Politică

Radu Moldovan, gata de judecată cu Guvernul din pricina CNP

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că că va da în judecată Guvernul dacă va primi amendă fiindcă nu şi-a declarat CNP-ul la recensământ.

Emil Radu Moldovan a declarat că a fost vizitat de recenzor în cursul zilei de duminică şi că acesta nu i-a cerut CNP-ul.

„N-am comentat nimic. Mi-a cerut toate datele, dar nu şi CNP. Aşa că nici nu i l-am dat. Înţeleg că acum trebuie să vină din nou. Nu ştiu când mă mai găseşte fiindcă plec din localitate. Probabil că o să mă amendeze domnul Boc, dar abia aştept. O să mă duc şi o să câştig în instanţă un proces împotriva acestui Guvern incompetent şi corupt”, a spus Moldovan, care a menţionat că soţia sa şi rudele nu au declarat nici ele CNP la recensământ.

Moldovan a declarat că este convins de faptul că CNP-urile adunate la recensământ vor fi utilizate cu scop electoral.

„Noi suntem organizaţi ca partide politice pe secţii pe votare, scări de bloc şi aşa mai departe. Acum sunt CNP-urile grupate pe zone, se ştie cine sunt oamenii, ce e cu ei. E extrem de uşor să meargă reprezentantul secţiei de votare cu baza de date, îl mai găseşte şi pe unul de la USL în secţia respectivă care doarme în papuci şi a rezolvat lucrurile, scrie CNP-ul, mâzgăleşte ceva şi gata e. Am mai avut (în Bistriţa-Năsăud –n.r) preşedinţi de secţii femei de serviciu de la firme ale PDL. Dacă ar fi un jurist sau un om corect nu aş avea emoţii, nu şi dacă îi va numi pe preşedinţi Ioan Oltean (lider PDL Bistriţa-Năsăud-n.r)”, a spus el.

Moldovan a declarat că toate informaţiile de la recensământ se adună la Guvern, de aceea este îngrijorat.

„Toate datele acestea se adună la STS-PDL, la sistemele instalate în 2009. Ajung la Videanu şi la alţii ca el care ştiu ce să facă cu ele. Nu am fraudat niciodată şi nu voi frauda, dar ştiu cum se face”, a spus Moldovan.

El a dat ca exemplu o comună din Bistriţa-Năsăud unde, la precedentele alegeri europarlamentare, au votat zeci de persoane din alte judeţe din localităţi precum Vulcan sau Lupeni, iar, în urma unor verificări s-a constatat că respectivii nici măcar nu îşi părăsiseră domiciliile.

„Primele rezultate din recensământ se dau în ianuarie 2012, iar pentru ce le trebuie lor, termină mai repede decât credeţi”, a spus Moldovan.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.