Mai multe străzi neasfaltate din Bistrița, printre care și Valea Căstăilor, au devenit impracticabile odată cu încălzirea vremii, acuză cei care locuiesc pe ele. Între timp, au apărut gropi adânci și pe străzile asfaltate din oraș, aproape imposibil de ocolit de către șoferi.
Întrebat când se va interveni pe ele, primarul Ovidiu Crețu a răspuns:
”Nu avem piatră. Nu sunt pornite încă balastierele și nu vom putea interveni cu piatră pe drumuri decât la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie. Dar, până atunci, pe străzi precum Tărpiului în continuare de la asfalt sau altele unde ducem autogrederul și nivelăm pentru că, pe străzile respective noi am pus piatră în fiecare an și trebuie doar să acoperim gropile care s-au format în acest sezon rece care acum arată a primăvară”, a răspuns primarul Ovidiu Crețu.
În ce privește gropile care au apărut în asfalt, edilul a spus: ”Nu avem ce face decât să intrăm cu mixtură asfaltică care se pune la rece și care nu rezistă prea mult până când vremea va fi de partea noastră și vom avea peste 5 grade când putem să pornim stația de asfalt și să turnăm asfalt, dar acest lucru nu se poate întâmpla în luna februarie. Până atunci, tot cu mixtură asfaltică la rece”.
Sa spargă domnul primar Crețu cepul de la butoiul cu bere pe partie.La asta se pricepe de minune.De ce sa avem drumuri civilizate ?Oamenii sa se dea pe partie,astfel uita de bălți și de noroi.Nu face domnul Radu Moldovan o partie si in Glodeni in Republica Moldova să ii bucure și pe frații moldoveni?
Normal ca sunt impracticabile devreme ce banii de reparat strazi se duc pe salarii in primarie . Daca si liderul de sindicat din primarie , doamna Malaicu , a ajuns sa ceara disponibilizari , va puteti imagina cate sute de angajari aiurea a facut primarul Cretu in cei 11 ani de cand incurca lucrurile pe acolo .
Nu a cerut nimeni disponibilizări, ci comasări de direcții și servicii, ceea ce înseamnă mai puțini șefi cu salarii mari.
dupa ce se ajunge la fundul borcanului cu miere – care deja se vede, or sa înceapa si disponibilizarile.
putintica rabdare sa avem.
SURSE APELAREA LA PARE SUS INITIAL DAR SUNT ASA CUM FOARTE JOS AVETI NU CA E CHIAR GRIJA
De 11 ani, de când sunteți la conducerea primăriei, ați fi putut învăța dacă nu ați învățat din familie, că un bun gospodar își înmagazinează din toamnă cele necesare pentru iarnă, poate să nu fie cantitatea suficientă dacă iarna-i lungă, dar să nu aibă nimic, poate ”muri de foame și de frig”. Poate măcar ”în ultima oră”, cât mai sunteți primar, și pentru cât mai păstoriți averea municipiului, să vă ”nădăiți” (să vă dați seama, să înțelegeți) ce are de făcut un primar, cât timp a fost ”tocmit” (angajat, ales) să fie ”baci” peste ”oile ” din turma urbei, deoarece vine ziua de Sf. Dumitru, când trebuie să se facă ”sămădașul” și trebuie să argumentați pierderea oilor din turmă și să vi se scadă din ”prămândă” valoarea daunei produsă din necunoaștere sau din neglijență. Oricare dintre motivele aduse în sprijin nu vă scutește de răscumpărarea, dezdăunarea proprietarului, deoarece v-a încredințat oile proprii, având încredere în ciobanul șef. Sper să pricepeți ”tâlcul” (înțelesul) acestei mici povestiri.