Actualitate

Ramona Bugnar: Membrii ATOP să primească o indemnizaţie lunară fixă, 20-25% din cea a şefului CJ

În ultima şedinţă a ATOP Bistriţa-Năsăud s-a discutat despre bugetul pe 2014 al acestui organism cu rol consultativ, posibilitatea ca membrii ATOP să aibă o indemnizaţie lunară fixă, 20-25% din cea a preşedintelui Consiliului Judeţean, dar şi despre deschiderea a noi ghişee de lucru cu publicul la Poliţiile orăşeneşti Beclean, Năsăud şi Sîngeorz-Băi.

”La alte judeţe ATOP-urile au buget propriu în cadrul bugetului Consiliului Judeţean, de unde sprijină activitatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, deoarece poliţia promovează interesele comunităţii. Peste tot, posibilitatea de a sprijini Inspectoratul Judeţean de Poliţie este prin ATOP. În alte judeţe sunt şi maşini inscripţionate cu ATOP şi donate Poliţiei în folosinţă. Apoi, se mai cere sprijinul ATOP în publicarea de pliante, flayere, pentru diferite acţiuni preventive. Noi am mai ajutat în acest sens. Suntem printre puţinele judeţe la care ATOP-ul nu are buget propriu. ATOP-ul trebuie să aibă un buget propriu, prin care să sprijine solicitările care vin din partea Poliţiei şi din partea altor instituţii sau ONG-uri”, a spus vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna.

În bugetul judeţean pe 2014, ATOP apare la ”alte servicii publice generale” sub denumirea ”implementare programe ATOP”, alături de salvamont, cotizaţii, implementare programe APIA, suma totală fiind de 1.540.000 lei.

Consilierul judeţean PP-DD Ramona Bugnar a vorbit despre posibilitatea ca membrii ATOP să beneficieze de o indemnizaţie lunară: ”Am participat la întâlnirea membrilor Consiliului Director ANATOP, ca împuternicit al preşedintelui ATOP, şi pe lângă faptul că s-a discutat despre bugetele proprii ale ATOP-urilor, constituite în cadrul bugetului Consiliului Judeţean, s-a mai venit cu propunerea ca membrii ATOP să aibă o indemnizaţie lunară fixă, adică între 20 şi 25% din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, indiferent de câte şedinţe vor avea loc într-o lună. Astfel, venim cu propunerea ca şi în cadrul ATOP Bistriţa-Năsăud să fie o indemnizaţie fixă lunară, undeva între 20 şi 25%. Am înţeles că preşedintele ANATOP va trimite către ATOP-urile din ţară o solicitare în acest sens”.

”Problema care se pune aici este legată de procedura legală. Trebuie să analizaţi acest aspect, însă, părerea mea este că nu este cel mai bun lucru care să-l cereţi acum. Problema trebuie studiată. Mie nu-mi place să vorbesc despre lucruri care nu se pot înfăptui. Noi suntem un judeţ cu un buget mic. Lucrurile nu sunt simple absolut deloc. Suntem constrânşi de legislaţia care trebuie respectată. Trebuie să ne uităm pe POS DRU şi să vedem unde putem aplica pe proiecte şi unde e eligibil ATOP-ul ca entitate a Consiliului Judeţean. Să vedem pe ce proiecte putem aplica şi ce anume putem face şi eu împreună cu aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean vă stăm alături. Trebuie studiată legea în acest sens, pentru că trebuie să fie un plafon. Eu sunt deschis. Dacă cerea dumneavoastră este de bun simţ, eu voi fi de acord. Dacă nu va fi de bun simţ, vă spun de pe acum că şi eu voi fi împotrivă”, a fost de părere preşedintele CJ Radu Moldovan.

În ultima şedinţă ATOP s-a discutat şi despre deschiderea unor puncte de lucru cu publicul la Beclean şi Năsăud, preşedintele CJ Radu Moldovan propunând ca un ghişeu să se deschidă şi la Sîngeorz-Băi.

”A devenit operaţional Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român. Pentru o mai bună deservire a populaţiei, ne-am propus înfiinţarea a încă două ghişee de lucru cu publicul, la Poliţiile orăşeneşti Beclean şi Năsăud. În acest mod, populaţia care locuieşte în zonele acestor două unităţi administrativ-teritoriale nu va mai efectua deplasarea la municipiul de reşedinţă de judeţ, ci va putea solicita şi obţine de la poliţiile orăşeneşti sus-menţionate certificatul de cazier judiciar”, a spus şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Ioan Ovidiu Mureşan.

