Actualitate

PSD Bistrița-Năsăud:Daniel Funeriu, un personaj care nu a înțeles niciodată școala românească

După afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2011, PSD Bistrița-Năsăud ne-a transmis următorul comunicat pe care îl redăm integral.

Rezultatele dezastruoase, cele mai slabe din istoria României, înregistrate anul acesta la examenul de bacalaureat reprezintă proba incontestabilă a eșecului sistemului educațional gestionat de un ministru diletant. Practic, scopul acestui minister a fost să dovedească ce copii răi și inculți naște societatea românească, însă ceea ce s-a întâmpat este o terapie de șoc, dar greșită și nedreaptă.

După un asemenea dezastru ar trebui căutate cauzele obiective, însă acest lucru nu poate avea loc fără plecarea imediată din fruntea ministerului a lui Daniel Funeriu, un personaj care nu a înțeles niciodată școala românească. Infatuat, ar fi trebuit eliminat din sistem când i s-a șoptit fără jenă în fața presei un discurs simplu. În loc să înțeleagă că în sistemul de educație înainte de toate investești și apoi aștepti rezultate, ministrul Funeriu s-a transformat în jandarm, a pus camere de luat vederi în toate clasele, sporind starea de tensiune a unor copii care treceau primul examen important al vieții lor. Ba mai mult, același ministru spunea înainte de examen că în școli va fi ca în vămi, o prostie care în orice țară civilizată ar fi atras ejectarea din sistem.

Nu credem că generația aceasta de elevi este cea mai slabă din istorie, în schimb, cu mâna pe inimă, spunem că generația Băsescu-Boc-Igaș-Funeriu este cea mai păguboasă pentru România, tot din istorie. După pensionari, mame, bugetari, a venit rândul elevilor să testeze pe pielea lor cum e să fie atacată o întreagă generație, mai ales în condițiile în care nici măcar Funeriu, sau Boc, sau Băsescu nu ar fi promovat examenul, așa cum a fost el gândit anul acesta, cu subiecte extrem de grele, cu profesori umiliți și sărăciți.

Până la urmă, Funeriu a așteptat vreo 2 ani de zile pentru o umilă dovadă de slugărnicie față de Traian Băsescu, să dovedeasca eronat că școala românească naște tâmpiți. E doar o continuare a războiului actualei guvernări cu societatea românească, astăzi fiind în față un ministru care nici măcar nu și-a luat bacul la timp. Din păcate, sistemul educațional românesc este într-o criză profundă, iar plecarea lui.

Sursa: PSD Bistrița-Năsăud.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS