Fostul olimpic internațional la informatică Rareș Buhai se întoarce acasă mai devreme după ce universitatea americană la care studiază, Massachusetts Institute of Technology (MIT), a mutat toate cursurile și majoritatea activităților online din cauza epidemiei de coronavirus.
”Am avut de ales între a lucra din apartamentul meu de acolo sau a face același lucru din România. Am preferat varianta a doua”, a scris Rareș Buhai pe Facebook.
Preşedintele Donald Trump a decretat, vineri seară, starea de urgenţă în Statele Unite ale Americii, din cauza pandemiei de coronavirus, o decizie care permite alocarea urgentă de fonduri federale.
În Statele Unite erau 1.268 de cazuri confirmate de coronavirus şi 33 de persoane decedate, conform unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins. În cel mai pesimist scenariu, 214 milioane de americani vor fi infectați cu noul coronavirus, estimează Center for Disease Control, agenția pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA, citată de New York Times.
Mai mult, între 200.000 și 1,7 milioane de oameni ar putea muri în SUA din cauza virusului 2019-nCoV. Totodată, între 2,4 și 21 de milioane de persoane ar putea fi spitalizate în Statele Unite, fapt care ar „dinamita” sistemul de sănătate, care dispune de 925.000 de paturi în spitale. Mai puțin de 10% dintre acestea sunt destinate persoanelor aflate în stare gravă.
Statele Unite au o populație de aproximativ 330 de milioane de persoane.
Deocamdată și până la declararea stării de urgență, cei care vin din SUA nu sunt obligați să intre în carantină. Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua de luni încolo.
Rareş Buhai, cel mai medaliat olimpic român la competiţiile internaţionale de informatică și totodată cetățean de onoare al Bistriței, a absolvit anul trecut prestigiosul MIT (Massachusetts Institute of Technology) în Statele Unite ale Americii.
Rareş Buhai a început studiile la MIT în 2015. Ca student al MIT, Rareş Buhai a avut șansa să fie încă din anul întâi, coautor la două lucrări ştiinţifice. După primul an a făcut un internship ca inginer software la Facebook, unde a lucrat pe produsul Messenger, iar după al doilea la Google, unde a lucrat pe motorul de căutare.
Massachusetts Institute of Technology (Institutul Tehnologic al statului Massachusetts) este o universitate tehnică, particulară de studii și cercetări din Cambridge, Massachusetts, SUA, compusă din cinci școli tehnice și un colegiu, având 32 de departamente academice, puternic orientate către cercetarea științifică și tehnologică de natură teoretică, practică și interdisciplinară.
E bine ca vine acasa. In state mori cu zile in spitalele lor nepregatite sa faca ceva ca nu le scoate banul
sa il vad cu ce vine ca sua au suspendat complet traficul aerian cu europa. a scris si eugen tomac pe fb ca e blocat in sua si nu poate pleca.