Economie

S-a prelungit termenul de depunere a cererilor de plată la APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul de depunere a cererilor de plată, în cadrul Campaniei 2024, a fost prelungit până la data de 12 iunie inclusiv, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 231/06.06.2024 pentru modificarea unor acte normative în domeniul agriculturii, publicat în Monitorul Oficial nr. 529 din 06.06.2024.

Astfel, data limită de depunere este 12 iunie inclusiv.

Prelungirea termenului vine în sprijinul fermierilor care din motive neimputabile lor încă nu au depus cererile de plată pentru anul 2024 în termenul stabilit inițial.

Fermierii sunt așteptați la Centrele județene și locale APIA unde vor beneficia sprijinul funcționarilor Agenției în accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă.

De asemenea, fermierii care au depus Cererea de plată electronic prin accesarea aplicației IPA-Online, pentru închiderea acesteia se vor prezenta la sediile APIA în vederea semnării, iar cei care vor utiliza semnătura electronică vor anunța în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul responsabil.

Ministerul Agriculturii intenționează ca în data de 16 octombrie să înceapă plățile subvențiilor cuvenite fermierilor.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.