Actualitate

S-a încheiat cursa bugetării participative. Clasamentul proiectelor depuse de bistrițeni

Primul proces de bugetare participativă derulat de Primăria Bistrița a ajuns la final. După etapa de votare a proiectelor depuse de cetățeni, clasamentul este următorul:

1. Proiectul “Pădurea Codrișor – oaza de relaxare a bistrițenilor!”, inițiat de Adrian Florin Chereji, cu un buget de 130.000 lei – 154 de voturi;

2. Proiectul “Joacă accesibilă”, inițiat de Iuliana Pap, cu un buget de 15.000 lei – 41 de voturi;

3. Proiectul “Smart City Tour Bistrița – aplicație IT pentru turiști constând în tururi ghidate virtual”, inițiat de Bogdan Mănăstire, cu un buget de 100.000 lei – 34 de voturi;

4. Proiectul “Siguranță la treceri de pietoni din zona Viișoara și Unirea”, inițiat de Walter Born, cu un buget de 500.000 lei – 31 de voturi;

5. Proiectul “Transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități și vârstnici”, inițiat de Cătălin Nicolae Creangă, cu un buget de 80.000 lei – 16 voturi.

Conform Regulamentului privind modul de derulare a procesului de bugetare participativă, proiectele sunt selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, în limita sumelor alocate apelului de proiecte.

Având în vedere că 1 milion de lei era suma anunțată de municipalitate pentru bugetare participativă, cele 5 proiecte vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului pentru anul 2022, urmând să fie implementate.

Descrierea completă a fiecărui proiect este disponibilă la adresa https://participativ.e-bistrita.ro/proiecte.

”Le mulțumesc cetățenilor pentru implicare, atât celor care au depus proiecte, cât și celor care le-au susținut prin vot, contribuind, astfel, la stabilirea priorităților bugetare și identificarea proiectelor de investiții publice din municipiul Bistrița”, este mesajul primarului Ioan Turc.

9 comentarii

  • Transmit mii de felicitari presedintelui Bistrita Civica , domnului ADRIAN FLORIN CHEREJI pentru toti acesti ani in care a luptat ca sa salveze Padurea Codrisor de la o centura neocolitoare si sa o redea printr-un proiect de succes tuturor bistritenilor pentru agrement, si socializare.
    De departe se vede prin votul primit ca adevaratii bistriteni crescuti , nascuti aici sunt foarte interesati de acest proiect.
    Se cuvine sa amintesc de corifeii acestui lung razboi cu fosta administratie un razboi costisitor in instante cu strangeri de semnaturi 6.000 si cu primul Referendum initiat de soc. civila.
    Pentru luptatorii care au facut posibila ca Padurea CODRISOR sa ramana intacta si sa o amenajam pentru agrement ma inclin pana la pamant si scot palaria in fata lor. Ei sunt.
    Adrian F. Chereji-primul nostru Primar de dupa revolutie
    Maxim Gagea-ing. si fost consilier PER in vremea mea cand conduceam acest partid la B-ta.
    Nacu A .ing
    Silivan Craciun .Pensionar……….si bineinteles subsemnatul .
    Se cuvine sa aduc multumiri si administratiei conduse de IOAN TURC si intregului Consiliu Local care au facut posibila o minune mult asteptata numita BUGETAREA PARTICIPATIVA prin care noi cetatenii civici sa avem parte de o adevarata consultare si sa fim luati la modul serios in calcul si nu doar prin declaratii politicianiste de doi bani.
    Felicitari si celorlalti participanti la acest concurs de idei cu adevarat democratic si folositor tuturor.

  • Circ gratuit. Având în vedere faptul că valoarea proiectelor depuse a fost inferioară valorii totale prevăzute pentru Bugetul pe 2022, toată etapa cu votarea a fost degeaba. Primăria putea să închidă de mult subiectul anunțând, după verificarea documentelor depuse, că va finanța toate cele 5 proiecte.
    De ce a primit doar cinci proiecte pentru o sumă inferioară celei preconizate? De ce nu a prelungit perioada de depunere a propunerilor de proiecte în condițiile în care nu îi zorea nimeni căci bugetul se va aproba la anul și la mulți ani? Este aceasta, în condițiile de mai sus, o competiție reală? Acestea sunt întrebările legitime.

    • Serios? Mai bine era sa nu inceapa vreodata asa ceva si la noi, sa ramanem in epoca lui Cretzu? Au fost mai multe proiecte, s-au selectat doar cele viabile. Asa a fost si la Cluj si peste tot in orasele mari.

  • Se impune inca o precizare. In mod deosebit multumesc TIMP ONLINE ziarul meu de suflet care ne-a fost de multe ori martor in direct la lupta noastra privind cauza Padurii CODRISOR si care de fiecare data a consemnat promt tot ce s-a discutat si toate actiunile numeroase intreprinse de colegii de la B-ta-Civica. In fapt nu numai cele 154 de voturi au facut posibil ca sa treaca acest proiect, meritul este al celor 6.000 de bistriteni care au semnat cu numele si cu adresa de domiciliu impotrivirea lor la schilodirea si disparitia a zeci de ha. de padure daca pe acolo se proiecta o centura neocolitoare care cu siguranta crestea poluarea in vecinatatea strandului si parcului Regele MIHAI . Felicitari tuturor !Bistritenii vor gusta in scurt timp efectele benefice ale padurii aflate la doi pasi de oras.

  • Alex esti ca fomeia la dracu-n spate . Vad cum comentezi pesate tot la aceste articole fara judecata si pricepere. pt. tine nimic nu e bun .
    Pacat de timpul pierdut .

  • Trebuie să fac o precizare: proiectul l-am conceput împreună cu colegi din Asociația Bistrița Civică: Ioan Baca, Silivan Crăciun, Virgil Petruțiu, Marius Bălan formatul aplicației bugetare participativă nu permitea asociația sau grup de persoane fizice.
    Mulțumesc celor 154 de bistrițeni care au votat acest proiect care, în final, este pentru toți bistrițenii!

  • Esti un BOU ti-am mai spus de multe ori ca esti analfabet functional si ti s-a explicat ca nimeni nu distruge nimic.
    Tie sa iti fie rusine ca nu ai nimic in tartacuta si mai si semnalizezi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.