Deputatul PSD Daniel Suciu susține că lucrările la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița și la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” ar stagna din cauza faptului că Primăria Bistrița nu răspunde cu promptitudine constructorului care cere clarificări. În realitate însă, ambele proiecte concepute de fosta administrație PSD au probleme și necesită revizii, ceea ce presupune schimbări majore și alocări de noi fonduri.
”Am greșit când am afirmat că Primăria Bistrița a răspuns după șase luni la clarificările cerute de constructor pentru Linia Verde. Primăria Bistrița, sub semnătura unui responsabil din această instituție, a primit cele 146 de cereri de clarificări în luna martie a anului 2021 și a început să răspundă la ele începând cu luna iunie a acestui an, deci după un an. Tot în acest context, fac un apel public public la responsabilii din Primărie să pună la dispoziție toată corespondența între constructorul desemnat și Primărie vizavi de reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.1 și a Liceului Tehnologic Grigore Moisil. Nici astăzi cele două școli nu sunt gata și am impresia și informații că se întâmplă acest lucru exact din aceeași procedură a Primăriei de a nu răspunde la clarificări și solicitări care este varianta de urmat. Sper să nu fie din nou cazul ca Primăria să răspundă după un an, iar din această cauză cel puțin cele două școli astăzi nu sunt finalizate”, a spus el.
Reamintim că, la două licitații organizate pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Bistrița nu s-a prezentat niciun constructor din cauza proiectului slab și a bugetului mult prea mic.
În final, la insistențele fostei administrații PSD, compania M.I.S. Grup a fost de acord să preia execuția lucrărilor, însă pe parcursul derulării lor a fost nevoie de mai multe revizii de proiect – ceea ce înseamnă un procent mare de schimbare a proiectului inițial – și alocări suplimentare de bani. Este motivul pentru care nici acum lucrările de aici nu sunt gata. Prima va fi inaugurată sala de sport.
La Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița, de asemenea, a fost nevoie de revizii ale proiectului întrucât proiectantul lucrării nu a prevăzut bani suficienți pentru lucrări diverse și neprevăzute. Când au fost decopertate trei clădiri, a ieșit la iveală faptul că acestea nu au structură de beton care să reziste.
În acel moment, constructorul a anunțat Primăria Bistrița că poate continua lucrările conform proiectului, însă nu își poate asuma rezistența clădirii. În condițiile în care exista riscul ca la finalizare chiar să cadă un etaj – întrucât zidurile sunt construite dintr-o cărămidă foarte veche – administrația nu a vrut să își asume nici ea un astfel de risc, așa încât lucrările au fost stopate. S-a decis să se facă o nouă expertiză și să fie schimbat proiectantul, proceduri care necesită timp și alocări de bani.
Ambele proiecte au fost concepute în timpul administrației Ovidiu Crețu (PSD) și aprobate când în Consiliul Local Bistrița, PSD și ALDE dețineau majoritatea voturilor.
Cum ar putea sa se finalizeze cele 2 proiecte atsta timp cat cele 2 doamne responsabile, una de la tehnic si alta de la proiecte nu colaboreaza pentru ca cele 2 sunt ocupate pentru lupta privind suprematia in fata noului primar?
Le asigur pe amandoua ca niciuna nu si va pierde functia obtinuta (prin concurs de forma), pentru ca se descurca bine in astfel de situatii. Mai ales aia care era mana dreapta a lui Cretu. Stiu ele ce fac, dar ar trebui sa depuna eforturi ca sa gate o data scoala generala, ca ne am saturat de programul scolar abordat in astfel de conditii. Sa lase orgoliile deoparte, ca is infundate de bani pana peste cap, si sa si faca treaba.
Bine era daca primaru desfiinta asa cum a promis, posturile de conducere, ca e plin de puturosi de directori si sefi peste tot la primarie.
Dezastru de primarie avem, nici strănepoții noștri n-or vedea vreo scoala terminată. Tot un santier tot orașul. Varza administratie, jos cu Turc!!!!
Actualul primar e de vină pentru că vechea administrație a întocmit prost două proiecte ?
Nu e din prostie ci din șmecherie pentru a fi nevoie de modificări și actualizări ulterioare ale proiectului. Aceeași schemă ca și la tunul dat la Liviu Rebreanu
Dar nu e pentru cine se pregătește ci pentru cine se nimerește.