ACTUALIZARE Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avertizat în Parlament că dacă PSD nu rezolvă actuala criză, va convoca consultări la Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile.
Discursul președintelui României în Parlament:
”M-aș fi adresat și Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja. Cu toţii ne dorim în definitiv o Românie puternică şi prosperă. Cu toţii ne dorim ca României să îi meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obişnuite şi suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea e în alertă, e vie, e atentă şi e foarte nemulţumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile arată că aproape 80% dintre români consideră că ţara merge în direcţia greşită.
Doamnelor şi domnilor, cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri? În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, doamnelor şi domnilor, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. «Pohta ce aţi pohtit», grija ce aţi avut-o se vede că nu a fost ce a declarat în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor, şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi! Asta este situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi! Ce facem? Dragilor, ce facem? Care sunt soluţiile, care este marja de manevră pentru a ieşi din acest impas? Retragerea Ordonanţei 13 şi, eventual, demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD!
Preşedinţii celor două Camere încearcă să acrediteze în spaţiul public ideea că eu nu aş digera rezultatul votului şi că eu aş încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat şi afirmă în spaţiul public că aş dori răsturnarea guvernului legitim. Nu! Fals! Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! Nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea, pe furiş. Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme! Conduceţi, cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil! Sunt mari aşteptări din partea societăţii. Lumea v-a votat, fiindcă v-a crezut. Ce aţi promis, faceţi! Sunt mari aşteptări din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare şi de o legiferare transparentă, predictibilă, sustenabilă.
Nu vă bateţi joc de România! Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună. Nu puneţi România în dificultate! Păstraţi trendul ascendent! Păstraţi creşterea economică! Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali. România este o ţară stabilă, puternică în regiune. Am luptat, am legiferat şi am guvernat timp de mulţi ani în aşa fel încât România să devină parte puternică din NATO, din Uniunea Europeană. Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim! Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca, în virtutea atribuţiilor de preşedinte, consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile.
Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune unde autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, o naţiune cu un Guvern performant, sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile? Merită România acest sacrificiu pentru câţiva politicieni? Asta este întrebarea. Acesta este scopul referendumului. O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului. Asta îmi doresc eu pentru România şi asta, cred, îşi doresc românii. Asta este întrebarea, ce fel de naţiune vrem să fim. Şi pentru a afla realmente voinţa suverană a poporului român, voi convoca acest referendum. Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referendumul.
Probabil aţi urmărit imaginile de la demonstraţiile care au avut loc în ultimele zile, multele demonstraţii care au avut loc în ultimele zile. Cea mai mare în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, dar şi în multe, multe alte localităţi din România, din străinătate, au fost demonstraţii ample, localităţi unde nu a fost nicio demonstraţie la Revoluţie. Incredibil! Imaginea aceea splendidă din Piaţa Victoriei cu telefoanele iluminate, cred că o ştiţi cu toţii. Iată, când politicienii au încercat să ducă democraţia în coridoarele întunecate, românii au ieşit în stradă şi au readus lumina în procesul democratic. Democraţia trebuie ţinută vie, democraţia trebuie apărată zi de zi, revigorată! Democraţia nu este niciodată de la sine înţeleasă şi pentru multă democraţie este nevoie de multă educaţie, şi îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie! Să păstrăm aşadar democraţia vie şi ţara curată, la propriu şi la figurat, pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României!”.
Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiţie, social-democratul Şerban Nicolae afirmând însă că acest demers al şefului statului va costa aproximativ 250 milioane lei, bani care nu au fost prevăzuţi în bugetul pe 2017.
Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat în 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. „Marţi, 24 ianuarie a.c., preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, anunţa Administraţia Prezidenţială.
Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată. Potrivit Legii referendumului, Parlamentul are la dispoziţie 20 de zile să dea un aviz consultativ pentru referendumul convocat de către preşedinte. În cazul în care termenul de 20 de zile este depăşit, procedura de consultare se consideră a fi îndeplinită.
ȘTIREA INIȚIALĂ Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declanşat procedura privind organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.
„Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, informează Administraţia Prezidenţială.
Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată. „Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, mai spune Administraţia Prezidenţială.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că întrebarea de la referendum nu va conţine cuvântul „graţiere”, deoarece Constituţia nu îi permite acest lucru, şi că cel mai probabil întrebarea va fi legată de anticorupţie sau integritate.
Articolul din Legea referendumului care enumeră situaţiile şi temele considerate de interes naţional asupra cărora preşedintele poate solicita un referendum a fost declarat neconstituţional în 2006, CCR stabilind atunci că şeful statului este singurul care poate decide temele pentru consultarea populaţiei, iar Parlamentul nu se poate amesteca, cenzurându-i decizia.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat referendum pe tema modificării legilor justiţiei afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme. PNL și USR au anunțat deja că susțin demersul președintelui.
„În aceste zile au avut loc proteste, oamenii au ieşit indignaţi să protesteze în stradă împotriva acestei încercări de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legilaţia penală. Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă. Activişti agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o lovitură de stat. Cetaţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitură de stat, ci lovitura de graţie statului de drept”, a declarat Iohannis.
În consecinţă, preşedintele a anunţat că va iniţia procedurile pentru un referendum pe aceste teme. ”Această temă a devenit o temă naţională. E evident că există un larg interes pentru schimbarea codurilor penale şi a graţierii. Dacă aşa este, voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a spus Klaus Iohannis.
El a arătat că aceste două chestiuni nu au fost subiecte în campania electorală, iar românii au dreptul să-şi exprime opinia pe marginea lor. ”Atunci când au votat, aceste teme nu s-au regăsit în programul de guvernare. Dacă guvernanţii a făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular”, a spus preşedintele: ”De ce au ieşit oamenii? PSD şi satelitul său ALDE au promis bunăstare românilor, au promis dezvoltare economică, salarii mai mari şi oamenii de bună credinţă i-au votat. Când au ajuns la guvernare, s-au apucat să umble la legislaţia penală pentru a-şi curăţa dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susţinut în partide. Asta i-a dus în stradă. De aici indignarea românilor. Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat sau să răstoarne regimul. Doar nu îşi imaginează că a ieşit cineva în stradă pentru acest guvern. Guvernanţii ar face bine să ia seamă. Poate cu această ocazie îşi amintesc că românii sunt un neam mândru. Românii ai dreptul la o clasă politică pe măsură”.
Iohannis a apreciat că tema acestui referendum depăşeşte însă cadrul strict al domeniului justiţiei. ”Aparent vorbim de chestiuni legate de Justiţie, de ordonanţe de urgenţă pe teme foarte concrete. În realitate, dragi români, vorbim de ce fel de naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică, un stat de drept, sau vrem să fim o naţiune aşa şi aşa, cu un stat de drept care poate fi înmuiat şi discutat. Vrem să fim o naţiune care seamănă cu generaţia care a făcut Mica Unire sau o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea? Vrem să fim o naţiune între celelalte naţiuni aşa cum sunt naţiunile europene sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea în corul naţiunilor europene? Eu îmi doresc o naţiune puternică, îmi doresc o naţiune de oameni mândri şi liberi. Românii sunt mândri şi liberi şi o naţiune condusă de politicieni integri, de politicieni competenţi. Orice altceva pentru mine este prea puţin, iar pentru a obţine acest lucru, pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine niciun preţ nu e prea mare”.
„Ce generaţie de politicieni am avut atunci, după Mica Unire, oameni care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume. Şi ce politicieni avem astăzi. O coaliţie aleasă să conducă România spre dezvoltare se ocupă de modificarea Codului penal. Se ocupă, în mod paradoxal, exact de ameliorarea Codului penal într-un sens cel puţin discutabil. Micşorarea amenzilor pentru abuz în serviciu”, a adăugat Iohannis.
Referendumul pe tema graţierii şi a schimbării codurilor penale anunţat de către preşedintele Klaus Iohannis ar fi a şasea consultare populară de după 1989 şi a treia având ca obiect modificarea legislaţiei. Pentru ca acest demers să se concretizeze, preşedintele Klaus Iohannis va trebui să consulte Parlamentul, care are termen 20 de zile pentru a se pronunţa. În absenţa unei decizii a Legislativului în interiorul acestui termen, preşedintele poate emite decretul privind organizarea referendumului, procedura constituţională considerându-se îndeplinită.
Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat: ”Vom declanşa şi noi alte două referendumuri. Vom declanşa un referendum pe tema familiei, unde s-au înregistrat peste 3 milioane semnături, iar a doua temă va fi un referendum pe regimul imunităţilor. Nu sunt de acord cu imunitatea parlamentara si nici cu cea a presedintelui. Cele două referendumuri le avem în plan pentru această primăvară. Iohannis își cere suspendarea. Noi nu suntem interesați de acest scenariu oricum. Guvernul nu are în intenţie ca infracţiunile de corupţie să fie graţiate. Acele fapte nu vor fi graţiate, asta e important. Trebuie să se mai ştie că o amendă de 80 de milioane de euro pe care riscă s-o plătească România la CEDO înseamnă bani mulţi. Tot ce înseamnă prejudicii aferente pedepselor se vor recupera, deci alea nu sunt graţiate, ideea că se dă o lege a graţierii pentru corupţi pică. Sunt convins că peste 90% dintre cei care au ieşit în stradă nu au avut timp să citească. Sunt în jur de 50 de excepţii, violatorii, criminalii, hoţii nu sunt graţiaţi, traficanţii de droguri, criminalii, actele de terorism, şantaj, spălare de bani, fapte cu violenţă. Este o măsură pe care guvernul şi-o asumă. Situaţia din închisori e îngrozitoare. De ce să plătească românia 80 de milioane de euro?”, a spus el la România TV.
Costurile referendului din fontulu de existenta a palatului Cotroceni?
Sau din chiriile din sibiu?
In conditiile astea PROPUN DESFIINTAREA PARLAMENTULUI SI LEGILE ȘLE FACEM ODATA LA 6 LUNI PRIN REFERENDUM!!!
mai dau -30
esti un idiot!!!!!
A5-ul se facea cu costurile referendumului lui Cretu pentru centura ocolitoare visatoare!!!aici e vorba de infractori care o sa fie liberi…sau infractori pe care nu are nimeni dreptul sa-i condamne!!!
Individul acesta, prețedintele străzii a 15000-20000 de facebook-iști manevrați și manevrabili întorși cu cheița, nu este doar ticălos este și un mare prost, un tăntălău care repetă ca un cretin aceeași idee… Primesc mai multă emoție de la o imprimantă de birou decât de la acest individ care nu și-a înțeles rolul și statutul de președinte de țară, președinte al tuturor românilor… Și eu sunt pentru REFERENDUM… de suspendare…
E normal sa primesti mai multa emotie de la imprimanta pe care ti-ai xeroxat fundul.
Votul cu reducerea numarului de parlamentari cum ramine?
Punerea in aplicare e problema!
Okoșule proletar, aș avea la dumneata o întrebare: da’ cu cine îl suspendați?? În 2012 erați 7,4 ( cu meghalt cu tot ) , în 2014 5,1 și în 2016 abia 3,5 . Io calculez că în ritmul ăsta descrescător….de Paște nu veți face cvorum măcar pentru o miuță, darămite pentru o suspendare!
scuze am vrut să spun DEMITERE…
@Vali
Nu imi sta in fire sa jignesc oameni, dar pe tine nu te consider unul …..
Vali…. unul dintre BOI!!! du-te si mananca popcorn ca unul dintre fostii tai sefi!!!
@Vali, unu cu fixatie
Referendumul cu reducerea numarului de parlamentari a fost un shmen al lui Basescu ca sa mai prinda la limita inca un mandat. Numarul de parlamentari crescuse tocmai datorita votului uninominal, sustinut de catre el si pdl.
Care ar fi beneficiile reducerii numarului de parlamentari? Singurul „beneficiu” ar fi ca presedintele i-ar putea controla mai usor cu ajutorul institutiilor de forta. Vad ca ne incurca rau parlamentul, multi ar fi de acord sa se desfiinteze.
Dupa un sfert de secol de democratie, vad ca multora nu le mai place. E nasol in democratie, ca nu castiga intotdeauna favoritii nostri. Nu-i asa?
Ai spus ca nu mai comentezi pe acest site. Estu precum partidul din care faci parte. Una zice alta face. In legatura cu discursul presedintelui, unul foarte bun , la obiect.
nu te mai obosi…pt un dialog trebuie ca 2 oamenii sa discute si sa se asculte…altfel e latrat si monolog….piata e manipulata de forte oculte care are puterea de a prosti…prostii…
Uitati-va mai atent domnule Rares, data comentariului care vad ca va deranjeaza e 24 ianuarie 2017, deci dvs comentati la un articol de acum 2 saptamani. Sper ca nu faceti ca cei care protesteaza, dar nu se asigura ca citesc impotriva a ce?
Ei da acesta este un demers democratic,dacă poporul va mai vota încă odată cu programul de guvernare inclusiv modificările propuse atunci trebuie nu doar să tacă mutul ci chiar să plece,dacă votează impotriva propunerilor PSD,atunci Dragnea la…brutărie.La vot neicusorule…la vot ,noi cu votatul ei cu furatul.
PĂREREA MEA!
Nu mai scăpăm niciodată de propaganda asta băsistă??? Ce bletem poate fi pe capul românilor???? Banii cu care se va organiza referendumul lui peşte…. puteau fi folosiţi sa se construiasca ceva in România asta.. Rusine IOHANIIS, ruşine sistemului si mafiei băsiste!!!!!!
Un subiect de interes național înseamnă ,,referendumul lui pește”??? Ți-ar place să-ți intre pe horn un pedofil în loc de Moș Crăciun și pe geam vreun tâlhar în loc de popa cu crucea? Unde s-a răsturnat căruța cu ,,dăștepți” , pe ulița matale , cumva?
Și banii cu care s-au organizat referendumurile pentru demiterea lui Băsescu puteau fi folosiți pentru o secție de arși cu tot ce trebuie (fără barocameră).
Încă unu spălat pe creier. Ciudat că știți folosi calculatorul pentru a lăsa comentarii.
@garfield
Nu inteleg de ce va place atat de mult sa mintiti. Daca ceea ce faceti e un demers de buna credinta si nu unul politicianist, atunci prezentati lucrurile asa cum sunt. Nu mai aberati cu eliberarea pedofililor si a talharilor, pentru ca stiti ca e o minciuna.
Eu sper sa se faca referendumul, chiar daca nu va fi decat un fel de sondaj de opinie mai amplu, din care Iohanis va afla ca la ultimele alegeri, partidele lui au luat un procent dublu fata de cat mai are el sustinere in momentul de fata. Se va vota pro sau contra Iohanis, nu se va vota pro sau contra gratiere.
Dar cu banii furați de mafia pesedistă câte se puteau construi în România? Circulă pe Internet o listă cu vreo 60 de persoane grele ale mafiei pesediste printre care la loc de cinste stau Liviu Dragnea, Victor Șova, Sebastian Ghiță… Nu mai pot continua că-mi vine să vomez.
Asteptam referendumul! Chiar nu stiu de ce PSD incearca sa o lungeasca. Va fi finalul lui nea Klaus.
Doar cu banii furati la ANRP am putea face vreo 20-30 de referendumuri.
Acum ar merge un referendum pt parlament si presedinte si facute alegeri, dar sa iasa toti votanti sa puna ştampila…
…si sa fie mai putini parlamentari…
Care-i logica pentru reducerea numarului de parlamentari?
exista o norma de reprezentare, atat pentru deputati, cat si pentru senatori
daca s-ar actualiza datele referitoare la populatie, cu siguranta s-ar fi reduce numarul de parlamentari. Numarul de palamentari e de un senator 100 si ceva de mii, iar cel de deputati la vreo 70-80 de mii parca. Dar daca s-ar actualiza nu ati mai putea zice ca psd are numai 18%. Cum zicti voi ca 46% din 40%, fara sa va ganditi ca pnl are 20% din 40%.
Daca din cauza banilor va ganditi ca ar trebui redusi, toti impreuna consuma cat amenda de la CEDO pentru supra-aglomerarea puscariilor.
Bravo Iohannis. Discurs demn de președinte. Din păcate mulți oameni din țară, majoritatea psdisti nu vor să avanseze, le place să rămână în mocirla.
Sa îi fie țarina usoara
Timele mirasa-r lumea de tine. Ti-ai dat singur o gramada de plusuri. Ptiu drace impielitat
Care este diferența intre un presedinte si un monarh?
Monarhul nu se implică in viața politică a țării. Monarhul semnează toate proiectele de lege (nu le returnează parlamentului). Monarhul nu organizează referendum si nu refuză să nominalizeze pe X sau Y in funcția de prim ministru.
Casele regale din Europa nu au putere politică. Implicarea monarhului in viața politică a regatului, poate insemna sfârsitul monarhiei si infiintarea republicii.
Nu e vorba despre diferenta intre un presedinte si un monarh, ci de diferenta intre un meltean si un om responsabil. La noi presedintii tot ridica stacheta nesimtirii.
Eu cred ca tocmai pentru ca „monarhul” nostru returneaza toate legile si amana promulgarea pana in ultima zi, s-a decis sa se mearga pe varianta OUG, chiar daca guvernul are majoritate confortabila in parlament.
Oare cum ar fi sa o vedem pe regina Elisabeta participand la un protest impotriva guvernului? =)) Horror!
Sau cum ar fi sa il vedem pe presedintele Germaniei la un miting impotriva lui Merkel?
@citizen, protestul a avut alta miza. E vorba de niste ordonante, care nu au fost dezbatute absolut deloc. Nimeni nu stia cu certitudine ce cuprind ele. Asta inseamna ca nu a existat niciun fel de dezbatere.
Apoi, a ridicat suspiciuni celeritatea cu care guvernul s-a miscat intru gratiere. Eu inteleg de aici ca toate cele x puncte din programul de guvernare au fost bifate si au trecut la „si altele”.
Nu mai intru in alte amanunte, dar mie sincer un referendum mi se pare cea mai completa dezbatere posibila.
P.S.Nu a avut nimeni nimic cu programul de guvernare al PSD. De altfel, masurile din aceste ordonante nu se regasesc in acel program.
Atunci au elaborat un draft si sunt sigur ca ar fi intrat in dezbatere, mai ales ca OUG intra in vigoare numai dupa ce sunt votate in ambele Camere. Deci nu avea cum sa nu se afle despre ele.
Si mie mi se pare ok un referendum, dar nu cu intrebarea „Doriti sa continue lupta importiva coruptiei?” ca asta e mangleala a la Base. In cazul in care va fi o astfel de intrebare cine ar putea sa mearga sa voteze ca nu vrea sa continue lupta impotriva coruptiei? Deci ar iesi rezultatul 99,99% pentru „DA”. La o asffel de mangleala, pe care sunt sigur ca a invatat-o in perioada in care era „comerciant” in anii 90, alaturi de Burci si alti luptatori impotriva coruptiei, singurul lucru pe care pot sa il faca cei care vor sa ii dea o lectie, este sa nu se prezinte la vot. Asa va avea o prezenta de 10% si se va face de kk. In acest fel va apune complet steaua lui klaus jong-woon, chiar daca nasterea lui fost prevestita mai intai de o randunica, apoi de un curcubeu dublu si in cele din urma de aparitia unei stele noi pe cer.
Dupa referendum se va intampla o minune, va fi a doua icoana care plange, icoana germana/saseasca, dupa icoana de la manastirea Nicula. Pe urma se vor duce pelerinii la casa din Sibiu, cea luata cu acte false de la saracii batrani de 85 de ani, pe care i-a purtat 17 ani in instanta. Oameniii se vor ruga sa ajunga bogati din meditatii, sa ii ajute icoana sa adopte copii … miracole pe care icoana le-a facut incepand cu anii 90. 😉
Ai deviat puternic de la subiect, nu ai raspuns la niciuna din intrebari.
E un comportament tras la indigo, din ce am vazut pe micile ecrane.
Ma mai intreb doar de ce au gasit potrivit sa mentioneze data de 18.01.2017 ca data pana la care intervine gratierea. Nu era oare chiar data la care doreau sa lanseze ordonantele?
P.S.Chiar crezi faptul ca acest ordonante rezolvau problema aglomeratiei din penitenciare pentru mai mult de cateva luni?
Gandeste logic! Daca treceau in proiect data de 18.02.2017 ti se pare ca ar fi fost ok? Era o luna in care s-ar fi dar liber la comis fapte. Nici 18.01.2017 nu mi se pare prea buna, ar fi trebuit sa fie mai in trecut, cel putin o data inainte de alegeri. Stiu ca v-ar fi derutat si v-ati fi gandit ca au copt-o iainte de alegeri. 🙂
Si sa raspund si la chestiunea referitoare la faptul ca nu s-a regasit in program, posibil, nu stiu, dar nu vad nicio problema sa faca si ce nu e in program. important este doar sa se tina de cuvant si sa puna in aplicare cat mai multe puncte din program. Ar fi absurd sa nu mai aiba voie sa faca nimic din ce nu e cuprins in program.
Nu cred ca ar fi rezolvat prea mult din aglomeratia din penitenciare, chiar am postat un comentariu la un alt articol, in care ziceam ca trebie sa analizeze mai bine si sa elibereze mai multi, pentru a rezolva problema.
Daca tot nu rezolva mare lucru, despre ce vorbim atunci?
Devine tot mai clar ca exista niste dedicatii.
E trist faptul ca stam sub spectrul unui joc pervers :furati, ca tot la 2-3 ani va gratiem noi. Ba unde mai pui ca rafinam nitel codul penal si mismasurile sub 2 miliarde nici macar nu mai sunt incriminate.
Pai era doar un draft, de aceea nu rezolva. Nu avem de unde sa stim cum arata forma finala.
E evident ca e si cu dedicatie dar nu vad care e problema. Ce a furat Dragnea? Ca nu inteleg pentru ce furt a fost condamnat. Erai in PNL cand era USL-ul, asa ca ai fost complice la furtul lui. Ti se pare ca aia e o condamnare pe bune? Si hai sa zicem ca e pe condamnare pe bune. Condamnarea e cu suspendare, deci instanta a considerat ca nu e o fapta grava. Cel putin de o gravitate egala cu santajul pe care Rarinca l-a facut lasefa inaltei curti. Ar trebui sa ne speriem doar daca am crede ca va recidiva si va mai comite din nou aceeasi fapta. Eu nu cred ca intentioneaza sa mai comita din nou aceeasi fapta la referendumul care urmeaza.
Dupa parerea ta, sincera, tu crezi ca Iohannis a dobandit in mod cinstit acele case? Dar te rog sa fii cinstit! Daca nu le-a dobandit in mod cinstit, atunci e penal. Compara cateva filmulete in care da explicatii si vei vedea ca se contrazice foarte grav.
In unul dintre filmulete zice ca prima casa a cumparat-o cu 70.000 de marci, o suma foarte modesta la inceputul anilor 90( foarte modesta zice el), buna parte din bani fiind obtinuti din vanzarea apartamentului, restul fiind acoperiti din economii facute si din meditatii. Pe bune!? Suma modesta 70 de mii de marci la inceputul anilor 90? Asta e una din explicatiile pe care le da. Stii cat costau apartamentele in Bucuresti la inceputul anilor 90? sub 10 mii de dolari, deci maxim 20 de mii de marci. In Sibiu nu cred ca ar fi costat mai mult de 15 mii de marci in cea mai de fitze zona. Deci 15 mii de marci, dar hai ca las de la mine 5 mii si zicem 20 de mii, reprezentau buna parte din bani si restul din meditatii?
Eu vreau sa fii sincer si sa imi zici daca il crezi. In cazul in care nu il crezi, inseamna ca e si el penal. Pai atunci nu trebuie aparat daca e penal. Nu mai zic de ce reactii are cand e intrebat de case. Nu cred ca un om cinstit, care nu are nimic de ascuns ar reactiona asa. Nu cred!
Sunt aproape sigur ca si tu esti „penal”. Nu cred ca nu ai dat niciodata macar o atentie la un medic sau la un functionar, ca nu ai pus o vorba buna, ca nu ai mers niciodata pe alte cai pentru o rezolvare mai rapida a unor acte sau proceduri, ca nu ai folosit influenta niciodata, ca nu ti-a scapat nicodata nicio factura si ai inregistrat totul la virgula, ca nu ai dat niciodata niciun ban fara document, ca nu ai primit niciun leu fara document, ca nu ti-a rezolvat nimeni niciodata nimic decat pe caile legale si normale. Daca ai facut ceva din cele enumerate anterior, de mai multe ori, atunci esti „penal” si dupa ce se adunau toate, poate zeci de fapte, nu scapai cu mai putin de 10-15 ani. 😀
Ai scris mult, dar raspunsul meu va fi mult mai scurt : nu decidem noi pe un forum cine e penal sau nu. Exista o instanta de judecata care se ocupa cu asa ceva.
Nu ti-am cerut sa decizi sau sa dai tu o condamnare. Te-am rugat doar sa faci un exercitiu de sinceritate. 🙂 Sa inteleg ca nu o sa iti mai dai cu parerea despre nimic despre care exista institutii care sa se pronunte? :p
Un Referendum lipsit de sens, atat ca Iohannis vrea sa-si ia viteza spre un nou mandat de presedinte in 2019. Probabil ca a intuit ca va fi suspendat si atunci baga in acelasi Refendum toate trei intrebarile, cea cu demiterea Presedintelui, cu Gratierea si cu Modificarea Codurilor, pe formatul basescian..
In Constitutie e scris ca Parlamentul poate da prin Lege o gratiere colectiva..Tot in Constitutie mai scrie ca Parlamentul da Legi si modifica Legi… Guvernul are dreptul prin Constitutie sa modifice Legi prin OUG care apoi sa fie aprobate in Parlament? Raspunsul la toate e DA..
Atunci ce mai votam la Referendum, ca nu-nteleg? Iohannis intreaba Poporul daca vrea sa se aplice Constitutia? De parca e optional… Nu va avea nici o valabilitate rezultatul ca nu-l valideaza CCR-ul..
Cu gratierea nu-s de acord, chiar daca platim din banii nostrii o gramada de milioane daune la CEDO…
Dar modificarea Codului Penal si de Procedura Penala e altceva.. Adica Guvernul PDL-PSD Boc1 l-a adoptat prin asumarea rasunderii, mai exact nu s-a discutat in Parlament, l-a depus dimineata si dupamiaza a fost Lege.. Tot ce a facut Guvernul Basescu-Boc eu zic ca trebuie schimbat.. Acelasi Cod Penal a fost modificat de Guvernul Sorosi in 18 mai 2016 prin Ordonanta de Urgenta.. Atunci de ce Iohannis nu a facut Referendum? Sau tinerii liberi de ce nu au iesit in strada?
Da ma… Chiar asa, Dragnea asta chiar are ifose de grof… Are si o casa mare in teleorman cum aveau grofi pe vremuri. http://www.evz.ro/averea-lui-dragnea-propietatea-de-7000-mp-piscina-de-dimensiuni-impresionante-si-teren-de-tenis-cu-nocturna-galerie-foto-si-video.html
Traiasca Presedintele, DNA, DIICOT, SRI, POLITIA, MILITIA, JANDARMERIA si toti care pot sa-i ascunda pe hoti !
@gogu
Uite cum reactioneaza un om cinstit cand e intrebat despre casele cumparate din bani cinstiti: https://www.youtube.com/watch?v=sDZB-PmDupE
Da Gavris , sunt de acord sa inceapa cu mine. Stai linistit ca baietii ma cunosc si stiu ca isi pierd vremea in a cauta ceva.
Interesant cati bistriteni il injura pe presedintele ardelean si il pupa in poponet pe panglicarul teleormanean. Sau banii n-au miros, nici de praz, njici de jinars…
Eu il injur pe presedinte pentru ca se vede foarte clar ca forteaza nota doar ca stie ca poate sa ajunga cu strada sa de-a jos guvernul actual!
Eu injur si pe teleormanean pentru ca nu are ce cauta in politica romanesca!
Cel mult administrator la un SRL cu angajati din familie!
Până recent nu am fost vreun mare fan al președintelui Johannis, însă pare a fi de data asta stăpân pe situație.https://uploads.disquscdn.com/images/fcae7b765dbe6b1626d878cf71f20c65824d339d12e85f7ae15680ab850ec8f3.jpg