Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor face o anchetă asupra procedurii şi veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări bugetare pozitive ale Guvernului Cioloş, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea.
”Dragnea știa încă din campania electorală ca acele măsuri megapopuliste nu se pot implementa. Acum vine cu o propagandă de mistificare pentru a-și motiva minciunile din campanie. Cioloș a răspuns la poveștile domnului Dragnea”, a menționat într-o postare pe Facebook președintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Robert Sighiartău, membru al Comisiei buget, finanțe, bănci din Camera Deputaților.
Liviu Dragnea a prezentat cifre care ar demonstra că există o „gaură” la buget de 10 miliarde lei. “Aş vrea să vă dau şi nişte cifre pentru că aşa am fost obişnuiţi în câteva luni, mai ales că am văzut o postare pe Facebook a cuiva care făcea referire la cifre. Îi dau dreptate domnului pentru că a spus că se poate vorbi de o gaură atunci atunci când avem venituri mai mici, despre asta vorbim. Conform programării iniţiale la adoptarea bugetului pentru 2016, veniturile erau estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei. La sfârşitul anului, veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai puţin cu 10 miliarde. Problema serioasă la care comisiile de buget-finanţe trebuie să găsească răspuns, audiindu-i pe toţi cei care au fost pe acest circuit, este cum s-a putut ca în august şi noiembrie, în condiţiile în care veniturile se vedea că sunt mai mici, să facă două ordonanţe de rectificare pozitivă. Nu se pune problema ca programul nostru de guvernare să fie afectat de această situaţie. Programul de guvernare va fi implementat 100%, toate măsurile pe care le-am prezentat vor fi adoptate, resursele financiare sunt identificate. În schimb, asta nu înseamnă că am decis să acoperim nereguli”, a subliniat liderul PSD.
Fostul premier Dacian Cioloş afirmă că ”gaura” în buget invocată de Liviu Dragnea nu există şi acuză PSD că ”îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă”. Cioloş îi transmite un mesaj direct liderului PSD: ”Bugetul ţării nu este un sac fără fund şi nici nu poate fi administrat haiduceşte, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit şi plătesc taxe, ne veţi îndatora ţara şi viitorul. Chiar aşa, de ce nu aţi spus în campanie că veţi creşte taxele pentru o parte dintre angajaţi şi aţi făcut acest lucru în a doua şedinţă de Guvern?”.
…… .fiindca pierdeau,si ramineati voi. Oricum tot in ka…. sintem si asa . Dupa mine treaba e simpla (am si aratat-o pe facebook-ul meu) cum ca nu trece martie si sintem in poala FMI-ului. Pe urma sa vezi distractie ….joc si voie buna. Felicitarile …..vor fi din 2019. aoleeeeoooio….in ce tara traiesc.
Domnule deputat, colegul dumneavoastra care a spus ca nu e rentabil sa marim salariile cand e crestere economica si nici sa micsoram salariile cand nu este crestere e din partidul vostru?
Daca nu, iti recomand sa te faci prieten cu el ca ai ce invata din experienta lui.
Tu poti sa taci vreo 10 ani .
Daca pana atunci vei intelege ce spui atunci e bine sa vezi cum se obtine doctoratul pentru a justifica!
Dragnea sa caute pe la Sebastian Ghita poate mai gaseste ceva maruntis pentru romani.Din ce vedem pe la TV au fost si sunt bani in tara asta numai ca sunt dirijati spre grupuri de interese si nu spre o viata decenta a romanilor.Credeti ca se vor simti in viata saracilor masurile de „bunastare” ? Cei cu venituri mici nu simt mai deloc.
Pe langa cresterea salariului minim pe economie, asociat cu sporuri si cresteri de salarii in educatie si sanatate , Parlamentul a votat si desfiintarea unui numar semnificativ de taxe, iar pentru 1 ianuarie 2017 e programata scaderea TVA cu un punct, caderea accizelor pe benzina si motorina si eliminarea taxei pe constructii speciale. Scaderea sau eliminarea taxelor sunt vesti bune pentru economie. Problema apare cand un val de scaderi si desfiintari de taxe e acompaniat de un val de cresteri de cheltuieli de la buget pe salarii si prestatii sociale. E o combinatie nociva oriunde in lume, cu atit mai mult cu cat si Romania s-a mai confruntat cu acest fenomen dupa guvernarea Tariceanu in anii 2007-2010.
E normal ca salariile bugetarilor sa creasca astfel incat acestia sa poata avea un trai decent, dar cresterile trebuie sa se faca pe baze sustenabile. Asta inseamna reforma administratiei si incadrarea in tinte rezonabile de deficit. Or, nici un proiect al social – democratilor nu prevede masuri de reforma.
Campania electorala populista a trecut, iar lipsa de sustenabilitate, a pachetului de masuri cu mare impact bugetar propus de PSD incepe sa dea fiori celor care au ajuns la guvernare si care incearca cu nerusinare sa dea vina din nou pe „greaua mostenire”.
Sa imprumuti un singur om un prieten cu 90 milioane de euro interesant ,oare dui ce partid era Ghita pina acum?
Că boborul pesedist urma să o ia în freză era clar cu mult înainte de ,,gaură”. Care ,,gaură” la ora actuală nu-i de 10 miliarde lei ci de 30! Explicat băbește: s-au încasat 221, 1 miliarde față de 231,1 cât a estimat guvernul lui Cioloș , însă pesedeii au calculat împreună cu Ilie Șerbănescu și Bogdan Chireac la Mocirla TV nu mai puțin de 253 miliarde lei venituri la Buget încasate pe anul fiscal 2016 care se încheie pe 30 ianuarie anul curent. Deci , ceva mărunțiș mai poate intra.
Urmează împrumuturi consistente , investiții aproape nule , laptele și mierea o să curgă la anul și la mulți ani!
Și dacă dă Dracnea de un pateu și o litră de lapte în plus și tot e bine….numa” să nu ne taie nouă iar lor să tot își umple desagii…cum a făcut tata Băse’ și văd că Sasone voia să îl copie….să dea la toți cât este…când nu mai este să nu mai capete nici unul…
Noapte buna robitza. Te-ai trezit sa ne spui povesti?? Culca-te la loc.