Actualitate

Radu Moldovan, în echipa lui Marcel Ciolacu. Mesajul liderului PSD BN la Congres

Liderul PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat în discursul susținut în cadrul Congresului extraordinar al partidului, la Palatul Parlamentului din Capitală, unde au fost prezenți candidații la funcțiile de conducere, că prioritatea zero a noii echipe este să vină în fața românilor cu un proiect de țară, ceea ce președintele Klaus Iohannis nu a făcut.

Radu Moldovan face parte din noua conducere PSD, în calitate de vicepreședinte regional (Nord-Vest). Totodată, sociologul Vasile Dâncu, originar din Runcu Salvei, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, propus chiar de organizația PSD Bistrița-Năsăud, a fost ales președinte al Consiliului Național.

”M-aș fi așteptat ca președintele României, domnul Klaus Iohannis, la cel de-al doilea mandat, să cheme toate partidele și să propună românilor un proiect de țară. N-a făcut-o. Obligația zero a PSD este ca într-un termen cât mai scurt să venim în fața românilor cu un proiect de țară. Funcționăm astăzi pe structura statului comunist, amplificată și dublată de dreapta. Mă bucur că în echipa de conducere au fost desemnați primari și președinți de CJ, cei care cunosc problemele de la firul ierbii, cei care vin din terenul de joc și nu vor mai lăsa nicio conducere a PSD să se îndepărteze de problemele cetățenilor. Programul politic al PSD va avea legătură cu agenda cetățeanului, iar acest lucru îmi oferă mare încredere”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care a afirmat că în viitorul program al PSD trebuie să se regăsească marile proiecte de infrastructură.

Legat de faptul că mai mulți aleși locali PSD din țară au fost cooptați în PNL, Radu Moldovan a spus: ”Nu mai suntem ciuma roșie, cei răi? Am devenit dintr-o dată buni? Nu, am fost buni și înainte, dar am făcut o mare greșeală pe care trebuie să ne-o asumăm, pe care eu mi-o asum: am tăcut prea mult, am răbdat prea mult și eu nu mai sunt dispus să fac acest lucru. Fiecare dintre noi trebuie să ridice capul sus, nu avem nimic de ascuns, avem ce să le spunem oamenilor și ca partid și ca persoane. PSD a adus de fiecare dată bunăstare. Din păcate, din cauza unor greșeli fundamentale și a unei lipse de comunicare crase am ajuns să plătim dur la alegerile europarlamentare și prezidențiale. Cred că ne-am învățat cu toții lecția și PSD niciodată nu se va mai abate de la agenda cetățeanului”.

El a propus ca desemnarea candidatului PSD pentru funcția de președinte al României la viitoarele alegeri să o facă oamenii, iar structurile de conducere a PSD să valideze această opțiune. ”Am cerut, am țipat să desemnăm candidatul PSD la Președinție în urma unor sondaje de opinie. Din păcate, am vorbit singur și am fost ascultat de 5-6 colegi din 70. Astea sunt realitățile. Sper să învățăm din greșelile trecutului și cetățenii să fie cei care ne fac agenda. În Bistrița-Năsăud eu în permanență am partener cetățenii, ei mi-au spus cine să fie candidat de primar, ce proiecte de dezvoltare trebuie să conțină programul meu politic”.

Echipa cu care a candidat Marcel Ciolacu (președinte): prim-vicepreşedinți – Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, președinte al Consiliului Național – Vasile Dâncu, vicepreşedinţi pe domenii – Lia Olguţa Vasilescu (social), Gabriel Zetea (infrastructură), Doina Fedorovici (administraţie), Mihai Tudose (economie), vicepreşedinţi regionali – Claudiu Manda, Titus Corlăţean, Daniel Băluţă, Ionuț Pucheanu, Radu Moldovan, Laurenţiu Nistor, Vasile Gliga, Dragoş Benea.

”PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Și, în mod evident, acest lucru nu a făcut bine partidului și nici României. Vremea tătucilor a apus. Eu sunt un om de echipă. Eu vreau un PSD condus de o echipă. Și de aceea am adus în prima linie cei mai buni oameni, oameni care și-au dovedit competența atât în organizațiile, cât și în comunitățile lor, oameni care se bucură de încrederea românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Delegații au votat în 38 de centre teritoriale. Marcel Ciolacu și echipa sa au obținut 1.310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a primit 91 de voturi.

26 comentarii

  • Tatucul vorbeste despre tatuci. Mai ia o pauza raducule ca ne-am saturat de povestile tale. Tu tot timpul ai fost cu cel de la conducerea Psd. Daca a fost ponta ai fost cu ponta, daca a fost dragnea ai fost cu dragnea. Acum daca e ciolacu esti cu ciolacu. Daca ar venii iliescu ai fi si cu iliescu… deci despre ce vorbim. Mereu tu esti deacord cu toti ca sa-ti fie tie bine.

  • Ăsta se lipește ca marca de scrisoare de oricine candidează.
    E tipul politrucului care amușinează și latră pentru orice stăpân îi promite un os.
    Se strânge lațul …

    • Radu ăsta a rămas marcat de înfrângerea pe care i-a administrat-o Iohannis la Ponta (fratele lui). Acum mai bifează încă una la Bistrița, cu celalalt (frate Niculaie).
      Dacă au ajuns să își pună speranțele în Ciolacu, atunci pot să stea liniștiți.

  • …, de 30 de ani vă ocupați de problemele noastre! Se vede cum arată țara asta si câți au plecat din ea de bine ce aveți voi grijă de oameni.
    psd=grup infracțional organizat, vă votează slugile și complicii voștri.
    Vă vine și vouă vremea să dați socoteală, vorba ungurului „Dumnezeu nu culcă-te”!

  • Răducu s-a trezit din hibernare si constată năuc si cu surprindere că: „Funcționăm astăzi pe structura statului comunist, amplificată și dublată de dreapta”. Păi cine s-a opus reformei statului timp de 30 de ani de la revolutie dacă nu PSD-ul sub diferitele lui forme constituit pe srtuctura PCR din indivizi fără personalitate strâns uniti in jurul tătucului Iliescu care si in prezent la peste 90 de ani (multi inainte!) este presedinte de onoare al PSD-istilor.
    Acum Răducu vorbeste de nevoia de reformă si uită că după alegerile parlamentare din 2012, câstigate cu o majoritate de 65% de Uniunea Social- Liberală (PSD+PNL), Guvernul Ponta nu a avut curajul să vină cu o reforma administrativă profundă, din cauza opozitiei „baronilor locali”. S-au invocat tot felul de motive si s-a apelat doar la paleative care nu au dus la nici un rezultat. In prezent România, membră a Uniunii Europene este un stat excesiv-centralizat si nereformat care păstrează organizarea administrativ – teritorială a țării făcută de Ceausescu in 1968 nu mai corespunde situatiei actuale.
    Centralizarea excesivă împiedică foarte mult absorbția fondurilor europene, iar solutia este regionalizarea, care crează o compatibilizare cu cerintele Uniunii Europene. Uniunea Europeană nu recunoaște caracterul de regiune, decât dacă ai minim 800.000 de locuitori. Dacă nu ai 800.000 de locuitori nu ești considerat regiune, deci nu poți să depui singur proiecte pentru fonduri europene, nu ești eligibil pentru niciun fel de proiect. In Romania, nu exista nici un județ care îndeplinește condiția de a avea 800.000 de locuitori. România pierde, din această cauză, enorm de mulți bani europeni, fiind dependetă de Guvernul de la București unde lucrurile se misca foarte greu.
    Exista două căi de a face regionalizarea. Prima este prin revizuirea Constituției și introducerea „regiunii” drept categorie administrativ teritorială în Romania ceea ce nu există astăzi. A doua cale este mai simpla si se poate face prin lege care sa prevada comasarea mai multor județe, ceea ce nu necesită modificarea Constituției. Aceasta presupune ca din cele 41 de județe actuale sa faci un numar mai redus dupa modelul Poloniei, care a făcut reforma administrativa in1999, prin comasarea celor 49 de voievodate existente (similare judetelor de la noi) in 16 mari voievodate, pentru a corespunde cerintelor europene.
    Prin urmare, regionalizarea trebuie să aiba ca obiectiv esential descentralizarea si un grad ridicat de autonomie regională. Insă regionalizarea cu păstrarea judetelor nu rezolva nimic, ba dimpotrivă adaugă un nivel suplimentar de birocratie intre administratia centrală si cea locală. Solutia este extrem de simplă si ea presupune desfintarea actualelor judete si trecerea unor prerogative de importantă zonală, ale acestora la regiune, iar celelalte atributii judetene care au importantă locală, să treacă la primarii, unde sunt mai aproape de cetătean. Astfel, orasele si comunele mari vor putea primi mai multe atributii in timp ce comunele mici vor ramane cu functiile actuale. Această masură ar putea duce in timp rezonabil, la asocierea comunelor si nu la comasarea lor fortată, facută din birou după ureche.
    In al diolea rând Radu Moldovan este indignat- nevoie mare- de faptul că mai mulți aleși locali PSD din țară au fost cooptați în PNL. El face pe prostul sau uită de Ordonanţa 55/2014 initiată de PSD si cunoscuta sub numele de ORDONANŢA TRASEIŞTILOR, care permitea migraţia aleşilor locali fara sa-si piarda functia in care au fost alesi. In urma acestui act nedemocratic, peste 400 de primari şi câteva mii de consilieri au schimbat partidul în urma ordonanţei privind migraţia aleşilor. Cei mai mulţi s-au îndreptat către PSD, marii perdanţi fiind alesii locali ai PNL. Atunci in Judetul Bistrita-Năsăud PNL a rămas fără primari, acestia migrând spre alte partide, in special spre PSD.
    In anul 2016, alegerea primarilor intr-un singur tur a conservat avantajul obtinut in mod nedemocratic si chiar neconstitutional de către PSD prin efectele OUG 55/2014, rămânând cu primarii traseisti. Indignarea lui Răducu nu se justifică. Se-nvârte roata!
    Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk

  • Are de partea lui și corupții din instituțiile publice ,directorii corupții si poliția cu gunoaiele ,,așa zisii ofițeri,,care se complac în mocirla asta de corupție. ASA CA TOTI SUNT LA FEL. CORUPTI ,FARA ONOARE CARE CRED CA SUNT DUMNEZEI PE PAMANT. PACAT DE TARA ASTA FRUMOASA SI DE OAMENII CINSTITI.

  • TREBUIE SA INTELEGETI CA E SARCINA DE PARTID, AU NORMA LA JIGNIRI.
    TURC OARE NU AVEA OAMENI CARE SA JIGNEASCA?
    DR AICI SE VEDE CALITATEA OAMENILOR.
    SASARMAN FIGURANTA AIA CARE ABIA CASCA GURA, II ESTE LENE SI SA VORBEASCA ADA TI AI EDUCAT ODRASLA?
    SPER SA DISPARETI DEFINITIV.
    NICI EU NU AS VOTA ASFEL DE SPECIMENE.

  • Toți o apă și-un pământ. Ați reformat până ați promovat toți securiștii vechi și noi, cunoscuți sau încă învăluiți în ceață pentru unii, dar tot securiști, asta ați pus în conducerea voastră. Nu că m-ar interesa, sau mi-ar păsa, dar vreau să știu.
    Toată stima pentru SRI și structurile care se ocupă de siguranța națională. Voi sunteți cei cu academia SRI absolvită și trimiși precum apostolii în lume, practic urechea și timpanu de la scara blocului, de la locul de muncă, din familie. Sunteți niște jeguri. Trei sferturi din cei înșirați sunteți urechea și timpanu.
    În 30 de ani nu ați avut vreme să faceți proiecte de țară? vorbiți de parcă acuma v-ați născut și sunteți neprihăniți precum laptele de măgăriță.

    • P.S.
      Minusurile primite, confirmă adevărurile exprimate.
      Securiști în libertate sunt mulți.

  • Daaaa, foarte neprihanit si cinstit.
    Ma intreb va veni vremea cand vor da socoteala?
    Sau o mana spăla pe alta si amandoua obrazul?

  • Raducule, mai ai putin si scapa Bistrita de o persoana antidezvoltare. Defapt, scapam toti Bistriteni de coruptie!!
    Mai e putin pana in data de 27septembrie dragi Bistriteni, Bistrita scapa de ciuma rosie, Bistrita scapa de partidul lui Dragnea, Dancila si Ciolacu.

  • Încearcă să opereze pe hoitul politic al lui Dragnea, dar să spună „noi ne-am schimbat la față”. Nu ține!

  • Sondajul a fost făcut de agenția de sondaje ISIS, patronată de șeful de cadre de la urechea și timpanu, pe eșantionul purtătorilor de servietă, cuiere și fotografi de baron local, Ivan. Acum îmi dau seama ce-i unește pe Niculaie și Moldovan. Pozele.
    Dragostea pentru pozarea propriilor persoane, pe persoanele lor fizice. Și nesimțitu de candidat, cu demagogia specifică PSD, spune că să lăsăm deoparte pozele și să trecem la fapte, că pozele nu înseamnă fapte.
    Deci există în acest caz, doar 2 variante:
    1: Ori sunt ei PROȘTI,
    2. Ori ne cred pe noi atât de proști încât să nu ne dăm seama de minciunile lor,
    3. Ori este valabilă și varianta 1 și varianta 2.
    Niculaie și Moldovan, niște agarici, arici-pogonici, cu proiecte Harry Potter, unde ei sunt vrăjitoarea de pe mătură.
    Nu vă mai uitați în ochii lor că vă hipnotizează.
    Pe românește, vă prostesc pe față. Vă iau votu cu vrăji.
    Agarici.

  • Vasile Gliga de la Mureș a fost ales, alături de Radu Moldovan, vicepreședinte regional. Ori Vasile Gliga a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni și are interdicție de a mai exercita o funcție sau demnitate publică. Dar pentru PSD asta nu contează. Avea dreptate acel pesedist bistrițean când a spus într-un moment de sinceritate: Mă, la noi cine fură cel mai mult este socotit cel mai bun! În Bistrița mai este o vorbă: La PSD cum e Tanda, așa e și Manda.

  • Claudiu Manda stă alături de Radu Moldovan, sau invers? Că atunci când te înjură Manda zici că se sloboade piranda. Oare ăștia a tunat de s-au adunat?

  • N Roman , jalnic esti tu sici edte vorba de Emil Radu Moldovan si nu Turc dar parese ca esti platit /comentariu impotriva lui Turc singurul candidat cu sanse reale si la orice articol bagati comentarii negative.
    De ceilalti contracandidati nu va legati deoarece sansele lor sunt minime spre nule.
    RETINE, ARTICOLUL DE MAI SUS ESTE DESPRE ERM.

  • Ce ziceți de un mesaj parlamentar, cam asa: Răspunderea ministeriala, a magistraților, politia care are în grija animalele, interzicerea migrării, parlamentare, mandate limitate – 2- pentru parlamentari, reducerea sau limitarea pensiilor speciale,etc.! Altfel, vorbim cu toții, în van…

  • Mai să nu-l recunosc! Pe bannere și pe afișe e mai subțire, mai negru la frizură și mai expresiv. La tribuna congresului pare buhăit și dezabuzat. Care să fie realitatea?

  • Alex, noptile nedormite de grija judetului.
    Sau or fi alte griji?
    Atentie ca va dedcopera pe cei ce comentati in defavoarea lor si a psd-ului si pune bota pe voi.
    Are toate parghiile, politie, etc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.