Poliția Locală Bistrița își va desfășura activitatea tot în Piața Centrală, deși încă de acum patru ani se vorbea de mutarea pe strada Gării într-un fost punct termic, unde se preconizau să se facă modernizări. Consiliul Local, la propunerea primarului Ovidiu Crețu, a aprobat Hotărarea nr. 137/21.10.2015 prin care dădea undă verde documentației pentru “Dispecerat Operativ Poliția Locală – Reabilitare imobil strada Gării nr.30”, Municipiul Bistrița.
Câteva luni mai târziu, în februarie 2016, se alocau și bani pentru elaborarea fazelor de proiectare. Documentația de proiectare – faza PT+CS+DE – a fost predată în luna mai 2016. În același an s-au obținut avizele și acordurile solicitate prin certificatul de urbanism și s-a obținut autorizația de construire în luna iulie.
Numai că, pentru eliberarea amplasamentului, a fost necesară demolarea coșului de fum existent în imediata apropiere a punctului termic și a blocului de pe str. Gării nr. 30. Autorizația de demolare exista, dar nu și procedura de licitație în vederea valorificării bunurilor scoase din funcțiune nedemolate. Cu chiu cu vai, coșul de fum a fost demolat, iar recepția a fost făcută în perioadă 19-23.11.1018.
Între timp, Primăria Bistrița a pregătit proiectul entru a fi finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investiții 3.1- Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligențe a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”.
Potrivit unei informări transmisă Consiliului Local Bistrița la ședința din luna mai 2019, acum proiectul nu mai este eligibil prin POR. Totodată, nu au fost alocate fonduri nici din bugetul local pentru execuție, a informat Direcția Tehnică.
Aceeași soartă pare să o aibă obiectivul de investiţii “Dispecerat operativ pentru ordine publică şi servicii de protecţie civilă”, str.Constantin Dobrogeanu Gherea, Nr.15, municipiul Bistriţa. Deși există Hotărârea nr.223/22.12.2016 privind aprobarea Studiului de fezabilitate și în luna iulie 2018 s-a obținut avizul de la MC, anul acesta nu s-au alocat fonduri pentru începerea proiectului tehnic.
Administratia PSD de la municipiu nu-i in stare de nimic . Astia-s un soi de incurca-lume , arunca banii pe tot felul de studii , avize , documentatii , proiectari si dupa aia nu se mai face nimic . E plina arhiva de hartii si planse care au ramas la stadiul acela . Din pacate pentru bistriteni pe toate documentatiile astea inutile , astia au risipit milioane de euro in ultimii 11 ani . Paradoxal , nu-i intreaba nimeni de sanatate desi s-au sifonat in prostie o groaza de bani publici . Ramane sa-i sanctioneze electoratul la vot anul viitor .
Acest proiect prevedea amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș ! Adica acolo unde soarele nu bate niciodata ,cladirea fiind in umbra blocului cu 10 etaje !
Caracal , frate !