”Încercaţi să găsiţi o soluţie din punct de vedere al resursei umane şi la Sîngeorz-Băi şi noi vă vom sprijini cu 3 staţii de lucru şi 3 imprimante, pentru fiecare oraş”, i-a transmis şeful CJ.

Din ATOP Bistriţa-Năsăud fac parte vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna, consilierii judeţeni Maria Ulecan, Samuel Coman, Mircea Mereuţă, Iulian Stroe, Ramona Bugnar, comisarul şef Ioan Ovidiu Mureşan – şeful IPJ, comisarul şef Roberto Hasnăş, subprefectul Ovidiu Frenţ, Ionel Ciurar, Szilagyi Zsolt, Corina Ernst – reprezentanţi ai comunităţii.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, constituit pe lângă fiecare consiliu judeţean, care îşi desfăşoară activitatea în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc. ATOP asigură reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

9 comentarii

  • ramonica ,ce serviciu ai tu -_de cand te ai lasat de la tv…creed si eu ca vreo 1000 de lei ti ar prinde bine ca si asa tai frunza la caini la ATOP…. Eu cred ca si 1la suta este prea mult …………..

  • Asa zic si eu Ramona. Ar fi buni niste bani in plus pe langa indemnizatia de consilier judetean. Un 20-25% din salariul presedintelui Cj sa va intre la toti membrii din conducerea ATOP in buzunar. F frumos. Eu propun ca pe langa ATOP sa mai infiintam inca o politie locala ca ar fi la fel de utila comunitatii ca si locala existenta si ca si ATOP. Ne bucuram ca banii pe care ii platim la impozite ajung unde trebuie.

  • Deaceea ati dat oamenii afara din finante cand ati inceput reorganizarea ca sa pastrati asemenea anomalii de institutii in functiune?? Si ca sa poata sa nu faca nimic le mai trebuie si bani. Nu mai exista pic de rusine in tara aceasta iar foamea si lacomia unora a ajuns la cote alarmante.
    Sa-ti fie rusine Ramona pentru nesimtirea de care dai dovada.

  • Eu cred ca tu …ai inceput sa te crezi o Udreanca mai mica de la ,,tara,,…asa-i Ramonica?De asta ai tot soiul de idei nastrusnice!

  • Vin din nou cu o intrebare/propunere: cand vom ajunge ca reprezentantii nostri in consiliile judetene/locale vor fi pur si simplu niste reprezentanti ai nostri, ai doleantelor noastre acolo, neretribuiti, dar dornici de a face ceva pentru comunitatea din care fac parte ?
    Daca tot ne uitam dupa niste „alte zari”, de ce nu vedem ca in tari mult mai bogate decat noi, acesti consilieri sunt pur si simplu obstesti ?
    Atunci abia vom fi siguri ca s-au inghesuit acolo pentru a face ceva pentru comunitate, nu din dorinta de a castiga niste bani( unii dintre ei-poate- neavand capabilitatea profesionala si intelectuala de a-i castiga altfel). Subliniez specificatia „unii”

  • Cel mai jenant ie ca doamna din poza care o vrea mai mare indemnizatia se imbraca grotesc.
    Vrea mai mare ca sa isi ia mai multe haine la fel de oribile ca si camasa purtata in poza? Numai cand te uiti te ia durerea de dinti.
    Nu se mai poarta haine cu pernite la umeri.Nici camasi cu aripioare la umeri ca arati ca o stegozaura cu excrescentele pe umeri.
    Platitorii de taxe trebui sa refuze sa deie bani numa ca sa poata doamna din poza sa ii cheltuie pe haine de prost gust? Haine asa grotesti ca ii face sa-i doara dintii pe saracii contribuabili dupa ce le mai ia si banii din jeb.
    Decat cu prost gust, mai bine fara indemnizatie.

  • Bine ca nu vrea 20-25 % din spagile care se dau la consiliul judetean . Hai sa facem un studiu cu firmele care sunt pe val si de aici si concluziile . Ca sunt si prieteni cu Presedintele consiliului judetean este absolut o intamplare ??? Cat despre acesta aparitie frumoasa in chip de cersetoare …..!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.