Actualitate

De ce va fi reorganizat parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Şeful CJ despre lucrările ce se vor face

Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa va continua şi anul viitor, în afară de lucrările la clădirea principală, urmând să fie făcute investiţii şi la clădirile de pe străzile Alba Iulia şi Ghinzii, a declarat pentru Timp Online preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

„La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa avem câteva proiecte foarte importante. Vom face extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor care nu mai face faţă. Avem acum cam 300 de mp şi vom avea 1000 de mp, iar aici vorbim şi de extindere şi de reabilitare integrală şi de dotare cu echipamente de ultimă generaţie. Vorbim de un proiect care a fost acceptat pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional şi care e de aproximativ 1,5 milioane de euro. Căutăm soluţii pentru proiectul de heliport pentru bolnavii care trebuie transferaţi în timp foarte scurt la clinici de specialitate. De asemenea, am câştigat la Ministerul Sănătăţii două proiecte prin care vom monta un computer tomograf (CT) şi un aparat de rezonanţă magnetică (RMN) în cadrul SJU şi pentru asta trebuie să creăm spaţiile necesare. Pentru aceasta, tot parterul va fi reorganizat cu toate fluxurile necesare ţinând cont şi de extinderea UPU şi de montarea celor două aparate extrem de importante”, a spus preşedintele CJ.

De asemenea, anul viitor se va face şi extinderea secţiei de dializă, reabilitată deja.

„Mai e un proiect revoluţionar, iniţiativa noului manager Gabriel Lazany, proiectul lui de suflet cu care s-a şi prezentat la concurs, o nouă secţie de terapie intensivă, pe model american. Proiectul se numeşte Mai mult casă, mai puţin spital, o modificare revoluţionară a conceptului. Am avut o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog şi am primit promisiunea dumnealui că încearcă, anul viitor, să ne sprijine. În parteneriat, Consiliul Judeţean cu Ministerul Sănătăţii, sper să putem demara anul viitor şi acest proiect”, a adăugat şeful CJ.

Tot anul viitor, Consiliul Judeţean speră să poată demara e fonduri europene reabilitarea energetică a celor două secţii externe ale spitalului, de pe Alba Iulia şi Ghinzii. Proiectele au fost depuse, ele fiind la stadiul de evaluare tehnico-financiară.

8 comentarii

    • E prea departe de sectii si de UPU; e mai usor sa duci un bolnav cu targa sau cu patul la RMN sau CT decat sa ceri o salvare pt.a-l duce in locatia din policlinica.Ramane de vazut ce face Hiperdia dupa ce spitalul o sa aiba aparatele lui.

  • Reabilitarea termica a sectiilor de TBC si Oncologie de pe strazile Ghinzii si respectiv Alba Iulia, nu s-a facut pana in prezent, invocandu-se din lipsa de fonduri. In schimb s-au gasit bani pentru construirea de biserici in curtea celor doua spitale. Astfel, in 2011, a fost finalizata biserica de la spitalul TBC, cu hramul „Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian”, iar in 2016 a fost sfintita biserica de la spitalul de Boli infectioase si Oncologie, avand hramul „Sfantul Ierarh Nectarie Taumatologul”.

    • Sunt proiectele fostului manager al Spitalului cel care a imbinat atat de bine medicina cu teologia încat nu mai stiai daca te duci la Spital sa te consulte medicul sau sa depui un raport către intreprinderea fostului colaborator al Securitații IPS Andreicutz.

  • Cu cateva luni in urma, se vorbea cu mult entuziasm ca intre prioritatile Spitalului Judetean se numara si construirea unui Centru de Radioterapie, argumentandu-se ca in judetul Bistrita Nasaud exista peste 8000 de bolnavii de cancer, iar numarul acestora creste cu 650 de noi cazuri in fiecare an. Ei bine, acum nu se mai aminteste nimic despre acest centru de tratament pentru bolnavii de cancer.
    Vezi:https://www.timponline.ro/computer-tomograf-spitalul-judetean-urgenta-vesti-bune-radioterapie/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.