Actualitate Recomandări

”Let’s do it, Romania!”: Cine s-a alăturat voluntarilor de Ziua Curățeniei Naționale (FOTO)

Sâmbătă 15 septembrie a avut loc acțiunea de ecologizare ”Let’s do it, Romania!”, Ziua Curățeniei Naționale. La nivel județean, este al șaptelea an în care, prin efort comun oferit de voluntari, au fost ecologizate concomitent mai multe zone din județ.

Mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, alături de adjunctul șefului inspectoratului, comisar șef de politie Ion Marius Șugar, au participat la acțiunile de ecologizare organizate sub egida ”Let’s do it, Romania!”.

”Polițiștii au adus și ajutoare de nădejde, pe copiii lor, pentru care ziua de astăzi a însemnat o lecție despre cum să păstrăm curat mediul înconjurător, despre cum să ne comportăm atunci când suntem în natură. Acțiunile de ecologizare au avut loc pe ambele maluri ale râului Bistrița, în zona localității Rusu Bârgăului. Poliția bistrițeană participă activ, încă din anul 2012, la inițiativele venite din partea organizatorilor acestui eveniment”, informează IPJ BN.

Jandarmii bistrițeni s-au alăturat și ei voluntarilor care participă la activitatea de curăţenie generală în cadrul programului naţional ”Let’s do it, Romania!”.

”Jandarmeria bistriţeană s-a alăturat acestei activităţi, aflându-se în slujba cetăţeanului şi prin contribuţia adusă la protejarea mediului înconjurător. Jandarmii postului montan Piatra Fântânele au ecologizat o zonă de pe traseul Via Transilvanica din comuna Tiha Bârgăului”, informează IJJ BN.

     

Pompierii militari bistriţeni, voluntari bistriţeni ai programului „Salvator din pasiune” și elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, aflaţi în stagiu de practică la ISU Bistrița-Năsăud au organizat o amplă acţiune de ecologizare a mediului în zona albiei râului Bistrița, pe raza localităţii Livezile.

„Mediul în care trăim este o oglindire a sufletelor noastre, haideţi să-l păstrăm cât mai pur, cât mai curat! Depinde de fiecare dintre noi și schimbarea mult aşteptată porneşte de la fiecare individ în parte!” – ISU Bistriţa.

Și deputatul PMP Ionuț Simionca a adunat gunoaie, alături de colegii săi de partid. „Pungile de plastic îmbolnăvesc Pământul”. Așa mi-a spus astăzi Victor, un băiețel de 4 ani, când a văzut cei peste 100 de saci de gunoaie care au fost adunate de pe Dealul Sigmirului în numai câteva ore. Împreună cu oameni dragi mie, am hotărât acum ceva vreme să contribuim, cu puțin, la curățenia locurilor din jurul Bistriței care ne sunt la suflet. Am început cu Dealul Sigmirului, dar nu pentru a face un grătar, am fost acolo să strângem ceea ce a rămas în urma unor concetățeni care au trecut prin zonă. Deși avem cu toții responsabilitatea civică să curățăm în urma noastră, ar fi de mare ajutor dacă autoritățile ar amplasa un container pentru gunoaie și niște toalete ecologice. Bravo, Victor! Mi-ai confirmat astăzi că am făcut bine să interzicem, printr-o lege votată în primăvară, comercializarea pungilor de plastic. Pe această cale, fac un apel către Primăria Municipiului Bistrița să ridice sacii cu gunoaie adunate de noi astăzi de pe Dealul Sigmirului!”.

   

Foto: IPJ, IJJ, Facebook Ionuț Simionca

2 comentarii

  • Credeţi că o singură zi pe an ajunge pentru îndepărtarea tuturor „gunoaielor” aflate în mediul înconjurător ? Pentru a vă convinge, mergeţi numai pe malurile râului Bistriţa, şi veţi vedea că au rămas zeci de tone de deşeuri, unele la vedere, altele printre sălciile de lângă râuri, pe marginile pădurilor sau pe dealurile din jurul localităţilor, unde oamenii merg să se recreeze. În jurul unor localităţi veţi vedea mormane de deşeuri şi veţi putea observa, analizând ceea ce conţin aceste „depozite de deşeuri” amprenta nepăsării, a indolenţei şi a lipsei de educaţie a unor locuitori, care pentru a nu plăti contravaloarea colectării deşeurilor menajere, „înfiinţează” gropi de gunoi, mai ales pe malurile râurilor din apropierea localităţilor, dar nu numai. Consider că ar fi benefic pentru menţinerea curăţeniei mediului în care trăim ca, să schimbăm mentalitatea cetăţenilor acestui judeţ, folosind toate mijloacele şi metodele pentru educaţie, nu o singură zi pe an, ci zi de zi, pînă vom reuşi să avem rezultate notabile în acest domeniu.

  • Au facut si ei in sfarsit treaba… mai scoateti bugetari la munca ca de aceea au salarii marite… in loc sa combata mizeria, o strang ei. E grele munca la stat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.