Punctele de colectare a deșeurilor din Bistrița sunt devastate de cei care caută ambalaje pe care să le valorifice apoi la automatele din parcările marilor magazine. Situația îi nemulțumește pe mulți bistrițeni, în special pe cei care locuiesc pe Calea Moldovei și pe Aleea Trandafirilor și a fost dezbătută în ultima ședință a Consiliului Local.
Potrivit consilierului Nicolae Pavelean, după ce s-a introdus Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a recipientelor, la mai toate punctele de colectare a deșeurilor, gunoiul ajunge pe lângă containere răscolite în căutare de ambalaje.
”În multe cazuri, acest lucru generează disconfort, inclusiv un miros greu de suportat. Aș vrea să știu ce măsuri poate lua municipalitatea pentru ca acest fenomen să fie stopat”, a întrebat Nicolae Pavelean în ultima ședință a CL.
Primarul Ioan Turc i-a răspuns:“Observația este corectă. Odată cu posibilitatea de valorificare a PET-urilor a apărut și o rețea de depistare a lor. Ar fi extraordinar dacă le-ar culege de pe lângă apă, am saluta, dar le caută peste tot. Sunt câteva situații critice, cum e cea de pe Calea Moldovei nr. 1, cea de pe Aleea Trandafirilor întrucât aceste puncte tehnice sunt foarte aproape de locuințe. Pe fond, nu putem pune un polițist la fiecare punct tehnic. Nu putem avea tomberonul și paza”.
Edilul a adăugat însă că, pe fond, problema va fi rezolvată prin implementarea proiectului legat de insulele ecologice îngropate sau de suprafață, dar îngrădite și cu acces cu cartelă, proiect care a intrat în linie dreaptă.
”Am avut o analiză cu reprezentanții ADR Nord-Vest care au venit la Bistrița și au discutat la detaliu despre fiecare proiect. Până una-alta, am solicitat Poliției Locale să patruleze. Toate situațiile neconforme sunt raportate la Supercom, iar firma intervine. Când lucrurile scapă de sub control sunt sesizat. Eu, de fiecare dată când iau legătura cu Supercom, am constatat că își fac treaba. Personal nu pot să mă plâng de o lipsă de reacție a Supercom atunci când intervin eu, dar nu aceasta este modalitatea de rezolvare a problemei pe fond. Rezolvarea trebuie să fie tehnică și nu văd altă soluție decât insulele ecologice. Deocamdată însă, soluția este ca, prin Poliția Locală, să șinem lucrurile sub control împreună cu Supercom”, a spus primarul Ioan Turc.
poliția locală = glumă nereușită, un banc prost, o șosetă umedă, o tigară ruptă, un copil fără prieteni.
recent le-am sesizat X fapte antisociale prin aplicația WhatsApp.. răspunsul lor = ZERO / LINIȘTE / AFK
o fi campionatul de vină? o fi căldura? totuși primiți salarii pentru non-combat ..rezultatele se văd cu ochiul liber..mi se face scârbă de voi oameni plătiți pentru siguranța și confortul cetățenilor.
(1) au reapărut afișele cu lucrări de maximă seriozitate .. pe stâlpii noi, în stațiile de transport noi
(2) se înmulțesc mâzgăliturile ”artiștilor locali minori” în centrul istoric
(3) parcări nesimțite sub atenta ”păsuire” a colegilor de la PLB
PLB chiar nu vă e rușine la obraz??? pentru toate punctele de mai sus am confirmare că ați ignorat sesizarile
https://timponline.ro/politia-locala-a-dat-amenzi-pentru-lipirea-de-afise-pe-noii-stalpi-de-iluminat/
Containere de suprafață , îngrădite , cartele de acces , camere de supraveghere .Toate sînt bani aruncați . Aș insista pe ideea celor îngropate , sînt cele mai ,,sfinte „.
Atâta timp cât nu se depozitează și colectează selectiv, mă refer în zonele urbane, problema rămâne la fel. Supercom îsi face treaba când e vorba de mărit prețurile și paraîndărăt. Poliția Locală, face ce poate, dar cei care au distrus sistemul de colectare selectiv, cu acele containere semiângropate, fără să pună nimic în loc, poartă vina.
PĂREREA MEA!
Și care e problema, ca se recuperează garanția reținută de stat?
Cum se rezolvă problema containerelor sigilate, deci scoase din uz, lângă care se depozitează munți de gunoaie menajere, tocmai în centrul orașului? Deșeurile degajă mirosuri pestilențiale, Poliția locală se declară depășită de situație, Primăria Bistrița tergiversează rezolvarea problemei.