Recomandări Social

Roland Jazz Festival se mută de la Sîngeorz-Băi. Pe ce criterii a fost aleasă noua locație

Roland Jazz Festival a hotărat să-și redefinească formatul după 5 ediții fiindcă organizatorii au constatat că ”lucrurile stagnează”. ”De aceea, ne-am gândit să mutăm locul de desfășurare în altă localitate, tot în zona de munte, dar cu mai multe posibilități de dezvoltare a proiectului. Vă asigurăm că o să vă placă”, au scris cu ceva vreme în urmă, pe Facebook, organizatorii, mulțumind totodată și celor care au contribuit la buna desfășurare a celorlalte cinci ediții care s-au ținut la Sîngeorz-Băi.

Ulterior au revenit cu precizarea că au hotărât să mute festivalul de jazz de la Sîngeorz Băi la Luncă Ilvei ”în numele principiului simplu al cererii și al ofertei” care i-a obligat să renunțe la patriotismul local în favoarea unui mercenariat pragmatic.

”Nu ne leagă prea multe de acea comună frumoasă, dar avem prieteni vechi, unii acolo, alții pe la Cluj, care au realizat beneficiile festivalului pentru turismul local și care ne pot ajută necondiționat. N-am fi crezut că unul – în curând marca înregistrată – dintre brandurile Sîngeorzului va fi aplicat altei localități, dar, dacă va fi cazul, preferăm să ne împușcam noi câinele decât s-o facă alții… ”, au menționat aceștia.

Festivalul va avea așadar loc anul acesta pe o suprafață de 10 hectare pusă gratuit la dispozițuia organizatorilor la Lunca Ilvei.În plus, gazdele mai oferă sprijin financiar, cazare gratuită pentru artiști, loc de campare, acces la apă, toaletă, mâncare din belșug.

Roland Jazz Festival, unde invitați sunt artiști și trupe din mai multe țări, are loc, de regulă, în luna iulie. Anul trecut s-a desfășurat în Poienița din Sîngeorz-Băi în perioada 29-31 iulie, în organizarea Centrului Județean pentru Cultură, Primăriei Sîngeorz-Băi, Asociației Cultural-Umanitare Puntea și Casei de Cultură Sîngeorz-Băi. Pe scenă au urcat: Zoe Gilby & Andy Champion din Marea Britanie, Best Bad Trip din Ungaria, Essential Notes, Groovy Bastards, Odd din România. A existat și un Jam Session la tunelul CFR închis de ani buni.

Programul pentru acest an nu a fost încă anunțat

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS