intelectuală a colegului meu Raul Gălan să genereze o dezbatere despre PSD Municipiul Bistrița prin aceste Dialoguri ale stângii”, a spus el.

Deputatul a adăugat că, în condițiile în care în ultima perioadă s-a adâncit prea mult un ”clivaj între generații” și ”prea mult s-a spus despre părinții și bunicii noștri că sunt niște asistați social”, PSD își dorește să spună că ”acest oraș, municipiul Bistrița, s-a construit prin munca celor care au părul mai alb”.

”Am inițiat un proiect împreună cu Asociația Împarte bucurie și cu alți voluntari și vom face prima colecție de istorie orală multimedia a municipiului Bistrița care va fi un demers de intervievare a 100 de seniori ai municipiului Bistrița, povestea fiecăruia constituindu-se în povestea orașului nostru încă din perioada comunistă – din 1968 – când Bistrița a început să devină un oraș care chiar contează în România. Această colecție de istorie orală multimedia va fi donată Muzeului Județean și Bibliotecii Județene astfel încât peste 10, 20 de ani, cine vrea să afle cum a fost Bistrița odinioară să afle din poveștile spuse de cei carea stăzi sunt mai în vârstă”, a spus Daniel Suciu.

De acest proiect se va ocupa secretarul organizației municipale, Viorel Ința.

12 comentarii

  • Du-te politrucule si da-ne pace! Auzi tu, „dialogurile stangii”, ce vrajeala, bla, bla, bla…)))
    Ce stii stii tu sa faci, mai Daniel? De ce esti tu in stare? Cine mai crede in tine?

  • PSD nu e de stânga așa cum PNL și mai ales USR NU sunt de dreapta! PNL e plin de bugetari și de foști șomeri iar PSD full de patroni si de intreprinzatori. Așa că asta cu dreapta și stânga e doar propagandă. Iar asta cu PSD comuniștii, e de pe vremea campaniei electorale din 2004 când Băsescu PETROV (un comunist și un securist adevărat) lătra că pesediștii sunt comuniști.

    • M Radu B (daca nu preferi tov Radu B) spune tu ce sunt psd-istii daca nu sunt comunisti?

  • Radule, fă ceva..!!! Cu oamenii ca Suciu, Deneș și Ciolacu, nu vă mai votează nimeni peste 4 ani.
    Ăștia își dau zi de zi cu stângul în dreptul, în schimb voi PSD-ul nu veniți cu nici o alternativă credibilă. Oamenii credibili sunt cei ce au realizat ceva in viață, care au ce arăta, care au demonstrat că sunt in stare să facă lucruri bune.
    Sunt simpatizant al stângii, dar pă ăștia nu-i pot vota!

  • ce mă? Dialogurile stângii! Cărei stângi? Ăleia hoațe, care s-a căpătuit în ultimii peste 30 de ani de a secătuit România?! Scutește-ne, bre, „mititelule”, chiar nu vă e jenă deloc? Vorbiți de dialogurile stângii, când stânga de la noi, vezi Doamne, ciuma roșie, căreia îi cântă în strună gruparea haurolacă cu mare fast și elan, a luat și ia și cu dreapta, dar mai ales cu stânga. Poate despre acea stângă vrei să ne vorbiți, despre aia care v-a îndestulat pe voi, așa da! Gura păcătosului adevăr grăiește, este „moralistule”? Uiți când erai mâna dreaptă a ăluia aflat la Rahova? Sau stânga?… Uiți când ăla te punea în tot felul de poziții, oare de ce? că erai și ești obedient, execuți ordinele trasate și tragi de hățuri după cum ți se ordonă, iar acuma vii să o arzi pe stânga și pe dialog, hai fă bine și scutește-ne! La voi, ăștia de la ciuma roșie, partid de partea ălora săraci și năpăstuiți de soartă, doctrina este numai o portiță și un țel ascuns de a prosti oamenii și de a vă cocoța la butoane, unde, mai apoi, fără o fărâmă de jenă, să vă etalați abilitatea stângii, de a jmangli! Vezi că se organizează iarăși alegeri în fieful lui Ogâgău, cică n-ar mai candida, poate așa ai o șansă, nici așa nu e sigur că ai răzbi, este, mojicule: Atenție, pentru necunoscători, stânga egal mâna care jmanglește cel mai bine și mai repede, ăsta e numai un discurs codat, nu puneți botul… Succesuri, suciule, vezi să fii convingător, altfel te ostoaie răducu, purtătorul tău de zgardă!

  • Ma baiatule, Bistrita nu au facut-o oamenii cu parul alb (vrei sa spui ca au facut-o comunistii cata vreme ne spui ca abia din 1968 a inceput sa conteze), dimpotriva, a fost facuta de sasii pe care partidul vostru i-a vandut la bucata ca pe vite pana in 1989. Chiar daca esti comunist nu esti totusi condamnat sa fii prost asa ca ia vezi tu ce istorie are orasul asta. Cum? Citind, bineinteles, desi pe voi va doare capul daca vedeti carti inainte. ori daca dai semne de inteligenta te dau afara din partid?

    • Pentru sluga de profesie oamenii cu parul alb sunt fostii activisti PCR care sunt convocati periodic de PSD la mese tovarasesti; ei sunt cei care” au construit socialismul victorios la orase si sate”, analfabetii cu scoli de partid ori Stefan Gheorghiu, fosta nomenclatura de partid si vreo cativa fraieri damblagiti si babe indobitocite de Antena 3. Ce om apt la cap ar merge la dialog cu ei? Ce om inteligent ar avea ce dialoga cu asemenea imbecili?

  • Motto:
    „Cu stânga nici cruce nu poți să-ți faci, dar să conduci o țară!”
    (Petre Țuțea)
    PSD-ul este urmasul PCR-ului si nu un partid de stânga in adevaratul sens al cuvantului. Adevarata stângă se revendică de la principiile filosofice trasate de exponenții perioadei iluminismului, anume: Montesquieu (care a promovat idea separației puterilor în stat), J. Locke ori J.J. Rousseau. Aceștia, în frunte cu Rousseau, considerau că omul prin natura sa spirituală este bun, deci perfectibil. Însă sistemul societal în care acesta se formează îi viciază natura și acțiunile, deci nu îi este favorabil. De-a lungul istoriei, aripa stângă a spectrului politic s-a preocupat de partide inerente familiei socialiste, ivite la finele secolului trecut. Principiile doctrinare după care stângă se ghidează în actul politic sunt: dreptatea socială, egalitatea, libertatea și reforma/schimbarea. Pe de altă parte, a avea o gândire de stânga nu înseamnă să te opui proprietății private, libertăților cetățenești ori diferențelor între clasele sociale ( săraci, pătura medie, bogați). In cei 30 de ani de la revolutie. PSD-ul nu a dovedit nimic dintoate astea. Dimpotrivă, a promovat clientelismul, coruptia si hotia, ceea ce a dus la formarea unei categorii de baroni locali care sunt o frână in calea progresului social.
    Pe de altă parte, suporterii dreptei politice, de-a lungul istoriei, au militat frecvent pentru conservarea statu-quo-ului, astfel făcând apel la ordine, echilibru, morală și tradiție. În raport cu viziunea optimistă a stângii politice, dreapta se mișcă într-un perimetru mai pesimist cu privire la natura umană. Ca sistem filosofic, dreapta nu pornește de la ideea că omul este obligatoriu îndreptat spre rău, ci consideră că ceea ce poate încolți în sine poate constitui un pericol constant. Așa cum am enunțat în rândurile anterioare, principiile după care dreapta se ghidează pe firmamentul politic prezent sunt cele de morală, familie, ordine, Liberalismul fiind un exponent centripet al acestei gândiri politice. Liberalismul, ca sistem rațional în politică, poate fi explicat din două puncte de vedere: economic și politic. Astfel că, economicește, liberalismul se conturează logic prin suportul oferit economiei de piață și pachetului de inițiative private. În acest context, spre deosebire de libertarieni, liberalismul nu privește/nu implică doctrina corporatismului, capitalismul sălbatic, concurența neloială ori statul minimal. Fiindcă am amintit de statul minimal, formulă îndelung reverberată pe sticlă, consider că se necesită o clarificare a ideii: La rigoare, statul minimal este acea entitate națională care nu prezintă tendințe de imixtiune pe piața economică internă și în sectorul educației, limitându-și controlul la păstrarea ordinii și echilibrului în societate.

  • Mai bine ar iniția fapte bune, cinstite și corectitudine care să dea șanse și să împlinească toturor cetățenilor nevoile.
    De dialogurile politice sterile cred că toți bistrițenii s-au săturat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.