Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, luni, la şedinţa comună a celor două Camere reunite în sesiune extraordinară, că liderul PNL Crin Antonescu nu este creaţi urnelor, ci a calculatorului, el apreciind că liberalul ar trebui să se teamă de urne.
„Crin Antonescu spunea Hai la urne!. Nouă nu ne e teamă de urne. Noi, mulţi, foarte mulţi, suntem creaţia urnelor, domnule Crin Antonescu. Dumneavoastră ar trebui să vă temeţi de urnă. Nu sunteţi creaţia urnei. Nu urna v-a adus aici, ci calculatorul. Dumneavoastră trebuie să spuneţi?Hai la calculator, domnilor!, nu Hai la urne!”, a spus Oltean.
Oltean a spus că motivul pentru care opoziţia a cerut sesiune extraordinară şi cere organizarea alegerilor anticipate pentru că a scăzut în sondaje de la 65%, cât avea în sondajele de opinie acum câteva luni, la sub 50% în acest moment.
„Există riscul, şi îl ştiţi, ca până în noiembrie 2012 să scădeţi sub 40%. Atunci, domnule Ponta, adio prim-ministru. Există riscul ca domnul senator Crin Antonescu să nu ajungă la Cotroceni nici în 2012, nici în 2014, niciodată. Iată ce vă mână în lupta aceasta oarbă. Nu am auzit în piaţă Jos Băsescu! şi ?us Antonescu!, nu am auzit în piaţă Jos Boc! şi Sus Ponta!”, a spus Ioan Oltean.
Oltean a mai spus că alegerile anticipate nu pot fi organizate doar pentru că cineva are ambiţia nestâpânită de a ajunge preşedintele României sau de a ajunge mai devreme decât trebuie premier.
„Alegerile anticipate nu le hotărăsc doar doi oameni, nici pe stradă. Ele se hotărăsc aici, în Parlament”, a spus Oltean, care a explicat procedural cum se pot declanşa aceste alegeri anticipate, pentru care ar fi nevoie în primul rând ca Guvernul să îşi dea demisia sau să fie demis prin moţiune de cenzură.
Replica lui Antonescu a venit imediat, el reproşându-i lui Oltean că se expune ridicolului, că „s-a trezit” parlamentar pentru că a fost pus pe liste de Ion Iliescu în 1990 şi de Petre Roman în 1992, că ulterior, dus „în cârcă” de Traian Băsescu, „s-a trezit” mare om politic şi secretar general, ajungând „să se milogească pentru a obţine energie ieftină de la băieţii deştepţi” şi să ia „mi-nchipui oare câtă şpagă” pentru a pune pe Ioan Nelu Botiş ministru.
„În momentul în care un domn pe umerii căruia aşa de tare apasă greutatea şi povara principalului partid de guvernământ îşi construieşte toată pledoaria în legătură cu modesta mea persoană, un amărât care nici măcar n-a putut câştiga colegiul decât cu calculatorul, vin încă o dată şi vă spun, dumneavoastră domnule Vasile Blaga care, anecdotic, paradoxal, aţi dat dovadă singurul de luciditate azi dintre colegii de partid, că noi n-am venit aici şi nu am făcut o sesiune extraordinară ca să-mi spună domnul Oltean mie pe ce loc am ieşit, cu urna, cu calculatorul, ca să-mi spună mie când am să ajung sau mai degrabă când n-am să ajung preşedinte al României”, a spus Antonescu.
„Problema dumneavoastră nu e cum a ieşit, pe ce loc a ieşit Antonescu, problema dumneavoastră e să aveţi un sistem cu calculator, cu urne, cum o fi, în care în ’90 Iliescu să vă pună pe listă şi să vă treziţi parlamentar, în ’92 Petre Roman să vă pună pe listă şi să vă treziţi parlamentar, apoi să vă ducă Băsescu în cârcă şi să vă treziţi mare om politic, mare orator, mare secretar general”, a spus Antonescu.
Liderul liberal a arătat că diferenţa dintre el şi Oltean este una majoră.
”Diferenţa esenţială dintre noi doi este alta: că pe mine nimeni nu m-a văzut vreodată milogindu-mă într-un cabinet ministerial să obţin energie ieftină de la băieţii deştepti pentru firmele mele. Diferenţa esenţială e că eu nu am luat niciodată mi-nchipui oare câtă şpagă pentru a pune pe unul ca Ioan Nelu Botiş ministru în România. Diferenţa esenţială între noi e că nimeni nu povesteşte sub interogatoriu la DNA cum a dat şpagă pentru partidul lui Antonescu. Dacă vreţi să înţelegeţi ceva din diferenţele astea, ne-om întâlni şi la urne. Dacă nu, să fiţi sănătos şi poate mai ţineţi un discurs”, a conchis Antonescu.
Oltean a ţinut să dea, la rândul său, drept la replică, el susţinând că nu are niciun fel de reţinere pentru a se reîntoarce la urne.
„Diferenţa dintre mine şi domnul Antonescu de-a lungul timpului, din ’90 şi până azi, e că de fiecare dată eu am ieşit la urnă iar domnia sa a ieşit la calculator. Am ajuns deputat în 2008 cu 51%, domnule Crin Antonescu. Din aceste considerente, n-am niciun fel de reţinere în a pleca şi mâine la urne, pentru că nu sunt lucruri de care să-mi fie jenă, indiferent de ce spuneţi dumneavoastră”, a spus Oltean.
Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost cel care a pus punct acestei dispute, el făcând apel ca aceste atacuri la persoană să nu continue, în condiţiile în care Crin Antonescu s-a ridicat din banca sa şi i-a adus câteva reproşuri lui Oltean în faţa sălii de plen.
Sursa: Mediafax
Adaugă comentariu