Camera Deputaţilor a scos, marţi, de pe ordinea de zi a votului final iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, pe motiv că „nu există niciun argument legal sau constituţional” prin care acest for este primul sesizat, astfel că proiectul a fost retrimis Birourilor Permanente Reunite.
”În Camera Deputaților urma să fie supus votului propunerea de modificare a Constituției, proiect inițiat de Coaliția pentru Familie. Poziția mea și a organizației PNL BN este clară: susținem demersul și propunerile formulate de cele trei milioane de cetățeni. Societatea noastră se bazează în primul rând pe valorile care aparțin de familie și valorile creștine. Este fundamental să le susținem atât pentru generațiile noastre cât și pentru cele care vin”, a precizat președintele interimar al PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Robert Sighiartău.
Deputaţii au discutat, luni, iniţiativa cetăţenească de modificare a articolului 48 din Constituţie privind familia. Potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.
Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.
Domnule Sighiartău, am înțeles că dumneavoastră aparțineți unei minorități (Penticostalii). Cum puteți să ingradiți drepturile altei minorități (homosexualii?)
nu se ingradesc drepturile ‘homosexualilor’ ca sa intelegi m-ai bine Adriana de ce nu te ‘pisi pe gur a’ nu elegi nescrise…. normal asa si cu ; favoriti tai; exista si
Din pacate d-na Turcan este ambigua si nu ma mir, stiind ca liberalismul s-a opus de la nasterea sa valorilor crestine. Va va fi greu, d-le Sigartau, sa schimbati esenta liberalismului. Privitor la minoritarii sexuali, aici nu-i vorba de ingradirea vreunui drept. Nimeni, cu atat mai putin crestinii, nu-i condamna sau nu-i persecuta pe homosexuali. Aici este vorba de apararea dainuirii neamului romanesc si omenesc, de apararea valorilor crestine si a poruncilor Sfinte, Familia este instituita de Dumnezeu, ca relatie intre Adam si Eva. Este incredibil cum minoritati care practica legaturi condamnate explicit de Scripturi isi permit sa-i agreseze pe majoritarii crestini si sa-i „oblige” sa incalce poruncile biblice. Maine vor veni cei care se imperecheaza cu caini, pisici, capre si magari si vor pretinde sa-i numim familie.
Domnul Sighiartău a absolvit şcoala de predicatori Cireşarii . Acest lucru şi l-a trecut cu mândrie în CV . Penticostalii sunt interesați de putere şi de acumulările de capital . Când e vorba de interese , scopul scuză mijloacele . Aşa e şi poziția lor vis a vis de homosexuali . E vorba de interese , nu de principii .
Homo marius…gindeste si apoi vorbeste..ca alt fel te poti trezi in insanta pentru cele afirmate…dar pentecostali nu au interese..ci apara un drept crestinesc lasat de Dumnezeu si asta o fac aproapele toate cultele crestine…iar tu nu numai ca denigrezi dar pare ca esti de acord cu partea dorsala…esti penibil…
Parlamentarii cu vederi si pozitii ultraconservatoare si reactionare ca falsul liberal Sighartau constituie astazi un BLOC majoritar in parlament, practic pe aceasta tema spectrul politic romanesc se reduce la o arie limitata intre dreapta bigota si dreapta radicala, dominata de conceptii mistic-religioase care seamana izbitor cu discursul legionaroid.
Constituţia nu ar trebui să definească familia, ci doar să garanteze şi să protejeze familia şi viaţa de familie, lăsând leguitorul să definească prin legislaţia organică. La 15 ani de la dezincriminarea homosexualitatii, Romania se afla pe locul 25 din 28, in Uniunea Europeana cu privire la protectia minoritatilor sexuale si de gen, conform ILGA-Europa.
Idei ca ale domnului Sighartau sunt demne de Rusia lui Putin si de Ungaria lui Orban. Cum ne mai place sa luam de la Europa doar bani si drept de lucru, nu ideile ce tin de civilizatia drepturilor elementare.
Iar pentru incultii care cred ca legislatie liberala pe minoritati pune in primejdie demografia, aflati ca tarile cu astfeld e legislatie (tarile nordice) sunt cele care au copii garla, nu tari ca Romania si Polonia.
Comentarii rautacioase in special a unor indoctrinati religiosi care consideră ca ei au adevarul absolut .Oameni buni nu va lăsați manipulați . Sa dea Dumnezeu sa avem la conducerea țării numai oameni ca Iohannis si Sigjiartau . Ei au o alta cultura ,o alta mentalitate.(in comparatie cu Dragnea Ponta etc) Acesti oamnei NU vor putere ci vor sa arate ca se poate. Apropo nu religia sau o denumire te mantuie , ci o viata schimbata si o relație personala cu Mântuitorul. Nu va mai lăsați manipulați oameni buni.