Actualitate

Rezultatele la Bacalaureat, sesiunea de toamnă, în Bistrița-Năsăud

Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, elevii nemulțumiți de notele obținute putând depune contestații.

630 de candidați din Bistrița-Năsăud s-au înscris în sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului, care a debutat cu probele scrise și s-a desfășurat după următorul calendar: 21 august – Limba și literatura română – proba Ea), Limba și literatura maternă – proba Eb) în 22 august, proba obligatorie a profilului – Ec) în 23 august, proba la alegere a profilului și specializării Ed) în 26 august, apoi în 27, 28 august – Evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română – proba A, 28 august – Evaluarea competențelor de comunicare orală în limba maternă – proba B, 30 august, 2 septembrie – Evaluarea competențelor digitale – proba D, 2-3 septembrie – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

În Bistrița-Năsăud, probele au fost susținute în centrele de examen de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița și Colegiul Tehnic Infoel Bistrița.

Cea mai mare medie, obținută de un elev de la Liceul Tehnologic din Maieru, este 8,45. O elevă de la Liceul Economic Năsăud a luat media 8, restul mediilor fiind, în ordine descrescătoare, sub 8.

Au luat minim media 6 un număr de 147 de elevi. Doi candidați au fost eliminați din examen, iar 130 nu s-au prezentat.

Rata de promovare în Bistrița-Năsăud este de 33,05%.

AICI REZULTATELE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT, SESIUNEA AUGUST-SEPTEMBRIE, ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Elevii pot depune contestații în 3 septembrie, între orele 12.00-16.00. Rezultatele finale vor fi afișate în 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

2 comentarii

  • Goe, prost ai fost şi prost ai rămas. Regret că nu te-am lăsat repetent în clasa a IV-a, deoarece nici acum când n-ai trecut nici de clasa a V-a, nu eşti în stare să rezolvi o problemă simplă. Din cei 630 de elevi înscrişi, nu TOŢİ au dat examen, „isteţule” ! Unii nu s-au prezentat, alţii au fost eliminaţi din examen, alţii au avut alte probleme. Dar ce ai vrea tu? Să pari „telectual”, să faci „mişto” de cei cate te-au lăsat corigent la aritmetică şi să vii cu idei RADICALE:
    „Că de nu, (aici trebuia virgulă, dar văd că stai prost şi cu gramatica !) dăm o lege şi schimbăm matematica”.
    Ce spui tu… străine-?
    În anii trecuţi, era unul Anton Pann (de care habar n-ai) care a scris o cărticică (Povestea vorbei), în care spunea:
    *„Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”.
    Şi câtă dreptate avea…

  • Pe filosofia guvernanților, dacă se înscriu 100 dar nu se prezintă niciunul, promovabilitatea este de 100%
    Trai nineacă; spre asta tindem !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.