Actualitate Politică

Registru agricol în sistem electronic la 15 primării. Ponta şi Pugna au semnat contractul

Premierul Victor Ponta, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, au semnat contractul de finanţare pentru un proiect prin care se va asigura gestiunea în sistem informatic a registrului agricol pentru 15 comune din judeţul Bistriţa-Năsăud. Valoarea totală a proiectului este de 6.734.615 lei.

Vineri, la sediul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul ”Gestionarea în sistem informatic a registrului agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor, în cadrul unor unităţi administrativ teritoriale din judeţul Bistrita-Năsăud”, respectiv achiziţionarea serviciilor de dezvoltare şi implementarea soluţiilor software.

În urma implementării proiectului, 15 primării vor beneficia de registru electronic pentru suprafeţele agricole. Acestea sunt: Ciceu Giurgeşti, Galaţii Bistriţei, Căianu Mic, Dumitra, Şintereag, Şieu Odorhei, Budeşti, Tiha Bârgăului, Şieuţ, Poiana Ilvei, Romuli, Miceştii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Silivaşu de Câmpie şi Urmeniş.

Registrul Agricol va fi primul sistem prin care sunt impuse standarde de interoperabilitate între sistemele instituţiilor care au un rol în acest domeniu, respectiv primării, Consiliul Judeţean, MAI, ANCPI, APIA, Ministerul Finanţelor, ONRC, iar conţinutul informaţional va avea date despre gospodării, suprafeţe, tipuri de culturi, maşini, instalaţii, unelte. Acest sistem va ajuta la agregarea datelor existente la nivel judeţean pentru a putea fi utilizate cu uşurinţă şi la nivel naţional, informează Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Valoarea totală a proiectului este de 6.734.615 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este 134.703 lei (2%), diferenţa de 6.599.912 lei fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS