Social

Doi răniţi după ce o maşină a fost lovită de un tren la Mărişelu (FOTO)

Două persoane, soţ și soție, au ajuns la spital după ce maşina cu care circulau a fost lovită de un tren, în dreptul unei treceri la nivel cu calea ferată pe raza localităţii Mărişelu, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unor surse Timp Online este vorba de medicul veterinar Toma şi de soţia lui, profesoară de chimie, care nu au avut nicio şansă să vadă trenul din cauza vegetaţiei.

„Victimele au fost preluate de un echipaj de prim ajutor SMURD, respectiv un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud, conștiente cu leziuni care aparent nu le pun viața în pericol”, mai menţionează instituţia pe Facebook.

 

Reamintim că Ministerul Transporturilor a găsit bani pentru introducerea de bariere şi semnale acustice la 70 de treceri de nivel cu calea ferată din toată ţara. În judeţul Bistriţa-Năsăud s-au demarat procedurile pentru montarea a două astfel de bariere, la Viişoara şi la Bistriţa, lângă Apollo, şi se caută soluţii pentru încă una pentru strada Lucian Blaga.

„Am alocat o sumă de 70 de milioane de lei pentru introducerea barierelor şi a semnalelor acustice la treceri de nivel cu calea ferată în 70 de locuri din ţară. Lucrurile acestea se puteau face demult. Nu era o măsură pe care să trebuiască să o iau eu acum. Am delegat competenţele la regionala Cluj ca să reducem cât mai mult partea de birocraţie ca să nu se mai ceraă puncte de vedere de la sediul central. Au autonomie în totalitate cei de la CFR Cluj să pornească lucrările. Voi monitoriza şi eu foarte atent. Sper să nu avem contestaţii pe procedură, acest lucru e foarte important. În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt trei puncte, mă refer la trecerile la nivel. Unul se află pe o secţiune de cale ferată operată de un privat (strada Lucian Blaga -n.r.). Acolo vom încerca să găsim soluţii împreună cu autorităţile locale. Dacă nu, personal cred că statul trebuie să intervină când e vorba de siguranţă şi să nu ne blocăm într-o birocraţie excesivă şi să încercăm să facem chiar noi investiţia pe acel tronson. Celelalte două puncte au bugetul asigurat şi am înţeles că s-au pornit şi procedurile dacă nu mă înşel”, a spus marţi, la Bistriţa, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Cu cei 70 de milioane de lei se vor monta bariere în 70 de locuri din toată ţara.

Sursa foto: Facebook ISU Bistriţa-Năsăud

4 comentarii

  • E de mirare??
    Ce vă spuneam acum câteva săptămâni.
    Așteptăm următoarea familie nenorocită.
    Who carres..

    Hint.
    În așteptarea barierelor…și mijloacelor fizice de protecție.
    O soluție software poate fi implementată de cei mai buni informaticieni din lume…româîni de altfel.
    Aplicație inteligentă.
    De tipul Alertei pe cutremure.. boot alarmă alarmă telefon conducător, pentru proximitatea periculoasă cu un tren în mișcare , geolocalizat..

    • 1.000.000 lei pt 2 bariere ?
      Mama ce risipa .
      Cred ca se fac 70 de vile din banii ăștia!

  • Tot dam in autorități. Dar oare noi ca participanți la trafic nu avem obligații? Sa fim serioși. Nu respectam nici o regulă de circulație. Dacă ar un mare nod feroviar la Viișoara si Mărișelu sau oriunde in județ . multe accidente se întâmpla din neglijență si prostie. Toți se cred zei la volan. Doar nu vreți bariere la fiecare traversare de cale ferată. Apoi daca le fac comentați ca se cheltuie banii aiurea. Deci oricum nu e bine. Daca s ar curata vegetația si am respecta regulile nu vor accidente. Dar nici încă in o suta de ani nu vom evolua daca nu ne schimbam atitudinea și nu respectam regulile si pe cel de lângă noi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.