Actualitate

Radarele, la vedere și presemnalizate. ”Să nu transformăm agenții de poliție în vânători”

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Guvern nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 – 2.000 de metri înainte.

Astfel, “maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate şi 4.000 de metri în afara localităţilor faţă de radar”.

De asemenea, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului. Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil.

Dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

”Am votat pentru prevenție, nu pentru sancțiune! La dezbateri am explicat că noi ne dorim să prevenim accidentele de circulație și pierderile de vieți omenești, nu ne dorim să colectăm cât mai mulți bani la buget. În opinia mea, e mai important să fie inscripționate mașinile de poliție dotate cu aparate radar și să existe presemnalizare în zonele unde acționează aceste aparate decât să transformăm agenții de poliție în vânători!”, spune deputatul PMP Ionuț Simionca.

2 comentarii

  • Cu masinile neiscriptionate sunt de acord dar cu presemnalizarea radarului este o mare tampenie! Nici pana acum nu s-a respectat legislatia sa vedeti de acum indisciplina in trafic!

    • dupa ce treci dincolo, la vecinii unguri, o sa vezi masini de politie aproape din 5 în 5 km.
      doar fraierii si imbecilii calca pedala astfel încât sa fie prinsi cu radarul.
      eu am vazut dintr-astia trasi pe dreapta, cu actele în mâna la control si pot sa-ti confirm ca aveau numere de RO.
      prezenta politiei în trafic are rol de preventie, nu de vânatoare de vrajitoare vitezomane.
      daca exista imbecili care sa încalce regulile de circulatie atunci aia trebuie sa plateasca.
      iar rolul politistului – ca functionar public, este sa deserveasca cetateanul din ale carei taxe si impozite este platit.
      adica sa-i confere siguranta si încredere prin prezenta sa pe strada sau în trafic (asa cum scrie pe masinile de politie) nu sa stea ascuns prin boscheti ca sa-l prinda si sa-i taie amenda.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.