S-a redeschis școala gimnazială din Corpul B al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, unde desfăşoară activităţile şcolare clasele V-IX. ”Din 28 martie revenim la program normal de activitate (8.00 – 14.00), după o perioadă în care clădirea a fost reabilitată şi prevăzută cu dotări moderne”, spune directorul CNLR, prof. Constantin Rus.
”Mulţumim pentru înţelegerea manifestată de majoritatea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, pentru neplăcerile pricinuite de programul anterior. Mulţumim şi felicităm autoritatea finanţatoare, firma de construcţii SC MIS Grup SRL şi pe toţi cei care au fost alături de noi în realizarea acestui obiectiv. Dorim elevilor să folosească cu grijă şi cu rezultate deosebite toate spaţiile şi dotările de aici, să păstreze pentru colegii lor mai mici ceea ce s-a realizat şi prin sacrificiul acestei generaţii”, a transmis prof. Constantin Rus pe site-ul Colegiului, unde este prezentată și repartiția pe săli.
Aici puteți vedea un album foto cu clădirea modernizată.
În 24 martie, primarul Ovidiu Crețu, însoțit de directorul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, prof. Constantin Rus, de reprezentanți ai constructorului și de comisia de specialitate din cadrul Primăriei Bistrița, a făcut recepția lucrărilor la clădirea școlii gimnaziale, primul obiectiv finalizat în cadrul proiectului ”Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, început cu bani europeni și continuat cu bani de la bugetul local, după cum Timp Online a scris aici.
Clădirea școlii gimnaziale are 24 de săli de clasă. La mansardă sunt laboratoare de fizică, biologie, chimie, cabinet de limbi străine, trei laboratoare de informatică, dotate cu 64 de calculatoare noi. Pentru fiecare catedră există un spațiu pentru reuniuni ale cadrelor didactice. Peste tot, pe holuri, există posibilitatea concectării la internet, pe rețeaua școlii. Există supraveghere video interioară și exterioară, cu camere, sunt și senzori de mișcare. Pe holuri și în fiecare clasă este sonorizare, fiind montate difuzoare. Mobilierul este nou. Sunt trei intrări-ieșiri pentru elevi și una pentru profesori.
Primăria Bistriţa implementează proiectul ”Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, inclus pe ”Lista proiectelor cu risc de neimplementare în perioada de eligibilitate a POR 2007-2013”. Proiectul a făcut obiectul unor acte adiţionale de prelungire a duratei, în scopul finalizării integrale a lucrărilor, însă pe cheltuiala administrației. Termenul de finalizare este acum 30.06.2016. Contractul de finanțare a fost semnat în 11.09.2014. ”În timpul implementării proiectului s-au constatat necorelări între cererea de finanţare, partea desenată şi devizele de lucrări. De asemenea, datorită faptului că documentaţia tehnico-economică a fost elaborată şi aprobată în anul 2008, a apărut necesitatea de modificare a unor soluţii tehnice prevăzute în proiectul tehnic, precum şi de corelare cu legislaţia nou apărută. Acestea au condus la întârzieri în execuţia lucrărilor şi la nefinalizarea lor până la data de 31.12.2015”, a explicat municipalitatea.
În urma modificărilor, costurile totale ale proiectului ajung la 32.500.979,77 lei (7,4 milioane euro). Lucrările care fac obiectul contractului de finanţare constau în: reabilitare imobil şcoală gimnazială (cu mansardare), reabilitare internat şcolar (cu mansardare), reabilitare sală de sport şi transformare în sală de sport polivalentă cu extindere (sală de gimnastică), reabilitare, mansardare şi refuncţionalizare imobil existent în centru de documentare şi informare, construire cantina si sala de sport polivalenta precum şi sistematizare pe verticală.
Valoarea estimată a lucrărilor în 2016 la Campusul CNLR: 17.900.000 lei din bugetul local. Constructor: SC MIS Grup SRL Anieș.
Intr-adevar,ne bucuram ca ati creat un mediu mai agreabil unde copii pot invata,dar poate ar trebui sa aruncati o privire si in unele sali de clasa ramase in cladirea liceului(in special intr-o sala de clasa) unde nu iti poti petrece nici o ora din zi,dar 6ore cat dureaza programul zilnic scolar?
Domnule director Rusu,am rugamintea sa verificati toate salile de clasa din liceu si cand ajungeti la cea in care domneste jegul si mucegaiul,parchetul e rupt si mizerabil iar bancile ruginite si jegoase sa va ganditi daca ati merge cu drag la scoala.
Multumesc.
Voi verifica și voi lua măsuri domnule ,,anonim”. Dar eu NU știam că în ,,Rebreanu” e ceva în neregulă.
pai de unde sa sti? te-a interesat vreodata ca pica scoala pe tine? in afara de papagal n-ai facut nimic… proiectul asta putea fi gata de ani de zile daca nu erau alte interese
Cine vrea sa invete o face indiferent de aspectul obiectelor. Scoala e de un singur, ori sti ori nu sti !
Elev sau profesor ?
Mai degraba profesor !
Mi-ar fi rusine sa ma laud cu un proiect la care s-au pierdut 3 milioane si ceva de euro si pentru care a fost depasit termenul de finalizare.
Insa, la laudat nu-l intrece nimeni pe domnul Rus.
La acest capitol ii acordam locul 1.
Singurii care au vreun merit sunt contribuabilii bistriteni, care au trebuit sa plateasca pentru gestionarea proasta a proiectului.
Pai, ce stiai nea … Costica ?
Sa tai panglici cu primarul si sa te auzi glasuind duios prin sedinte de consiliu ?
Directorul nu trebuie sa controleze conditiile in care invata elevii ?
Cine are atributii de control, baba oarba ?
Foarte frumos arată totul. Superb loc de muncă pentru elevi și cadre didactice. A meritat așteptarea și răbdarea tuturor. Minunat! ATENȚIE ELEVI: păstrați ce ați primit! Vom veni în vizită în Ș.A.