Liderul PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat că munca depusă de PSD la nivel central din 2012 până în 2015 a meritat și oamenii au confirmat-o prin votul lor: ”Cred că este prima dată după Revoluție când avem un vot pozitiv, un vot pro ceva, și anume pentru programul de guvernare PSD”.
El a precizat că la nivelul județului PSD a câștigat alegerile în toată zona urbană, municipiul Bistrița și cele trei orașe, și în 45 de comune, în 11 dintre UAT-uri fiind primari de altă culoare politică. ”E un semn important care ne obligă și care îmi confirmă decizia de a nu face politică în administrație și de atrata pe toată lumea în mod egal indiferent de culoarea primarului din comuna respectivă. PNL a câștigat alegerile în șapte comune, iar UDMR într-o comună. Sunt doar mulțumit de scorul nostru. Ne pregătim acum de sărbători, după aceea în Comitetul Executiv Județean vom analiza. Rezultatele sunt bune, dar puteau să fie și mai bune ca să respectăm pronosticul pe care l-am dat, ne mai trebuiau vreo 1.500 de voturi. Asta e, am dat pronosticul doar parțial. Restul nostru a fost al doilea după ALDE, dar ținând cont că PSD e un mamut și a luat mandate în alte părți, Alexandru Pugna n-a mai prins canalele alea către București și a rămas cu canalul către CJ. Pentru mine personal este un câștig la CJ”.
Radu Moldovan a precizat că PSD a avut două numărători paralele, una în sistem electronic și una în sistem clasic, pe baza copiilor după procesele verbale. ”Este al treilea rezultat din Transilvania, am căzut două poziții, de obicei eram pe primul loc, dar acum avem în față Hunedoara și Caraș Severin. Mă bucur că am prins podiumul, ținând cont că PSD pentru prima dată reușește să câștige în aproape toată Transilvania, excluzând județele unde populația maghiară e majoritară. La Cluj am pierdut la 0,02%, dar și acolo e aproape o victorie. E o obligație foarte mare pentru PSD încrederea acordată de cetățeni. Așteptările mele și ale cetățenilor față de colegii mei parlamentari sunt foarte mari, dacă nu vor face ce trebuie eu voi fi primul care îi va critica. Sunt încrezător că toți vor înțelege în ceasul al 12-lea că Parlamentul poate recâștiga încrederea cetățenilor într-o singură variantă: să fie parlamentari, nu mameluci pe sub bănci prin Parlament. E nevoie de altfel de comportament politic. Colegii mei parlamentari n-au nicio pată, n-au nimic prin dulap, ei trebuie să facă auzită vocea cetățenilor. Nu mai avem niciun fel de scuză, cetățenii ne-au acordat încrederea lor. A doua șansă, după 2012, acum ca partid politic nu ca alianță. Pe a treia n-o mai prindem altfel. Orizontul de așteptare e foarte mare”.
Președintele PSD s-a referit și la varianta Liviu Dragnea premier: ”Mă bucur că ne îndreptăm spre o majoritate absolută în Parlament și vom putea elimina discuțiile vizavi de cum interpretează președintele. La modul cum Liviu Dragnea a condus campania electorală, la modul cum a gestionat echipa organizată, a avut discuţii cu specialiştii şi a făcut un program de guvernare foarte bun, primul care arată surse de finanţare, cred că Liviu Dragnea este cea mai bună variantă. În statut spune că președintele partidului asumă candidatura de prim-ministru. Vasile Dâncu? Ar fi fost o variantă foarte frumoasă pentru noi și în mod special pentru Runcu Salvei, dar nu cred că… Una este perioada de încercare şi alta este restricţia unor drepturi. Dacă domnul Dragnea ar fi avut o singură restricţie nu avea dreptul să candideze la Parlament, nici să aleagă, nici să fie ales. Prestația lui Liviu Dragnea a fost una excelentă. În afară de FSN-ul din 90 nimeni n-a mai obținut un asemenea scor. Dacă românii, cu toate epitetele și atacurile lansate la adresa lui Liviu Dragnea, au decis să-i dea o majoritate absolută în Parlament, cred că este dreptul lui să pună în practică programul de guvernare. Avem un președinte al României mut, care are o sentință definitivă și irevocabilă de fals și uz de fals, de obținere a unor case în mod ilegal, se duce la întâlnirile internaționale și tace ca mutul în păpușoi. Votul poporului trebuie să fie suveran în orice democrație, iar cetățenii au decis: echipa lui Liviu Dragnea! Vorbim însă pe ipoteze, încă nu a spus Liviu Dragnea că vrea să fie prim-ministru. Conform statutului PSD, eu cred că trebuie să își asume candidatura”.
Deputatul Doina Pană a menționat că o va preocupa foarte tare în noul mandat, acesta fiind și motivul pentru care a mai candidat o dată, problema pădurilor. ”Indiferent cine vine ca ministru, trebuie să pună în aplicare programul de guvernare. În proporție de 70% depinde de Parlament, iar eu cred că aș ajuta mai mult acest sector din Parlament”.
Radu Moldovan a menționat că dacă PSD BN o va susține pe Doina Pană pentru funcția de ministru, dacă va exista o astfel de propunere.
„Așteptările mele și ale cetățenilor față de colegii mei parlamentari sunt foarte mari, dacă nu vor face ce trebuie eu voi fi primul care îi va critica”. Ca o simpla precizare, aduceti-va aminte dialogul lui Radu Moldovan cu Codrin Stefanescu in luna aprilie a acestui an. Cu Dumnezeu inainte!
Au avut 26de ani la dispozitie sa faca ceva!De ce crezi ca acuma dintr-o data s-au dat pe brazda?Au mintit cu nerusinare in campania electorala iar prostimea romana a votat cum au votat deatfel in toata istoria glorioasa a neamului…nu trece anul nou si o sa auzim din nou pe la colturi aceleasi povesti :guvern corupt,salarii de mizerie,taxe insuportabile…
Lasă excesul de zel deoparte , ospătăraș de la oraș , că nu ai inventat matale mămăliga. Mutul de care vorbești a pierdut un proces civil în timp ce Dragnea a fost condamnat într-un proces penal. Mică mare diferență, garcon! Pricepi?
Jos Pesedeaua, maglavaisul cel mai ordinar apărut în Univers vreodată! Pfui!
Cum sa reprezinte tara noastra un condamnat penal, CUM ?!?! CUM?!?!!?!?!
In momentul de fata nu avem alta optiune mai buna decat Dragnea! Are dreptate!
Poftim ?!?! Dvs sunteti conștient ? Este o vorba : spune- mi cu cine umbli ca sa iti spun cine esti esti !
Ne meritam soarta, sa ne reprezinte un om care si-a batut joc de tara asta in ultimul hal!!
„Avem un președinte al României mut, care are o sentință definitivă și irevocabilă de fals și uz de fals, de obținere a unor case în mod ilegal, se duce la întâlnirile internaționale și tace ca mutul în păpușoi.” Este normal, Klaus Iohannis nu vorbește nicio limbă străină. Româna o stâlcește și n-o grăiește răspicat, acordat precum Vanghelie. Nu a fost nici măcar purtătorul de cuvânt a lui Victor Fonta, ca mine.
„Să fie parlamentari, nu mameluci”. Parlamentul României a fost și până acuma o mamelucărie. Bistrița-Năsăud este deja o mamelucărie. Harta roșie a României = mamelucărie. Măcar un an, în care ne-am desmamelucărit, am asfaltat în BN, pentru că nu s-a putut fura, cât în 25. Trăiască Dacian Cioloș!
Trebuie subliniat faptul ca PSD-ul si-a introdus in statut criterii de integritate pe care, nu le respecta. Printre aceste criterii se numără suspendarea automată din PSD a oricărei persoane vizată de o anchetă penală, pierderea calității de membri al partidului pentru persoanele arestate preventiv, limitarea numărului de mandate pentru toți cei care ocupă funcții publice la nivel local și central, eliminarea totală a imunității parlamentare (cu excepția declarațiilor politice), schimbarea legii de finanțare a partidelor politice pentru a se asigura mai multă transparență și multe altele.
Dar, cu toate acestea insusi Liviu Dragnea, liderul PSD care a fost condamnat definitiv, în luna aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală la Referendumul din 2012, a candidat la Teleorman pe primul loc in lista PSD pentru alegerile parlamentare. Ba mai mult, referitor la declaraţia presedintelui Klaus Iohannis, care a anunţat că nu va nominaliza o persoană cu probleme penale pentru funcţia de prim-ministru, şeful PSD a spus de fiecare dată că nicăieri în Constituţie nu se arată expres acest lucru, iar premierul va fi legitimat doar de “votul românilor” la alegerile din 11 decembrie. Totusi Liviu Dragnea, face pe prostul sau uita de Legea nr. 90/2001, care a fost initiata de Guvernul Radu Vasile si depusa la Camera Deputaţilor pe 10 noiembrie 1998 fiind adoptată abia în ianuarie 2001, în timpul guvernării Adrian Năstase, si promulgată în martie 2001 prin decretul preşedintelui de la acea vreme, Ion Iliescu, privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor. Legea in vigoare si astazi, prevede că pot fi membri ai Guvernului doar “persoanele care nu au suferit condamnări penale”, caz în care liderul PSD, Liviu Dragnea, iese complet din calcule pentru functia de premier.