Viceprimarul Gelu Muthi spune că, după aprobarea bugetului local pe anul în curs, vor începe lucrările de reabilitare a Pieței Decebal din Bistrița.
”Odată cu adoptarea bugetului, în sfârșit putem începe lucrările de reabilitare la Piața Decebal. Vom încerca să sincronizăm și o asfaltare, pentru că am văzut că lucrurile nu sunt tocmai corespunzătoare și nu ar fi fost bine să schimbăm anvelopa (acoperișul) și să nu discutăm despre asfalt. Vom achiziționa și alt mobilier, merită să facem cap coadă investiția acolo. Deci vom și asfalta și vom schimba mobilierul cu unul adecvat. Se va lucra la părțile laterale, dar nu în totalitate, se va scoate asfaltul care este acolo și va fi asfaltată toată piața. În momentul în care încep lucrările va trebui să-i mutăm pe comercianți, o să-i mutăm provizoriu în Piața Independenței. Durata proiectului de reabilitare este de trei luni. Deci modernizăm parțial Piața Decebal: asfaltare, schimbare anvelopă, schimbare mese. Se va lucra pe două module, partea din față și partea din spate, producători agricoli respectiv societăți comerciale. Mutăm societățile comerciale în Independenței și începem lucrările acolo”, a declarat Gelu Muthi într-o conferință de presă.
El a menționat că Primăria Bistrița nu intenționează să cumpere Hala Decebal. ”Eu fac o paralelă între hală și stadion, din punctul de vedere al costului, ce înseamnă reabilitezi acea hală și ce înseamnă să reabilitezi stadionul. Hala a fost făcută pentru anii 70-80, nu se pretează absolut deloc pentru o piață modernă să achiziționăm acea hală. Costurile pentru a o evalua din punctul de vedere al rezistenței – 2 euro/mp x suprafețele care sunt acolo, din start ne duc într-o zonă destul de periculoasă. Nu cred că merită, costurile sunt imense, proiectul din 1970 nu se pretează pentru o piață modernă. Consider că tot ceea ce ne dorim să dezvoltăm se poate face în piața en gros”.
Gelu Muthi a menționat că amenajarea unei piețe en gros ”este o problemă care încă nu este clarificată, dar suntem în măsură să credem că în două luni vom avea suprafața de teren”: ”Avem soluția de a intra în posesia terenului, dar aș vrea să se materializeze. Când vom gândi proiectul pieței en gros, vom pune la masă mai multe părți care pot să ne dea soluții pentru proiectare și mă gândesc inclusiv DSVSA. Ne dorim ca în piața en gros să avem punct de sacrificare a diferitelor categorii de animale, să avem un loc potrivit în care să se vândă pește și pentru asta este nevoie de locuri corespunzător amenajate din punctul de vedere al siguranței alimentelor”.
Atunci obligați proprietarul să o demoleze, pentru că este o pată neagră asupra orașului, doar prin Congo și prin Pakistan mai vezi asemenea construcții.
Si minciuna-i o poveste. Înca din 2011, când au fost făcute publice primele detalii ale proiectului „Amenajare și Modernizare Piața Agro-alimentară Decebal” se prevedea că aici vor fi construite două hale, spații comerciale supraetajate și parcări subterane.
Mai târziu, a fost aprobat proiectul urbanistic de consilierii municipali și de atunci nu s-a mai făcut nimic. Conform proiectului de modernizare ar fi trebuit amenajată o clădire în regim de înălțime P+2 E pentru reorganizarea actualei piețe de flori, la parter urmând să fie amenajată piața agroalimentară (de flori și brânzeturi), etajul 1 ar fi destinat magazinelor pentru produse industriale care acum funcționează pe strada Calea Moldovei, iar la etajul doi ar putea fi amenajate birouri.
A doua clădire care ar fi trebuit amenajată în Piața Decebal, în zona actualei piețe de legume ar fi avut, la fel, un regim de înălțime format din parter + 2 etaje, la etajul doi al acestei clădiri care va fi destinată activităților comercializării de legume și fructe urmând să fie și o zonă de parking.
Si pentru ca tacamul sa fie complet , se mai prevedea fluidizarea traficului și ușurarea accesului în piață pentru partea de aprovizionare , prin amenajarea la intersecția Bulevardului Decebal cu strada Cuza Vodă și cu strada Ursului un pasaj pietonal subteran.
Vezi: https://www.timponline.ro/vezi-cum-va-arata-piata-decebal-dupa-modernizare/
Vreți să știți ce nu-mi place din informațiile furnizate de către domnul viceprimar, anume viitorul acela incert exprimat prin ”vom / ne vom”, care tare sună a promisiuni, identice cu programul de guvernare PSD, niciodată realizate. Aș fi foarte fericit, dacă cel puțin o parte dintre aceste promisiuni s-ar transforma în realitate, într-un timp rezonabil, dar cred că voi avea parte doar de dezamăgiri, cum s-a întâmplat până în prezent, de la ’89 încoace, promisiuni prin care au păcălit lumea și care au avut drept urmare scăderea nivelului de trai, creșterea inflației în loc de bunăstarea din promisiuni, adică, s-o spun mai pe înțelesul lumii, îmbrăcarea într-un ambalaj strălucitor a minciunii (urâțeniei murdare) !!! Nu promit ce nu sunt în stare să fac, aceasta ar trebui să fie deviza tuturor politicienilor, și nu minciuna!!!
A mai fost un Nicolae înainte de ’89 care tot așa zicea:,,vom face totul…”
3 luni se vor transforma în 3 ani.
e clar, o sa ne luam legumele din supermarketuri.
aia probabil sponsorizeaza PSD, dupa ce Liviutz s-a luat de profitul lor infim.
Am mai scris un comentariu în legătură cu piețele din România, însă l-am postat la un articol care nu avea vreo legătură cu piețele agroalimentare din țara noastră. Intrați vă rog pe dapto-vaslui.ro, secțiunea Galerie foto-Piața Centrală și vedeți cum ar trebui să arate o piață agroalimentarã la standarde europene. Nu ridic în slăvi Vasluiul, e printre cele mai sărace orașe-reședință de județ din România, da` și ăia au primar pesedist și totuși la ei s-a putut realiza o piața cu adevărat occidentală.